18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmi-Libya feribot seferleri başlasın



İzmir Ticaret Odası (İTO) meclis toplantısında konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir ile Libya arasında feribot seferlerinin tekrar başlatılması gerektiğini söyledi.

Demirtaş, "Libya ile feribot seferlerini tekrar koymak istiyoruz. Gerekirse o feribotların yakıtını biz karşılayacağız. Libya'ya ihracatın yüzde 49 artması bizi buna zorluyor" dedi. İTO mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş oda seçimlerinin geride kaldığını söyleyerek hiç bir ayrım yapmadan tüm üyelerle bütün olarak çalışmak istediklerini söyledi.

Meslek komitelerinin ilk olağanüstü toplantısını geçen pazar günü yapıldığını belirten Demirtaş, komiteler tarafından meclis üyelerini profilinin çıkarıldığını belirtti. İTO meclisinin yaş ortalamasının 50 olduğunu söyleyen Demirtaş, "Meclisin en genç üyesi 27 yaşındaki Yağız Kazançoğlu en tecrübeli üyesi ise 71 yaşındaki İlhan Feyzi'dir. Tecrübe ile dinamizmin harmanlandığı bir meclisimiz var" dedi. 176 meclis üyesinde 75'nin İzmirli olduğunu belirten Demirtaş, 11 kişinin ise Konya doğumlu olduğunu söyledi. 6'şar meclis üyesinin Erzurum ve Manisa doğumlu olduğunu anlatan Demirtaş, 43 farklı kentte doğmuş üyelerin mecliste yer aldığını belirtti. Meclisin eğitim durumunu paylaşan Demirtaş, "Meclis üyelerimizden 2'si doktora ve üstü, 12'si yüksek lisans, 87'sinin üniversite ve yüksekokul, 58'si lise, 11'i ortaokul ve 6'su ilkokul mezundur. Yani eğitim düzeyi yüksek bir meclisiz" dedi.

21 MECLİS ÜYESİ OĞLAK BURCUNDAN

Meclis üyelerinin burçlarına kadar inceleme yapıldığını belirten Demirtaş, "Çalışkanlığı, azmi ve espri gücü ile ünlü olan oğlak burcundan 21 meclis üyemiz var. Yere sağlam basan sağlam duruş gibi özelliği olan boğa burcundan 20 meclis üyemiz varken, üçüncü sırada yer alan 19 başak üyemiz çalışkanlık, titizlik, düzen ve mükemmeliyetçilikleri ile dikkat çekiyor. Hareketli ve enerjik oluşları ile tanınan ve oldukça pratik olan koç burcundaki üyelerimizin sayısı 19" dedi.

AFRİKA'NIN OYLARI DAHA DA ÖNEM KAZANDI

Oda seçimleri sebebiyle durdurulan projelere hız verdiklerini söyleyen Demirtaş, yönetim kurulu olarak ilk resmi ziyaretleri Ankara'ya yaptıklarını belirtti. Ankara'da bakanlar, siyasi partilerin liderleri ve oda başkanlarıyla görüştüklerini söyleyen Demirtaş, "Ankara'da görüş ve taleplerimizi ilettik. Tüm görüşmelerde EXPO 2020 adaylığımız ilk gündem maddemizdi. EXPO 2020 adaylığı için daha fazla destek istedik. Çünkü oylamada artık sona yaklaşıyoruz. Dünya üzerinde saflar belirginleşmeye başladı. En son İngiltere resmi olarak Dubai'yi destekleyeceğini açıkladı. Tayland da Dubai lehine çekildi. Bu durumda Afrika'daki 45 BİE üyesinin oyu daha da büyük önem kazandı. Bu oyları mutlaka almalıyız. Çünkü Rusya, Brezilya gibi blok oylarımız yok. Afrika'nın oylarını almak için hem hükümetler hem de delege bazında çalışmamız gerekiyor" dedi.

FERİBOT SEFERLERİ YENİDEN BAŞLAMALIDIR

Demirtaş, İzmir ile Libya arasında feribot seferlerinin başlatılması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüştüklerini söyledi. Türkiye'nin Libya'ya ihracatının yüzde 49 arttığını hatırlatan Demirtaş, "Libya ile feribot seferlerini tekrar koymak istiyoruz. Daha önce yapılan seferlerde Libyalılar, İzmir'den binlerce derin dondurucu, mobilya, giyim, oyuncak sebze meyveye kadar her şeyi bu feribotlara yükleyip götürüyorlardı. Gerekirse o feribotların yakıtını biz karşılayacağız. Libya'ya ihracatın yüzde 49 artması bizi buna zorluyor" dedi.

KURVAZİYERLE 600 BİN TURİST BEKLİYORUZ

Türkiye'nin 2023 yılında dünyada en büyük 10 ekonomi arasında girmeyi istediğini söyleyen Demirtaş, bu konuda İzmir'in üzerine düşen görevleri belirlemek için 2023 Stratejik Planı hazırlayacaklarını söyledi. İTO'nun takip ettiği en önemli projelerden bir tanesinin kurvaziyer olduğun söyleyen Demirtaş, "19 Mayıs 2013 yılı itibariyle 43 seferle 86 bin 611 yolcunun kentte ağırlandı. Yıl sonuna kadar kente kurvaziyerle 600 bin yolcu bekliyoruz" diye konuştu.

HER MECLİS ÜYESİNE MİNİ İPAD

Meclis üyelerine ulaşmanın zor olduğunu söyleyen Demirtaş, her üyeye mini ipad dağıtılacağını söyledi. Demirtaş, "Meclis üyelerimize mini ipad dağıtımı için anket yapacağız. Her üyemize dağıtacağımız mini ipadle üyelerimiz tüm duyuruları oradan takip edebilecek" dedi.

SINIRLAMANIN KALDIRILMASI YANLIŞTIR

Yeni Petrol Kanunu Taslağı'nda olan kilometre sınırlamasının kaldırılmasının yanlış bir karar olduğunu söyleyen İTO Meclis üyesi Haluk Foçalı, "Türkiye'de şu anda zaten 12 bin 500 adet akaryakıt istasyonu bulunmaktadır. Bunlardan 6 bin tanesi zaten fazla iken, Türkiye akaryakıt istasyonu çöplüğüne mi getirilmek istenmektedir. Bunu anlamakta zorluk çekiyoruz. Acaba kilometre sınırlaması kaldırılarak Türkiye'ye girecek yeni Ana Dağıtım şirketlerinin önümü açılmak isteniyor. Akaryakıt istasyonları bugün rantabıl olmaktan çıkmıştır. Köyde, şehir dışındaki yollardaki petrolcü perişan haldedir. Kar marjları dibe vurmuş, rekabet kıyasıya devam etmektedir" dedi.

"BMC'YE SAHİP ÇIKALIM"

Ege Otomotiv Derneği(EGOD) Başkanı ve Meclis Üyesi Mustafa İduğ, BMC'nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF) tarafından el konulduğunu hatırlatarak "EBSO ve İTO başkanlarımızın İzmirli iş adamlarını bir araya toplayarak BMC için işbirliği yapmasını öneriyorum. İzmir'e yatırımcı fazlasıyla gelebilir, ancak öncelikle İzmirli iş adamlarının BMC'ye sahip çıkması önemlidir" dedi. İduğ'un önerisine cevap veren Demirtaş, BMC'nin durumunun belli olmadığını bu yüzden şuan hareket etmenin yanlış olacağını söyledi. İzmir yerli otomobilde çalışma yapacak kapasitesi de olduğunu söyleyen Demirtaş, "İzmir otomotiv sanayi araba yapacak kadar birikim var. Bu birikimle İzmir bir yerli otomobil yapacak seviyededir" dedi. Öte yandan, alkollü içeceklerin satışına yönelik gelen kısıtlamalar çok büyültüldüğünü belirten Demirtaş, "Türkiye'de yatırım ortamı kurallarına göre uygulanıyor. Yabancı bir yatırımın sözünü tutmadınız sözü doğru değildir" diye konuştu.

30 Mayıs 2013
Etiket; ito, ekrem, demirtaş, feribot, seferleri Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Türkiye'yi İzmir modası sardı
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
TSYD Kupası Pepito'nun
O "çıt" sesi hayatınızın sigortası
Antalya'ya İzmir'den tepki var
Bir şey yapmalı deyip bir araya geliyorlar
Kahkaha atmadıkları kaldı
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir