24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Uçuruma düştü, 5 saatte kurtarıldı



   Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde ip bağlamak istediği keçinin itmesiyle 25 metreden aşağı yuvarlanıp dere yatağına düşen 49 yaşındaki Salih Turna, AKUT ve UMKE'nin de katıldığı hava destekli operasyonla 5 saatte kurtarıldı.

   Olay Fethiye'nin Eşen Beldesi'ne bağlı Gölbent Köyü, Köyceğiz mevkiinde dün sabah meydana geldi. 55 keçisi bulunan çiftçi Salih Turna, kaçan iki keçisini yakalamak için erken saatlerde evinden ayrıldı. Sivridağ eteklerinde keçileri gören Turna, yakaladığı hayvanın boynuzuna ip bağlamak istedi. Keçinin ani bir hamleyle uçurumdan ittiği Turna, 25 metre yüksekliğindeki dik kayalıktan dere yatağına düştü.

25 METREDEN UÇTU

   Bölgede hayvan otlatan köylüler, keçi yakalamak için kayalık alana giren Turna'nın geri dönmemesi üzerine aramaya çıktılar. Köylüler Turna'yı dere yatağındaki kayalıklarda hareketsiz yatarken buldu. Sol koluna ve başına aldığı darbelerle kanlar içinde kalan Turna için 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istendi. Köylüler tarafından yapılan ilk yardımla kanaması durdurulan Turna'ya, 1 saat süren yürüyüşün ardından olay yerine ulaşan sağlık ekipleri müdahale etti.

AKUT VE UMKE KARADAN, HELİKOPTER HAVADAN

   Turna'nın düştüğü dere yatağından çıkarılması için, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri bölgeye çağrıldı. Değirmenbaşı Yangın Söndürme İstasyonu'ndan havalanan Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme helikopteri ise bölgede keşif uçuşu yaptı. Turna'nın düştüğü dere yatağının, 300 metre yükseklikte sarp kayalıklarla çevrili olması nedeniyle havadan müdahale yapılamadı. Bunun üzerine yangın söndürme helikopteri, Sivridağ zirvesindeki düzlük alana inerek beklemeye başladı.

5 SAAT SÜRDÜ

   Bu sırada olay yerine ulaşan AKUT ve UMKE ekipleri, Turna'nın dere yatağından çıkarılması için ortak operasyon başlattı. Sedyeye alınan Turna, köylülerin de yardımıyla dere yatağından çıkarıldı. Hava sıcaklığının 35 derece ölçüldüğü kayalık bölgede 1.5 saat süren yürüyüşün ardından Salih Turna, Sivridağ'ın zirvesinde bekleyen helikoptere ulaştırıldı. Sağlık ekipleriyle havalanan helikopter, Turna'yı Değirmenbaşı Yangın Söndürme İstasyonu'na götürdü. Helikopterden indirilen Turna, 5 saat süren kurtarma operasyonun sonunda hazırda bekletilen ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

GENEL SAĞLIK DURUMU İYİ

   Genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Turna'nın, sol kolunda kırık oluştuğu ve iç kanama şüphesine karşı gözlem altında tutulduğu kaydedildi. Yaralı olmasına karşın sorulara yanıt veren evli ve 2 çocuk babası Salih Turna, 2 gündür kayıp olan keçilerini yakalamak için bölgeye geldiğini söyledi. Yem verdiği keçiye ip bağlamak isterken beklenmedik bir hamleyle karşılaştığını anlatan ve sağlık durumunun iyi olduğunu kaydeden Turna, köylülerle şakalaşmayı da ihmal etmedi.

'KÖYÜN EN DEĞERLİ ADAMI'

   Köylülerden Ali Eşen, Turna'yı 11.00 sıralarında dere yatağına düşmüş vaziyette bulduklarını aktardı. Salih Turna'nın Gölbent Köyü'nün muhtar azası olduğunu söyleyen Eşen, "Bulduğumuzda yaralı haldeydi. Salih ağabey bu köyün en değerli adamıdır. Helikopter gelmeseydi sırtımızla çıkarırdık" dedi.

17 Temmuz 2013
Etiket; uçurum, keçi, akut, helikopter Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'in 'Karakutu'su açılıyor
Doğal ortamına bırakıldı
Fethiye'de Nefes Kesen Kurtarma Operasyonu
Bornova'da Nefes Kesen Kurtarma Operasyonu
Travesti otomobilini uçuruma sürdü
Nazilli CHP'de deprem
Kuşadası şehidine ağladı
Şehit pilotlar için son görev
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir