18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Yakan yıkan değil,gönüller yapan şehir



  İzmir'de, katıldığı 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları İzmir Etkinliği'nde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Toplumun bütün kesimlerine gönlümüzü açtık, mesafe hiç koymadık.  Atatürk Stadı'nda düzenlenen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları İzmir Etkinliği'nde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım sevginin, barışın, dostluğun şehri İzmir'de, sevginin dili Türkçe'nin büyüklüğü altında biraraya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

  11 Mart 1966'da Kestane Pazarı'nda İzmir'de başlayan hizmet yarışının bugün dünyanın dört bir yanına ulaştığını vurgulayan Yıldırım, "Hocaefendinin İzmir Kestane Pazarı'nda başlattığı hizmetin bugün dünyanın dört bir yanına yayılmış olmasını görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu kutlu yolculuğun yediveren çiçekleri gibi bereketlenerek geldiği bu nokta hepimizin iftihar vesilesidir" diye konuştu. Bakan Yıldırım sözleri şöyle sördürdü: "Bugün İzmir Atatürk Stadı'nı hınca hınç dolduran onbinlerce hemşehrimi gösterdiğiniz vefa hem de misafirperverlik için bir kez daha tebrik ediyorum. Dünyanın dört bir yanından gelen bu kardeşlerimiz sevginin dili Türkçe'yi bize söylüyorlar. Türkçe olarak kardeşliklerini, muhabbetlerini bizimle paylaşıyorlar. `Gelin tanış olalım' diyen Yunus Emre'nin dilini, `Gel ne olursan ol yine gel' diyen Hazreti Mevlana'nın dilini, `Aç açabildiğin kadar sineni, ummanlar kadar olsun, inançla geril ve insana sevgi duy, kalmasın alaka duymadığın el, uzatmadığın bir mahzun gönül' diyen hocaefendinin dilini. Biz insanları dini, dili, ırkına bakmadan severiz.  

  Herkesin yaşayışına, inancına, kültürüne hep hoşgörüyle yaklaştık çünkü burası İzmir. Burası hoşgörünün, kardeşliğin şehridir. Burası yakan, yıkan değil gönüller yapan şehirdir. Nasıl 76 milyonu bir bildiysek, kardeş bildiysek dünya üzerinde yaşayan 7 milyar insanı da aynı şekilde kardeş görüyoruz. Bizim için önemli olan barıştır, kardeşliktir. Kardeşliğe, birliğe, beraberliğe çağırıyorum."

FETHULLAH GÜLEN'E SELAM

  Bakan Yıldırım, stadı dolduran selamını, Fethullah Gülen'e göndererek sağlık, uzun ömür diledi. Bu hizmetlerin bu noktaya kolay gelmediğini dile getiren Yıldırım, "Bu hizmetin arkasında ana vatanından ayrılarak yaşamak yerine yaşatmayı tercih eden, sevmeyi, sevilmeyi öğreten değerli öğretmenlerimize buradan selam gönderiyorum. Zor imkanlarla, binbir fedakarlıkla dünyanın dört bir yanına yayılan Türk okullarında ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran hizmet erlerine buradan selam gönderiyorum" dedi. İzmir Valisi Mustafa Toprak, değişik ülkelerdeki Türk okulları vasıtasıyla Türkçe öğrenen öğrencilerin kültürler arası diyalog adına güzel bir geceye imza attıklarını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise milleti var eden en önemli olgunun kültür, kültürü oluşturan en önemli şeyin de dil olduğunu, etkinliğe İzmir'in ev sahipliği yapmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. "İnsanı olduğu için sevmek felsefesinin hakim olduğu bu anlamlı etkinlik öyle inanıyorum ki dünya barışına da çok somut katkılar sağlayacak" diyen Kocaoğlu, Türkçe'nin dünyaya tanıtılmasında emek veren, Türkçe'yi dünyanın her tarafına taşımaya gayret edenlere teşekkür etti.

10 Haziran 2013
Etiket; bakan, yıldırım, izmir, ulusal, şenlik, fetullah gülen Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir