18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

"1. Mizahi Nesne Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu



Konak Belediyesi'nin düzenlediği 1. Mizahi Nesne Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri Fuar Evlendirme Dairesi’nin bahçesinde gerçekleştirilen törenle verildi. Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan verdi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen mizahi nesneleri değerlendiren jüri, zorlu bir seçim süreci yaşadı. 66 yarışmacının gönderdiği 135 eser arasında birinciliği, 'Bay Hijyen' adlı eseriyle İzmir’den katılan Ece Çakaloğlu, kayınvalidesiyle anlaşamayan gelinler için ürettiği 'Kaynanalık İğne' adlı çalışmasıyla Mine Tolga ikinci ve ünlü mizahçı Sadık Pala da 'Bukalemun Çekecek' ile üçüncülük ödülüne değer görüldü. Burhan Kurtulmuş 'Diyet Çatal Kaşık', Şelale Güder Büke ise 'Sustum Sustum Patladım' çalışmalarıyla mansiyon aldı. Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini, Konak Belediye Başkanı CHP'li Hakan Tartan ve Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan verdi.

Doğan Hızlan, yerel yönetimlerin sanatla ilgili çalışmalarına destek verdiğini belirterek, "Konak Belediyesi’nin Şiir ve Öykü Günleri’ni destekliyorum ve katılıyorum. Sanata önem veren, sanatçıya önem veren bir belediye gerçekten çağdaş ve güne uygun bir belediye demektir. Konak Belediyesi’ni ve sanata destek veren tüm belediyeleri kutluyorum" dedi.

Yarışmacıların yakınları ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende ödül sahiplerini kutlayan Başkan Tartan, belediye olarak kültür ve sanata yatırım yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Tartan, İzmir’de hayata geçirdikleri ve Türkiye’nin ikinci Oyun ve Oyuncak Müzesi olan Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin, Türkiye’de bir ilk olan Mask Müzesi ile Neşe ve Karikatür Müzesi’nin büyük ilgi ile izlendiğini belirterek, kısa süre içinde Kadın Müzesi ile Radyo ve Demokrasi Müzesi’nin hizmete gireceğini söyledi. Mizahi Nesne Yarışması’nın uluslararası boyutta olmasının sevindirici olduğunu ifade eden Başkan Tartan, "Mizahi nesne yarışmamıza Türkiye’nin her yerinden katılım oldu. Bu yarışmada Türk insanının zekasını, yeteneğini gördük. Zeka, yetenek, pratik düşünme ve biraz da espriyle yaşamın gülümseten yanlarını önce müzemizde sonra yarışmamızda bir araya getirdik" dedi.

'Bay Hijyen' adlı eseriyle 1. olan Ece Çakaloğlu, "İlk önce çöp kovası yapma fikri geldi. Sonra annemin tavsiyesi ile bunu tasarladım. Maketi yapmayı da Teknoloji Tasarım öğretmenimden öğrendim. Bana destek olan aileme ve öğretmenime teşekkür ederim" dedi. 

'Kaynanalık İğne' adlı çalışmasıyla 2. olan Mine Tolga da "Bir yıldır yaptığım bir çalışma ancak üzerinde 6 ay çalıştım. Daha da gelişmiş modellerini yaptım. Urla Kadın Pazarı’nda da satışını yapıyorum" dedi. 

'Bukalemun Çekecek' ile 3. olan ünlü mizahçı Sadık Pala da "30 yıldır karikatür çiziyorum. Karikatür gibi düşündüm ve ben neyi alırımdan yola çıktım. Bukalemun dilini kerata gibi düşündüm ve bu fikir, bu çalışma ortaya çıktı. 40 karikatür ödülümün arasına bir de Mizahi Nesne Yarışma ödülü girdi. Çok mutluyum" dedi.

20 Eylül 2013
Etiket; 1. Mizahi Nesne Yarışması ödül töreni, konak belediyesinin düzenleme, hakan tartan, doğan hızlan Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Hamama Girip Genel Kurul Yaptılar
İzmir'e Spor Müzesi Geliyor
Hakan Tartan Afişine Kurşun
Aziz Kocaoğlu ve Tartan İçin Suç Duyurusu
Hakan Tartan Afişlerine Saldırı
İzmir'de CHP'yi sarsan istifa
Süha Baykal vefat etti
Fikret Tartan'a son görev
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir