28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

10 Şeker Yönetmen'den biri İzmir'den



Diyabete yönelik farkındalık yaratmak amacı ile düzenlenen “10 Şeker Yönetmen Aranıyor” yarışmasının finalistlerinden biri, İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Ceyda Kaya oldu.

 İktisat eğitimini sinema sevdası nedeni ile bırakan ve İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon bölümünde eğitim almaya başlayan Ceyda Kaya, gelecekte elde edeceği başarıların sinyalini şimdiden vermeye başladı. Henüz sadece iki aydır sinema televizyon eğitimi alan Kaya, Türkiye’de 7 milyon kişiyi etkileyen Diyabete yönelik farkındalık yaratmak amacı ile düzenlenen “10 Şeker Yönetmen Aranıyor” yarışmasının finalistlerinden biri oldu. Yrd. Doç. Dr. Altuğ Işığan ve Araştırma Görevlisi Nihan Vural ile yarışmaya hazırlanan ve 32 üniversiteden katılan 209 aday arasından ilk 10’a kalan Kaya, eğitimi boyunca hem kamera arkası hem de kamera önünde kendisini deneyeceğini, en iyi olduğu alanda da ilerlemek istediğini söyledi.

 Bel kalınlığı 80 santimden fazla olanlar dikkat!

Lilly, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Türkiye Diyabet Vakfı İşbirliği ile düzenlenen yarışmaya Ceyda Kaya, diyabet risk grubuna dikkat çeken senaryosu ile kamu spotu dalında katıldı. Bel kalınlığı 80 santimden fazla olanların şeker ölçümü yaptırması gerekliliğinden yola çıkan Kaya, “Ailemde sadece babaannem diyabet hastası ama bu kadar çok kişiyi ilgilendiren bir soruna dikkat çekmenin çok önemli olduğunu düşündüm. Hem eğlenceli hem de akılda kalan bir kamu spotu yaratmaya çalıştım. İlk 10 içinde yer almak bile harika, hedefim ilk üçe girmek. Ancak şimdiden arkadaşlarımla katılacağımız sonraki yarışma ve festivalleri takip edebilmek için grup oluşturduk. Mümkün olduğu kadar çok yarışmada kendimi denemek ve geliştirmek istiyorum” dedi.

Eğitim vermeye 2013-2014 akademik yılında başlayan İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin gelecekte adını başarılar ile duyuracağını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Altuğ Işığan, “Ceyda ile iki günlük yoğun bir atölye çalışması yaptık. Senaryo yazımı ve uygulamaları üzerine yaptığımız bu çalışma sonucu 209 öğrenci arasından ilk 10’a kalma başarısını gösterdi. Öğrencimizin başarısı, fakültemizin gelecekte göstereceği başarının ilk göstergesi olduğu için çok mutluyuz” dedi.

 Jüri üyeleri arasında sinema sanatçısı Tarık Akan, Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, Prof. Dr. E. Nezih Orhan ve yapımcı Oğuz Peri gibi isimlerin de bulunduğu yarışmanın Maltepe Üniversitesi Marmara Eğitim Köyü’nde düzenlenecek gala gecesinde belirlenecek ilk üç dereceye 5.000, 3.500 ve 2.000 TL ödül verilecek.

 Diyabet nedir?

Diyabet, pankreasın yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanılmaması durumunda gelişen ve ömür boyu süren bir hastalık. Türkiye nüfusunun yaklaşık 13.7’si diyabet hastası ve her yıl yaklaşık 33 bin kişi bu nedenle yaşamını kaybediyor. Doktorlar, sağlıklı bireylerin her üç ayda bir, 40 yaşından sonra ise düzenli olarak şeker ölçümü yapılmasını öneriyorlar. Türkiye’de her 3 kişiden biri diyabet hastası olduğundan habersiz. Diyabet belirtileri arasında çok su içme, çok yeme, çok idrara çıkma, gece idrara kalkma, aşırı kilo artışı, aşırı kilo verme, sinirlilik, konsantrasyon bozukluğu, ağız kuruluğu, unutkanlık, bulanık görme yer alıyor.

12 Kasım 2013
Etiket; 10 şeker yönetmen, şeker yönetmen projesi, Ceyda Kaya, İzmir Üniversitesi, İzmir güzel sanatlar Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Sünnet ne zaman yaptırılmalı?
AIDS tedavisinde başarılıyız
Dondurmada hijyene dikkat
Egzersize su içinde devam edin
AB'nin geleceği İzmir'de tartışıldı
Kadın hikayelerini kadınlar anlatsın
Yeni bir söylem gerekli
Hollywood'daki İzmirliden tavsiyeler
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir