29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

10. yıl yerine Mehter Marşı'yla başlasak...



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı Manisa 7’nci Yuntdağlılar Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'nin başlangıcında 10’uncu Yıl Marşı çalındığını görünce, "10’uncu Yıl Marşı yerine, Mehter Marşı ile başlasak daha anlamlı olurdu" dedi.

Bülent Arınç, Manisa Yuntdağlılar Yardımlaşma Kültür ve Turizm Derneği (YUNT-DER) tarafından, Ortaköy piknik alanında bu yıl 7’ncisi düzenlenen Yuntdağlılar Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'ne katıldı. Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, YUNT-DER Başkanı Mustafa Uyumaz ve Yuntdağı köylerinden yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı festival 10'uncu Yıl Marşı çalınarak başladı.

Festivale katılamayan milletvekilleriyle diğer kişilerin isim ve mesajları okundu. Daha sonra kürsüye gelen Bülent Arınç, "10'uncu Yıl Marşı yerine, Mehter Marşı’yla başlasak daha anlamlı olurdu. Festivale gelemeyenlere ismen teşekkür edilir. Ama doğrusu, önce buraya gelen milletvekillerinin ismini okuyup teşekkür etmek lazım. Programda mehter takımı da son sıraya yazılmış. Bugünkü bazı eksik ve kusurları şimdilik görmezden gelelim. Şu güzellikler herşeyin üstünü örttü" dedi.

Yuntdağı köylerindeki huzurun Güneydoğu’daki dağlarda da görüldüğünü belirten Arınç, şöyle konuştu: "Yuntdağlılar'ın birbirlerine bağlılığını, vatana, bayrağa bağlılığını örnek gösterirdim. Oralarda huzur, dostluk, arkadaşlık var derdim. Hamdolsun şimdi Türkiye'nin birçok kısmında da aynı heyecanı aynı sevgiyi, aynı dostluğu görmek mümkün olabiliyor. Yıllar sonra Cudi Dağı'nda da Gabar Dağı'nda da Ağrı Dağı'nda da Beytüşşebap'ta da Şemdinli'de de insanlar piknik yapabiliyor, toprağın kokusunu alabiliyor, düğünlerinde halaylarını çekebiliyor. Allah'a bu huzurlu günleri gösterdiği için ne kadar şükretsek azdır. Bugün tanışma günü, sevinç günü, birbirimizi kucaklama günüdür." Başbakan Yardımcısı Arınç, YUNT-DER yöneticilerine plaket verdi. Arınç, daha sonra Hilaliye Yeni Eğitim Binaları’nın temel atma törenine katılmak için Akhisar’a gitti.

AĞLADI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa’nın Akhisar İlçesi’ndeki Hilaliye Kuran Kursu’nda, 56 hafız için yapılan icazet törenine katıldı. Arınç, kaybettiği oğlunun eğitim gördüğü kurstaki törende konuşurken, duygulanarak ağladı.

Törenin ardından, Hilaliye Eğitim Külliyesi temel atma törenie katılan Bülent Arınç, alkole getirilen sınırlamayla ilgili konuştu. Arınç, şunları söyledi:

"Biz gençlerimiz için çok güzel şeyler yapmalıyız, bunların birisinde de muvaffak olduk. Birkaç gün evvel, Türkiye Büyük Millet Meclisimizden önemli bir kanun geçti. Mevcut anayasanın bile bazı maddeleri çok önemli, devlete bir görev veriyor, o da gençliğin korunması görevidir. Ailenin korunması mutlak gereklidir, ama gençliğimizin de alkol, fuhuş ve uyuşturucudan mutlaka korunması gerekiyor. Maalesef son yıllarda şu veya bu sebeplerle, sizler bu sebepleri çok daha iyi biliyorsunuz, gençlerimizde sigaraya başlama yaşı, alkole başlama yaşı, uyuşturucu ile tanışma yaşı maalesef çok küçük yaşlara kadar düştü. Bu endişe edilecek bir durumdur. Hiçbir anne ve baba evladının bu tür kötü alışkanlıklarla karşı karşıya gelmesini istemez. Şüphesiz herkes içmek istiyorsa içkiyi bir şekilde temin edecek ve içecektir kendine göre. Ama bizim vazifemiz, devlet olarak bu içkinin belli yaşlarda çocukların, gençlerin hemen ulaşabilecekleri yerlerden kaldırılmasıdır. Bu bir tedbirdir, bu tedbirin bir ucu televizyonlara, yayın ve reklam araçlarına kadar gider, bir ucu okullarda eğitim ile ilgilidir. Bir ucu satışının, reklamının, dağıtımının yapılması ile ilgilidir, bir ucunda da şüphesiz büyük içki ve alkollü içki üretenlerin milyar dolarlık reklamlarının gerektirdiği tüketim ile ilgilidir. Tek tek anlatmayacağım, hepiniz benden çok daha iyi biliyorsunuz. Hükümetimiz bütün bunları düşündü ve çocuklarımızı, gençlerimizi uyuşturucu, sigara, alkol ve kötü alışkanlıklardan korumak için 3 veya 4 gün evvel TBMM’den önemli bir kanunu geçirdik. Bu kanunu çıkardığımız için bizi 4’üncü Murat’a benzetenler olabilir, yasakçı bir zihniyet olarak suçlayanlar da olabilir ama yaptığımız işle iftihar ediyoruz. TBMM çok hayırlı bir iş yapmıştır, meclisimizi huzurlarınızda kutluyorum, bunu yasakçılık olarak görenler varsa ve herşeyi içkiden ibaret bir dünya olarak kabul edenler varsa onları da kınıyorum, yaptığımız iş doğrudur."

 

26 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir