19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

10 yıllık suskunluğunu bozdu



Gelişim Koleji Başkanı Serdar Öner, büyük hakem hatalarının yaşandığı Socarspor maçından sonra 10 yıllık suskunluğunu bozarak ilk kez konuştu ve Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan “adil oyunu” sağlamasını istedi.

GELİŞİM Koleji Spor Kulübü Başkanı Serdar Öner, Socarspor maçındaki hakem yönetimini “Karşılaşmanın sonucuyla ilgili karar, maçın başında verilmişti” diyerek eleştirdi.

“Asla ve asla Socarspor ile oyuncularının emeklerine gölge düşürmek istemem” vurgusu yapan Öner, 10 yıllık başkanlığı döneminde İlk kez bir maçla ilgili yorumda bulunduğunun altını özellikle çizdi. Öner, “Socarspor yenilgisi, ne ilk ne de son mağlubiyetimiz. Ancak ne yazık ki, hakemlerin maç boyunca gösterdikleri kötü yönetim beni bu demeci vermeye mecbur bıraktı” dedi.

Öner, “10 yıldır bu ligde mücadele ediyoruz ve belki de ligin en kıdemli takımıyız. Bugüne dek bir çok maçta lehimize ve aleyhimize hakem hataları oldu. Hakemleri; biz yöneticiler, oyuncular ve antrenörler gibi basketbolun aktörleri olarak görüyor ve hataları kabul edilebilir sınırları içinde makul görüyoruz. Maç boyunca tanık olduğumuz hakem yönetiminin ardından yaşadıklarımızı bu sınırlar içinde tutabilir miyim diye çok düşündüm. Sakin kafayla yorum yapmak için bir gün bekledim ve bu sözler benim sezon başı iyi niyet temennilerim dışında yıllardır verdiğim ilk demecimdir” diye konuştu.

Öner, Socarspor maçı sonucunun önceden belirlendiğini vurgulayarak, “Adil bir yönetimle Socarspor tabi ki bizi yenebilirdi. Ama biz asla kazanamazdık. Çünkü üç hakemin de çaldığı ve çalmadığı düdükler aynı tutarlıkta ve yanlı tutum içindeydi. Socarspor’un galibiyetine gölge düşürmek niyetinde değilim. Ama takımımın, teknik kadromun, sporcularımın ve onları örnek alarak yetişen öğrencilerimin haklarını korumakla yükümlü olduğumu belirtmek isterim. Bana göre hakemlik, çok yüksek ahlaki değerler taşıyan ve kişiliği güçlü kişiler tarafından icra edilmelidir” yorumu yaptı.“

"Sahada oyuncular değil, kulüplerin bütçeleri, yaptıkları veya yakın gelecekte yapacakları yatırımlar mücadele etmeye başlarsa bu noktada durup düşünmek gerekir” saptamasında bulunan Gelişim Koleji Başkanı, “Mağdur edebiyatı yaparak bundan sonraki maçlar için avantaj elde etme peşinde değilim. 10 yıldır maçlarımızı yöneten hakemler ve gözlemciler, bu konu ile ilgili bu güne kadar yanlış bir tutumum olduysa rahatlıkla çıkıp söyleyebilirler. Ancak durum şudur; Socarspor önünde adil bir oyun içinde mücadele etmemize izin verilmedi. Savunduğum tek şey; maçların sonuçları sadece oyuncuların sahada yaptıkları ve yapamadıkları ile belirlenmelidir” diye konuştu.

Öner sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz, gençlere centilmen ve adil olmayı öğretmeye çalışan eğitimcileriz. Bu değerlerimiz yüzünden, (ensesine vur lokmasını al) durumuna düşürülmemeliyiz. Adil oyunu kuracak olan kurum Basketbol Federasyonu ve bünyesindeki birimler, bunun takipçisi olacak ise bizleriz. Bu güne kadar maç yönetirken sadece sahada gördüklerinin üzerine düdük çalan tüm hakemlere sevgi ve saygılarımla.”

 

SOCARSPOR: 77 -GELİŞİM KOLEJİ: 73

SALON: Aliağa ENKA Spor Salonu

HAKEMLER: Sertan Kırklar, Uygar Kurt, Emre Şimşek

SOCARSPOR: Sercan Topçu 8, Barış Güney 15, Can Terzioğlu 7,  Ali Işık 12, Morgan Denison 22, Çağdaş Erdoğan 4, Serkan Özyer 3, Cornell Selby 6

GELİŞİM KOLEJİ: Emir Gökalp 14, Feyzi Çelebioğlu 3, Kaan Yılmaz 10, Dorukhan Engindeniz 24, Marvin Jefferson 4, Reha Öz 10, Tamer Gürpınar 3, Uğur Can Aksoy 4

PERİYOTLAR: 14-23, 41-42, 64-52, 77-73


30 Kasım 2015
Etiket; serdar öner, gelişim koleji Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Gelişim'den sürpriz karar
Gelişim Koleji turnuvaya kötü başladı
Gelişim Koleji'nde Vekiloğlu Dönemi
Gelişim'in Waterloo Zaferi
Gelişim Koleji'nin Büyük Başarısı
Gelişim Koleji 20 Sayı Farkla Mağlup
Şampiyon Kaf Kaf'tan Kolej Öğrencilerine Başarı Sırları
Gelişim Koleji Coştu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir