29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

12 milyon liralık ödemeye cevap verdi



   Trabzonspor’un eski başkanı Sadri Şener, kulüp avukatlarına verilen 12 milyon TL’lik ödemeyi doğrulayarak, “12 milyon TL avukatlara verdiğimiz doğru fakat avukatlara verilen para az mı çok mu, onun önce bir hesabını yapmak lazım” dedi.

   Şener, Trabzonspor’un 6 yıllık dönemde yaptıklarının görülmesini isteyerek “6 yılda yaptıklarımızı insan biraz görür. Kupalar ve şirket birleştirmeleri var. Ondan sonra 12 Milyon bilmem ne bu kadar küçük rakamlarla kulübü idare edeceklerse hiç etmesinler. Hiç bu işe soyunmasınlar, burası büyük bir kulüp, seçilebilirsin ama yönetemezsin” diye konuştu. İHA muhabirine son dönemde basında kendisi hakkında yer alan konularla ilgili açıklamalarda bulunan Sadri Şener, avukatlık ücretlerine açıklık getirdi. Şener “12 Milyon TL avukatlara verdiğimiz doğru fakat avukatlara verilen para az mı çok mu onun önce bir hesabını yapmak lazım. İki şirketi birleştirme davasının toplam değeri 330 milyon dolar, biz temettülerden dolayı her yıl halka 15-20 Milyon TL ortalama para ödeyecektik. 5 senet, bu rakamlar 75 Milyon TL eder ve biz bu rakamları ödemiyoruz.

   25 sene boyuncu ödemeyeceğimiz para dolar cinsinden gelir artışlarıyla beraber tahmini olarak 300 milyon dolardır. Avukatlık ücretleri minimum yüzde 10’dur, maksimum yüzde 25’dir. Biz minimum verelim, buna 30 milyon dolar eder. 30 Milyon Dolar TL karşılığı 60 Milyon TL eder. Biz 12 Milyon TL içinden bir bölümünü bu işe vermişiz. İnsanlar bu 12 Milyonun peşinde, yapılan iş peşinde değil" şeklinde konuştu.

LANGE DAVASI

   Göreve geldiğinde kucağında bulduğu bir Lange davası olduğunu hatırlatan Şener "Lange davası, 5 Milyon 800 Bin Euroluk bir dava. Ben bu davayı bu avukatlarla 1 Milyon 800 Bin Euro’ya düşürdüm. Bu davadan 12 Milyon TL tasarruf ettik. Avukatlık ücreti yüzde 10 desek 580 Bin Euro eder ve 1 Milyon 500 Bin TL eder.

   Zafer Demiray diye bir futbolcu, hiç tanımam etmem. Kulübe 5 Milyon TL’ye mal oldu. Bu avukatlarla 700 Bin TL’ye anlaştık bunun avukatlık parası da bunun içinde. İsmail Demir diye birinden para almışlar; Mehmet Ali Yılmaz bey zamanında. Bu davaya Yargıtay’dan ayırdık. 7 Milyon TL gelmişti. Minimumdan 700 Bin TL buna avukatlık parası ödedik. Şike davasındaki avukatlık bedellerini söylemiyorum.

   İki şirketin birleşmesine minimum 60 Milyon TL vereceğine 37 davanın birleşmesine 12 Milyon verdin. Bazı avukatlar nakit istiyor. Bazı avukatlar elden istiyor. Bazıları havele istiyor. Makbuzlarda her paranın nereye verildiği yazıyor. İçişleri Bakanlığı müfettişleri geliyor diyor ki ben makbuzları istemiyorum. Fatura istiyorum. Bize biraz KDV maliyeti getiriyor ama böyle istiyorlar. Benim hibe ettiğim paranın hesabını Faruk Özak yaptı. Bakalım bunlar ne hibe edecekler bunu göreceğiz. Bazı avukatlara yüzde 2 ve 3 verdiğimiz de oldu. Şike davası avukat giderleri de bunun içinde” açıklamalarında bulundu.

"İNSAN BİRAZ GÖRÜR"

   “Trabzonspor’da 6 yıllık dönemde yaptıklarımı insan biraz görür” diyen Şener, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Kupalar ve şirket birleştirmeleri var. Ondan sonra 12 milyon bilmem ne. Bu kadar küçük rakamlarla kulübü idare edeceklerse hiç etmesinler. Hiç bu işe soyunmasınlar, burası büyük bir kulüp, seçilebilirsin ama yönetemezsin.

   Gündemi değiştirmek istiyorlar ben her zaman buradayım. Gazetelere el altından haber vermek yanlıştır. Çünkü Trabzonspor halka açık bir şirkettir. Hisse sahipleri tedirgin edersiniz, ceza gelir. Genel Müdür Sinan Zengin’in gönderilme şekli halka açık şirkette yanlıştır. SPK’dan 500 Bin TL ceza gelir. Bunları önceden bildireceksin. Trabzonspor tarihinde şöyle bir şeye rastladınız mı ? ‘en gariban başkan en gariban yönetici’ Futbolcudan para alır mı, futbolcudan para alınıp internet sitesinden teşekkür edilir mi ? Çalışanlar üzerinde bu kadar oynanır mı ? Ben göreve geldiğim zaman ne Sinan’ı tanırdım ne de bir başkasını hiç bir zaman korkmadım ki beni giderler Nuri Albayrak’a ispiyonlar diye. Böyle bir derdim olmadı ki nedir o kadar memuru değiştirme.”

10 Temmuz 2013
Etiket; trabzonspor, sadri şener, lage davası Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Trabzon gözünü İzmir'e dikti
Helal olsun Göz Göz
Erkan Zengin Konuştu Herkes Şaşırdı
Erkan Zengin Geliyoor!
Trabzonspor En Kötü Dönemi
G.Saray ile Trabzonspor Takasta
Manisa'da birlik beraberlik
Başkan Atila'dan Onur Kıvrak'a geçmiş olsun ziyareti
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir