19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

133 çocuk koruma altında



   Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 2012 yılında cinsel istismar nedeniyle 125’i kız, 8’i erkek olmak üzere 133 çocuğun koruma altına alındığını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından cevaplanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, son dönemde yaşanan çocuk istismarı iddialarını gündeme getirdi.

Tanrıkulu’nun soru önergesine cevap veren Bakan Şahin, sokakta çalıştırılan ve çalışma riski altında olan çocuklara yönelik hizmetler bakanlığa bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezlerince yürütüldüğünü, bakanlığın 30 ilde 39 merkez ve bu merkezlere bağlı 4 gözlemevi ile hizmetlerini sürdürdüğünü belirtti. Bakan Şahin, sokakta yaşayan veya çalıştırılan çocukların yoğun olarak görüldüğü illerde ihtiyaçlar doğrultusunda Çocuk ve Gençlik Merkezlerinin yaygınlaştırılmasının sağlandığını kaydetti.

Çocuk ve Gençlik Merkezi bulunan 30 ildeki merkezler tarafından sokakta çalıştırıldığı tespit edilerek, merkez hizmetlerinden yararlandırılan çocuk sayısının 2012 yılı Aralık ayı itibariyle 3 bin 953 olduğunu açıklayan Şahin, "Bu veri Çocuk ve Gençlik Merkezleri hizmetlerinden faydalanan çocuklar ile sınırlıdır. Bununla birlikte Merkez bulunmayan illerde İl Müdürlükleri tarafından koruyucu önleyici hizmetler verilmekte, çocukların sokakta çalıştırılmalarını önlemeye yönelik çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

SOKAKTA YAŞAYAN ÇOCUK SAYISINA İLİŞKİN VERİ YOK

Sokakta yaşayan çocuk sayısına ilişkin veri bulunmadığını belirten Şahin, "Sokakta ve risk altında olup kurum hizmetlerinden yararlandırılan çocuklara ilişkin verilerin bulunmaktadır. Sokaktaki çocuklar kolluk, mobil ekipler, vatandaş ihbarı, Alo 183, mahkeme, savcılık veya kendi istekleri ile gelerek kurumsal hizmetlerden yararlandırılmaktadır. Sokakta yaşadığı ihbar edilen her çocuk kurum bakımına alınmakta ve hiçbir çocuğun sokakta yaşamaması ile ilgili tedbirler alınmaktadır" ifadelerini kullandı.

2012 YILINDA 133 ÇOCUK CİNSEL İSTİSMAR NEDENİYLE KORUMA ALTINA ALINDI

Şahin, 2011 yılında 125’ı kız 213, 2012 yılında ise 146’sı kız 205 çocuğun aile içi şiddet nedeniyle koruma altına alındığına işaret ederek, 2011 yılında 65’i kız 81, 2012 yılında da 125’i kız toplam 133 çocuğun cinsel istismar nedeniyle koruma altına aldığını açıkladı. Cinsel koruma altına alınan çocuk sayısında 2012 yılında bir önceki yıla göre kız çocukları yoğunluklu olmak üzere artış yaşanması ise dikkatlerden kaçmadı.

Engelli çocuklar dahil bakanlığa bağlı çocuk bakım evlerinde kalan çocukların 2008-2012 yıllarına ait rakamları paylaşan Şahin, sevgi evleri, çocuk yuvaları ve evleri ile yetiştirme yurtlarında fiilen kalan toplam çocuk sayısı, önceki yıllara göre artış göstererek 2012 yılında 13 bin 772’e yükseldiğine dikkat çekti. Rakamlara göre çocuk evlerinde kalanların sayısı 4 yılda 7.5 kat artarak 3 bin 581’e yükseldi.

Şahin, bakanlığına bağlı kurumlarda çalışan kamu personeli hakkında şiddet kullanma veya cinsel istismar iddiası ile ilgili açılmış idari veya adli soruşturmalara yönelik, söz konusu iddiaların üzerinde hassasiyetle durulduğunu, bakanlık denetim elemanlarınca gerekli inceleme ve soruşturmalar yapıldığını, ortaya çıkan münferit durumlarla ilgili bulunanlar hakkında gerekli yasal müeyyidelerin uygulandığını kaydetti.

12 Temmuz 2013
Etiket; cinsel istismar, çocuk, koruma, Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir