29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

15 gün sonra gelen pardona 36 bin lira istedi



İzmir’de, narkotik timlerinin, sokak satıcılarına yönelik uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınıp tutuklanan, 15 gün sonra takipsizlik kararıyla özgürlüğüne kavuşan büfeci Şeref Can Gönüller, avukatı Tolga Turgut aracalığıyla, maliye hazinesine karşı 36 bin lira tazminat istemiyle dava açtı.

Karabağlar, Konak, Buca ve Bornova İlçeleri’nde ağustos ayında dört öğrencinin uyuşturucu sonucu yaşamlarını yitirmesi üzerine Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ağustos ayında Karabağlar İlçesi Bahçelievler Mahallesi, 509/1 sokakta 'torbacı' olarak sokakta uyuşturucu satan K.B. ve Ç.E. ile yanlarında bir kişi esrar alışverişinde görüntülendi. İki kişi ve yanlarında olduğu iddia edilen Şeref Can Gönüler, Eylül ayında yapılan 3 ayrı operasyonda gözaltına alınan diğer 71 şüpheli ile birlikte tutuklandı.

Şeref Can Gönüler’in avukatı Tolga Turgut, sokakta uyuşturucu satarken fotoğrafları çekilen iki kişinin yanındaki üçüncü kişinin Şeref Can Gönüler değil, K.S.Ş. olduğunu tespit etti. Avukat Tolga Turgut, operasyonu yaptıran Cumhuriyet savcısına, fotoğraftaki kişinin K.S.Ş., olduğu yolunda itiraz edip bu kişinin bulunduğu adresi verdi. Savcının talimatıyla eve baskın düzenleyen ekipler, asıl şüpheli olan K.S.Ş.’yi, yakaladı. Adliyeye sevk edilen K.S.Ş., fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu söyledi, ardından da tutuklandı. 15 gün haksız yere tutuklanıp cezaevinde kalan Şeref Can Gönüler, asıl şüphelinin tutuklanmasının ardından serbest bırakıldı. Cumhuriyet savcısı, diğer sanıklar hakkında Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açarken, Şeref Can Gönüler, hakkında ise takipsizlik kararı verdi. Şeref Can Gönüler, avukatı Tolga Turgut aracılığıyla, 15 gün haksız yere tutuklu kaldığı gerekçesiyle, maliye hazinesine karşı 6 bin lirası maddi, 30 bin lirası manevi toplam 36 bin liralık tazminat istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açtı.

Avukat Tolga Turgut dava dilekçesinde, "Müvekkilim tutuklanıp, cezaevinde haksız yere 15 gün yattı. Cezaevinde kaldığı sürede manevi yönden çok acı çekti. Yeni evlenmiş olduğu eşi ve eşinin ailesi ile arası açıldı. Uyuşturucu madde ticareti suçundan tutuklu olduğunun duyulması üzerine babası ile ortak çalıştırdıkları, maddi değerini 25 bin lira olan söğüşçü dükkanını sadece 6 bin liraya devretmek zorunda kaldı. Bu nedenlerden dolayı işyerinden oldu. Gerek kendisi gerek de ailesi telafisi mümkün olmayan acılar ile karşı karşıya kaldı. Müvekkilimin en doğal hakkı olan özgürlüğü haksız olarak elinden alındı. Bunun bedeli de hiçbir maddi karşılık ile ödenemez. Gerek müvekkilim ve gerek ailesinin çekmiş olduğu acı ve ızdırabın bir nebze olsa dindirilmesi için bu davayı açmak zorunda kaldık" dedi. Avukat Tolga Turgut'un açtığı tazminat davası İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

01 Aralık 2013
Etiket; şeref can gönüler, avukat tolga turgut, uyuşturucu operasyonu yanlışlık Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


1 yıl sonra gelen 'pardon'a tazminat talebi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir