29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

2 yıl sonra bir ilk



BDP 2 yıl aranın ardından ilk bayram ziyaretini AK Parti’ye yaptı. BDP heyetini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve beraberindeki partililer karşıladı.

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP MYK Üyesi Gülçin İsbert ve BDP PM Üyesi Hüseyin Güngör AK Parti’ye bayram ziyaretinde bulundu. BDP Heyetini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, AK Parti Kadın Kolları Ar-Ge Başkanı Feyza Tokaç, AK Parti Gençlik Kolları Halkla İlişkiler Başkanı Rıdvan Özdemir karşıladı.

Meclisin erken açılması konusunda ve 2 yıl aradan sonra BDP’nin bayram ziyareti gerçekleştirmesinde çözüm sürecinin etkisinin olup olmadığının sorulması üzerine Halil Aksoy, “Meclis tatile girmemeliydi. Gerginliklerin ortadan kaldırılması adına başlatılan barış sürecinin daha hızlı yürüyebilmesi için meclis tatile girmemeliydi. Dostlarımızla bunu paylaşmıştık. Bayramdan sonda meclis olağanüstü toplantıya çağrılırsa bizde bunu destekleriz. Türkiye’nin kaybedecek vakti yoktur, parlamentodan yüksek bir beklenti var, bu beklentiyi karşılamak için parlamentonun hızlı çalışması gerekir. Geçmişte önemli gerginlikler yaşandı, birçok konuda diyaloğa bile girmekten zorlandık. Hem biz hem de dostlarımızla ve belirli şeyleri çözeceğimiz insanlarla aramızda bir mesafe oluşmuştu. Bazen selamlaşmada bile zorluk çektik. Artık 1 yıldır yaşanan bu durumun ortadan kaldırılması için herkesin elini taşın altına koyup fedakarlık yapması gerekiyor. Bir geri çekilme gerçekleşti ve hala bu geri çekilme devam ediyor. Açık bir şekilde güven, iki halk arasında, siyasetçileri arasında bir gerginlik yaşanmasının ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu nedenle diyaloğun hızla sürdürülmesi lazım. Herkes sorumluluklarını yerine getirmeli. Bayramlaşma adımı bir güvene dair başlıyor, buna değer veriliyor. Atılması gereken adımlar hızla atılmalı, cezaevlerinde olan insanlar var, ceza kanunları değişmeli, seçim yasası değişmeli, baraj kaldırılmalı. Tüm bunlar yeniden ele alınmalı, bu aşamada bunlarla ilgili adımlar atılmalı, bunlara biran önce aşarak Türkiye’nin önündeki engeller kaldırılmalı” şeklinde cevapladı.

"BU TAVIR DEVAM ETMELİ"

Salih Kapusuz ise, “Ramazan ayı toplumun bütün kesimlerinin kucaklaştığı, barışısın egemen olduğu önemli günlerdendir. Millet olarak bayrama kavuştuk şükürler olsun. Bu bayramlaşma ile toplumun siyaset kesiminden görmek istediği birlik, beraberlik ve kaynaşmayı görüyorlar. Şükürler olsun şehitlerimiz olmuyor, bu bizim için çok önemlidir. Gencecik bir fidanın yok olması hepimizi derinden üzüyor. Bu ülkenin geleceğine siyaset kurumu olarak, katkı vermek isteyenler olarak büyük bir fırsat var önümüzde. Anayasa değişikliğinde uzlaşmacı tavır devam etmeli, darbe anayasası son verilmeli. Sivil ve özgürlükçü bir anayasa bu millete bir bayram hediyesi olarak takdim edilmeli. Elimizden geldiği kadar fedakarlıkla devam ediyoruz. Diğer siyasi partilerden bu iş konusunda destek alarak bu işi başaracağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

09 Ağustos 2013
Etiket; bdp, ak, parti, ilk, bayram, ziyaret Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
KARŞIYAKA'DA KENTSEL YENİLEME HAMLESİ
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
Bu nasıl adalet?
İZVAK'tan üçüncü zirve
Karşıyaka'da yoga buluşması
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir