29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

35 Proje'den biri daha tamamlanıyor



AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli Kemalpaşa Lojistik Merkezinde, Kemalpaşa Organize Sanayi Yönetim Kurulu ve Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin ile birlikte incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından yaptığı açıklamada 2011 seçimlerinde İzmirlilere açıkladıkları 35 projeden bir tanesinin daha altyapı ve üstyapı işlerinin Ulaştırma Bakanlığı'nca yapılacak bölümünün tamamlandığını ve yap-işlet-devret ile ihaleye hazır hale geldiğini söyledi.

Ege bölgesinin dışarıya açılan kapısı olan İzmir'i Avrupa'nın önemli lojistik üssü haline getirecek, binlerce kişiye iş imkânı sağlayacak Kemalpaşa Lojistik Merkezi 3 milyon metrekare alanda hizmet verecek. Karayolu-demiryolu bağlantılarıyla birlikte Türkiye'nin en büyük lojistik merkezi olan bölge artık yatırımcıları bekliyor.

Demiryolu bağlantınsa önem veriyoruz

İlknur Denizli Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nin bir diğer özelliğinin demiryolu taşımacılığına verdiği önem olduğunu belirtti. "Uluslararası alanda fiyat ve kalite rekabetini bir arada sağlamanız gerekiyor. Ulaşım maliyeti ihracatta çok önemli. İzmir bir liman kenti, navlun ücretlerinde iyileştirme sağlayabilmeniz için demiryolundan en yüksek seviyede yararlanmanız gerekiyor. Kemalpaşa Lojistik Merkezi demiryolu bağlantısı ile Kemalpaşa, Turgutlu, Manisa, Torbalı, Aydın, Denizli'deki organize sanayi bölgelerinin yüklerinin aktarma merkezi olacak. Böylece sanayicinin ve ihracatçının üretimini fabrikadan en kısa sürede ve uygun maliyetle İzmir Alsancak, Aliağa ve Kuzey Ege Limanı'na taşınmasını da sağlayacak."

İzmir Çevresi İle birlikte Büyüyebilir

İzmir'in ticari anlamda tarihi mirasının periferisindeki üretimi, kimi zaman işleyerek kimi zamanda hammadde olarak pazara ulaştırmak olduğunu ifade eden Denizli "Kentlerin geçmişlerinden gelen birikimleri, deneyimleri vardır. İzmir'in bu anlamda liman kenti olma özelliği geçmişinden gelmektedir. AK Parti olarak bizim amacımız bu birikimi daha ileriye taşımak ve bu kazanımı İzmir ekonomisine artı bir değer olarak sokmak. Seçim zamanı İzmirlilerin önüne İzmir'i hak ettiği yere taşıyacak kenti büyütecek İzmir'e iş ve aş sağlayacak 35 projemizle çıktık. 35 projeyi bir bir hizmete sokuyoruz. Kemalpaşa Lojistik Merkezi de bunlardan bir tanesi."

Lojistik merkezinin ulaşım imkânları yanında taşımacılıkla ilgili bütün resmi kurumların bulunacağını ve bütünleşik hizmet verileceğini aktaran Denizli "Kemalpaşa Lojistik Merkezi ülkemiz ve İzmir için çok önemli faydalar sağlayacak. AK Parti olarak bizim 2023 hedefimiz 500 milyar dolar ihracata ulaşmak. İzmir olarak bizim hedefimiz bu ihracatın 100 milyar dolarlık kısmını Ege Bölgesi ile birlikte İzmir limanlarından yapmak olmalı. Kemalpaşa lojistik merkezi bu hedefe ulaşabilmek için çok önemli bir adım Bu sebeple de Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nde en önem verdiğimiz şey Ege Bölgesi'nin üretim alanlarını organize sanayi bölgelerini demiryolu başta olmak üzere birbirlerine bağlamaktır."

İzmir İçine kapanıyor, enerjisini yok ediyor

İlknur Denizli kentlerin büyümesi gelişmesi için yapılacakların tamamını devletten beklememek gerektiğini ve bu konuda yerel dinamiklerin, yerel yönetimlerinde üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini belirti. "Hepimiz biliyoruz ki İzmir'de sanayi üretim ve buna bağlı olarak ihracat istenilen seviyede artmıyor. Çeşitli çevreler bu olumsuz ve kötü gidişi görmezden geliyorlar üzerini örtüp yokmuş gibi davranıyorlar. Oysa endüstriyel büyümede ülke geneline baktığımızda İzmir ikinci lige düşme tehlikesiyle karşı karşıyadır.  İhracat sadece üretimde çalışanların para kazanması değildir. Dış dünyaya ile sürekli bir ilişki, sizin dünyada ne olup bittiğini anlamanızı sağlar. Bugün yaşadığımız içine kapanan, etrafındakilerle küsen ve böylece kendisini kurutan enerjisini yok eden bir İzmir'dir. Buna hep birlikte dur dememiz gerekiyor

Şu soruyu sormalıyız: yerel yönetim görevini yapıyor mu?

Şunu kabul edelim İzmir'de yerel iktidarın sahibi kadrolar ve parti ne yazık ki İzmir'i bir hedef etrafında birleştirebilmiş değil. Bir vizyon koyamadığı için birleştirememiştir. İzmir'in sorunu CHP'li kadroların İzmir'i anlayamaması, İzmir için yetersiz olmasıdır. Biz üzerimize düşenleri teker teker yapıyoruz. Kemalpaşa Lojistik Merkezi bu şehrin yüzyıllardır devam eden ticari mirasını, liman kenti kimliğini ileriye götürecektir. Burada İzmirli yatırımcılara lojistik firmalarına düşen İzmir'in geleceği için yatırım hevesi içinde olmak ve gerekiyorsa sektördeki diğer firmalarla güçbirliği yaparak bu lojistik merkezinin sahibi olmaktır. Bu anlamda atılacak her adım desteklenmelidir."

24 Kasım 2014
Etiket; ilknur denizli, kemalpaşa lojistik merkezi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir Çevre yolu uzuyor
AK Parti İzmir'de Necip Kalkan tepkisi
İlknur Denizli'nin talihsizliği
İzmir'i AVM Tarlası haline CHP getirdi
Karşıyaka Belediyesinden imalı muhalefet
Aziz Bey'in kepek sorununu konuşmuyoruz
Aziz Kocaoğlu'ndan olay yaratacak sözler
Cevat Durak'a 'açıkla' çağrısı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir