28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

6. Ana Jet Üssü'nde 'Hoş geldin' Dayağı!



 
Bandırma'daki 6. Ana Jet Üssü'nde yeni gelen erlere üst devre askerler tarafından "Hoşgeldin dayağı" atıldığı iddia edildi.

Geçen 30 Haziran’da, iddiaya göre, 42 asker sıraya dizilerek tokatlandı. Bu dayağa itiraz eden, Er Revaha Özdemir tuvalete götürülerek, dört-beş çavuş tarafında dövüldü. Burnu kırılan Özdemir, üç saat tuvalete kapatıldı ve üç gün sonra hastaneye götürüldü. Bu dayaktan üç ay önce de Er Onur Gevran, aynı şiddete maruz kaldı. Sağlığını kaybeden Gevran, iki ay hava iznine gönderildi. Er Revaha Özdemir’in babası Abdullah Özdemir, “Peygamber Ocağı’nı Nazi kampına çevirmek isteyenler ordudan atılmalı ve gerekli ceza verilmeli” diyor.

Baba Abdullah Özdemir’in verdiği bilgilere göre; Balıkesir’in Erdek ilçesinde askerlik görevini yapan oğlu Revaha, 30 Haziran günü 42 arkadaşı ile birlikte Bandırma’daki 6. Ana Jet Üssü’ne gönderildi. İddiaya göre askerler nizamiyeden içeriye adımını atar atmaz, çavuş ve onbaşı rütbesindeki bir grup üst devre asker tarafından “hoş geldin dayağına” tâbi tutuldu. “Burası sürgün yeri. Tokat yemeyen kimse yok. Burada efendi olacaksınız!” diye bağıran üst devreler, gelenleri sıraya dizerek, tokatladı. Bu dayağa itiraz eden Revaha Özdemir ile üç arkadaşı ise “özel muameleye” maruz kaldı. Revaha Özdemir, dört-beş asker tarafından tuvalete götürülerek, evire çevire dövüldü. Burnu kırılan Özdemir, “Buradan çıkmayacaksın” denilerek, yaklaşık üç saat tuvalette tutuldu. Dayaktan sonra Özdemir’e, “Burada kural budur. Aynısını biz de yaşadık. Dava açmayacaksın” denildi. Fakat Özdemir, dava açmaktan caymadı. Özdemir, burnundaki kanama sürdüğü için, dayaktan üç gün sonra hastaneye götürüldü. Bu arada, iddialara göre, itiraz eden üç asker de aynı şiddetten geçirildiği halde, baskılar üzerine şikayetini geri çekti.

'PEYGAMBER OCAĞI MI NAZİ KAMPI MI?'

Oğlunun dövüldüğünü haber alan baba Abdullah Özdemir, önceki gün Bandırma’ya giderek, Revaha ile görüştü. Radikal’e konuşan baba Özdemir, “Çavuşlar benim çocuğumu almış, tuvalete götürmüş, çenesine, kulağına, burnuna vurmuşlar. Gördüğümde gözünün altında morluk vardı. İlk gün daha kötüymüş. Burnunda sürekli kanama olunca sevk etmişler. Çocuğumun dövülmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Peygamber Ocağı’nı Nazi kampına çevirmek isteyenler ordudan atılmalı ve gerekli ceza verilmeli. Askeri dövecekler, anasını ağlatacaklar; ondan sonra siz vatanı koruyacaksınız. Nasıl savunacakları bu vatanı?” diyor.

ER GEVRAN DA DAYAKTAN GEÇİRİLDİ

6. Ana jet Üssü’nde şiddetin istisna değil, sistematik olduğu yönünde bir başka vaka, Revaha Özdemir gibi Erdek’ten Bandırma’ya gönderilen Er Onur Gevran’ın aynı şekilde dövülmesi iddiası oldu.

Annesi Ayla Gevran’ın Radikal’e verdiği bilgiye göre; acemiliğini Kütahya’da yapan er Onur Gevran, burada “saygısızlık yaptığı” gerekçesiyle kafası dolaba sokularak, ayaklarına botlarla vuruldu. Krize giren er Gevran konuşma yetisini kaybetti. Kekeleyerek konuşabilen Onur Gevran, tam düzelmeye başlamıştı ki, Bandırma'ya gönderildi. Anne Gevran, oğlunun Bandırma’ya girişte dövüldüğünü söyleyerek, şunları anlattı:
“Onur ve arkadaşlarını kapı ağzında çavuşlar karşılamış. ‘Akıllı olacaksınız’ diyerek dövmüşler. Bir tanesini tuvalete sokup ‘Temizleyeceksin’ denmiş. Onur, o an kriz geçirmiş. ‘Boğuluyorum’ diye elini uzatınca vuracak sanıp dövmeye başlamışlar. Oradakiler bilmediği için arkadaşları elinden almışlar. Ben dövenlerde değilim. Ben çocuğumu o hasta haliyle gönderenlerden şikayetçiyim.”

Anne Gevran, oğlunun iki aylığına hava değişimi için eve gönderildiğini, izin bittiği için birkaç gün önce TSK’ya teslim ettiklerini ve endişeli olduklarını kaydediyor. Suç duyurusunda bulunduklarını belirten Gevran, sorumluların cezalandırılmasını istiyor.

08 Temmuz 2014
Etiket; Balıkesir, Bandırma, 6. Ana Jet Üssü, Dayak, haberegeli, haberegeli.com Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Altınordu yenilgiyle tanıştı
Kaf Kaf direniyor
Ne Bal Kes ne Kaf Kaf
Ne Şeytan Ne Bal Kes...
Uzun yaşamın sırrı burada
Transferin şampiyonu Kaf-Kaf
Göztepe günü kurtardı
Hapis Cezası Kapıda!
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir