20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

7'den 70'e robotla gelen sağlık



Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Robotik Cerrahi ile yapılan ameliyatlarda yaklaşık 300 hasta sağlığına kavuşturulurken ilk defa 13 yaşındaki bir hasta Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Turna ve ekibi tarafından robotik cerrahi yöntemi ile başarıyla ameliyat edildi. Doç. Dr. Turna, robotun bu yaş grubunda kullanımının Türkiye’de ilklerden olduğunu söyledi. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde robotik cerrahi ile sağlığına kavuşturulan en genç ve yaşlı hastanın katıldığı ve robotik cerrahi yöntemi hakkında bilgilendirmenin yapıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Kumanlıoğlu, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Turna ve ekibi, robotik cerrahi ile tedavi edilen 13 yaşındaki en küçük hasta Ege Yıldırım, 78 yaşındaki en büyük hasta Ahmet Eta ve böbreklerinde tümör olduğu teşhis edilen ve robotik cerrahi ile sağlığına kavuşan 41 yaşındaki Kıvanç Yorgancıoğlu katıldı. 

Doç. Dr. Turna, üniversite bünyesinde yapılan ameliyatlar hakkında bilgi verdi. Robotik cerrahinin yaklaşık iki yıldan bu yana Ege Üniversitesi bünyesinde kullanıldığını belirten Turna, 13 yaşındaki bir hastada robotik yöntemin ilk defa kullanıldığını belirtti. Çanakkale'den böbrek daralması şikayetiyle gelen 13 yaşındaki Ege Yıldırım’ın robotik yöntem ile sağlığına kavuştuğunu belirten Doç. Dr. Burak Turna, yöntemin çocuk hastalarda da kullanılmaya başlandığını, yöntemin uygulandığı ilk çocuk hastalardan Ege Yıldırım'da da sağlanan başarının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Yöntemin pek çok birimde kullanıldığını belirten Doç. Dr. Turna, "Robotik yöntem prostat ve böbrek kanserinde, kadın doğum, genel cerrahide de etkin bir biçimde kullanılıyor. Ağırlıklı olarak üroloji başta olmak üzere kadın doğum ve genel cerrahinin yanı sıra kulak-burun-boğaz, kalp-damar ve beyin cerrahisinde de son bir kaç yıldır kullanımı söz konusudur" diye konuştu.

'HATA PAYINI AZALTIYOR'

Robotik cerrahi yönteminin avantajlarını anlatan Doç. Dr. Turna, robotik yöntemle elin yapamadığı pek çok uygulamanın kolayca yapıldığını söyledi. Robotik ameliyatlarda kapalı ameliyatlara göre daha küçük yara izlerinin oluştuğunu belirten Turna, bu ameliyatlarda kan kaybının yok denecek kadar az olduğunu sözlerine ekledi. Hastaların çok kısa süre içinde iyileşerek taburcu olduğunu belirten Doç. Dr. Turna, hastaların kısa sürede ise günlük yaşamlarına dönebildiğini ve robot cerrahi ile üç boyutlu görüntü alındığını ve robotun kollarını 7 derece açı ile hareket kabiliyeti olması sebebiyle ameliyatlarda hata payının çok daha az seviyeye düşürüldüğünü belirtti. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu da merkezlerinde ayrıca Robotik Cerrahi Sistemi'ni öğrenmek isteyen öğretim üyeleri ve hekimlere yönelik sertifika programı da başlattıklarını söyledi. 

'ŞUAN ÇOK İYİYİM'

Doç. Dr. Burak Turna başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından üç gün sonra taburcu edilen Ege Yıldırım, "Böbrek darlığım nedeniyle ağrılarım vardı. Çanakkale'de hastaneye gittik. Buraya gönderdiler. Doktorumuz sağolsun. Ameliyatı robotla yapmışlar. Hiç anlamadım nasıl geçtiğini. Üç gün sonra taburcu oldum. Şimdi çok iyiyim, teşekkür ederim" dedi.

'SANKİ KESİ YOK'

Doç. Dr. Turna ve ekibi, robotik cerrahi kullanarak farklı rahatsızlıkları nedeniyle açık ameliyat olamayacağı belirtilen Ahmet Eta'yı da sağlığına kavuşturdu. Yeniden sağlığına kavuştuğu için doktorlarına minnettar olduğunu kaydeden Ahmet Eta, "Ben böyle bir kolaylık görmedim. Bir gün sonra taburcu oldum. Kimse benim ameliyat olduğuma inanmıyor. Hiçbir şeyim, bir kesi yok. Sağlığıma yeniden kavuştum. Doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

12 Eylül 2013
Etiket; ege, üniversitesi, tıp, fakültesi, robotik, cerrahi, ameliyat Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
Ege'de Yılın Spor Ödülleri sahiplerini buldu
TSYD Ege'de Yılın Spor Ödülleri açıklandı
Folkart TSYD Ege Kupası Altay'ın
Reklamlarda gizli şiddet var
TSYD İzmir Spor Tarihi Sempozyumu yapıldı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
AŞILAR, HERKESE İYİ BİR YAŞAM ŞANSI SUNAR
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
İZMİR MOBBİNG İLE MÜCADELEDE KARARLILIĞINI GÖSTERDİ
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
MUĞLA TÜRKOCAĞI’NDA BAŞKAN DR. YAŞAR TOPAL
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
BANKACILIK SEKTÖRÜNDEKİ MOBBİNG ANKETİ SONUÇLARI ŞAŞIRTTI
Uzmanından Çin Tarçını uyarısı
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Ağız kokusunu önlemenin kolayı var
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir