29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

AB Uzmanları Engelliler İçin İzmir'de Buluşacak



Engelli vatandaşlara istihdam sağlamak amacıyla yürütülen Destekli İstihdam Projesi kapanış programı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra 8 ülkenin üst düzey temsilcilerini İzmir'de buluşturacak.

Engelli vatandaşlara istihdam sağlamak amacıyla yürütülen Destekli İstihdam Projesi kapsamında İzmir'de yurt dışı ortaklı olarak yürütülen projede son aşamaya gelindi. Projenin İzmir'de gerçekleştirilecek olan uluslararası kapanış programına Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra ortak ülkelerin üst düzey temsilcileri katılacak.

Konak Kaymakamlığı tarafından yürütülen ve engelli bireylerin iş gücü piyasalarına erişimine imkan veren "Destekli İstihdam" yaklaşımını Türkiye, Romanya ve Bulgaristan'a transfer etmeyi amaçlayan 'Engelli Bireyler için İstihdam Destek Araçlarının Transferi' (T-EST) projesinde son aşamaya gelindi. Türkiye, Romanya ve Bulgaristan'daki destekli istihdam uygulama deneyimlerinin uluslararası bir platformda tartışılacağı Destekli İstihdam Konferansı 19 Eylül 2014 tarihinde İzmir'de gerçekleştirilecek.

1 Kasım 2012'de başlayan projeyi Avrupa Birliği düzeyinde ele alarak uluslararası kapıları da araladıklarını belirten projenin Türkiye Sorumlusu ve Ab Projeleri Uzmanı Güldan Kalem, "Projenin uluslararası kapanış konferansı tüm proje ortaklarının ve paydaşların katılımı ile 19 Eylül'de Wyndham İzmir Özdilek Otel'de gerçekleştirilecek. Konferans, Destekli İstihdam Aracının proje ortağı ülkeler olan Bulgaristan, Romanya ve Türkiye'ye transferi konusunu ele alacaktır. Proje ortakları, kendi ülkelerinde destekli istihdam sürecinin ne şekilde uygulandığını tartışacaklar. Bunun yanı sıra konferans, farklı çevrelerden paydaşlara deneyimlerini paylaşma imkanı sunacak" dedi.

ENGELLİLERE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Yenilik Transferi Programı kapsamında kabul edilen proje hakkında bilgi veren Güldan Kalem şunları söyledi: "'Engelli Bireyler için İstihdam Destek Araçlarının Transferi' (T-EST) projesi kapsamında Konak İŞKUR Hizmet merkezinden 6 iş ve meslek danışmanı Avusturya'dan gelen iki eğitmen tarafından verilen destekli istihdam eğitimine katıldı. 5-6 Haziran 2014 tarihinde Konak, İzmir'de gerçekleştirilen eğitimde işkoçlarına; engelli bireylere iş arama, başvuru, işe uyum ve bulunan işi koruma konularında yardımcı olmalarını sağlayacak bilgiler aktarıldı. Eğitime katılan iş ve meslek danışmanları önümüzdeki 4 ay boyunca Destekli İstihdam deneme uygulamasını İŞKUR Konak Hizmet Merkezi bünyesinde gerçekleştirecekler. İş ve meslek danışmanları belirledikleri iş arayan 20 engelli bireye, CV hazırlama, mülakat teknikleri, iş başvurusu yapma gibi konularda danışmanlık yaparak, toplu iş görüşmeleri ve diğer iş olanakları konusunda bilgilendirilmede bulunacaklar, istihdam edilenlerin işe yerleşme süreçlerini izleyecekler."

Avusturya, Belçika, Bulgaristan, İtalya, Türkiye ve Romanya'dan toplam sekiz kurumun ortak olarak yer aldığı projede her ülke kendi deneyimlerini de aktaracak.

T-EST PROJESİ NEDİR?

Avrupa Komisyonu'nun Hayat Boyu Öğrenme Programı Mali desteği ile finanse edilen ve Konak Kaymakamlığı'nın ortağı olduğu T-EST - Engelli Bireyler için İstihdam Destek Araçlarının Transferi projesi bir Leonardo da Vinci Yenilik Transferi projesidir. Destekli istihdam, farklı engelleri olan bireylerin iş gücü piyasasına ve mesleki eğitim ve öğretime katılımlarını destekleyen istihdam modelidir. Destekli istihdam, engelli bireyleri iş arama sürecinden başlayarak, nihai hedef olan ücretli istihdamın gerçekleşmesi sürecinde ve sonrasında da desteklemeye devam eder. T-EST projesi, uygulama araçları sunarak ve rehberlik sağlayarak bu istihdam modelini üç hedef ülkeye (Bulgaristan, Romanya ve Türkiye) transfer etmeyi amaçlamaktadır.

(Haberler.com)

20 Ağustos 2014
Etiket; ab uzmanları, engelli, destekli istihdam projesi, izmir, haberegeli, haberegeli.com Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir