29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Aday gösterilmeyen CHP'li başkanlar: Gerekçe açıklansın



 CHP Genel Merkezi’nin yeniden aday göstermediği İzmir’deki CHP’li 10 belediye başkanı ortak deklarasyon yayınlayıp, parti yönetiminin kararının gerekçelerini açıklamasını istedi. 

CHP Parti Meclisi’nin pazar akşamı aldığı kararla yeniden aday gösterilmeyen İzmir’deki CHP’li bazı adaylar, geçen 10 Şubat pazartesi günü Buca’da akşam yemeğinde biraraya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Başkanlar, ortak bir açıklama yapma konusunda karar aldı. Yemeğe katılamayan bazı başkanlar da telefonla açıklamaya katıldıklarını belirtti. Ortak metni Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak hazırladı. Diğer başkanlar da ortak metni onayladı. Yemeğe katılan başkanlardan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındırn ise ortak metine  imza atmadı.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Dikili Belediye Başkanı Yusuf Altıparmak, eski başkan Osman Özgüven, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün imzalı metin bugün kamuoyuna açıklandı.

İzmir ve Türkiye kamuoyuna seslenişle başlayan ortak metinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, komisyon, MYK ve PM’ye çağrı yapılarak neden aday gösterilmediklerinin açıklanması istendi. Ortak metinde şu açıklama yeraldı:

“Bizler Cumhuriyet Halk Partili ve demokrat seçmenlerin oylarıyla seçildik. Yaptığımız başarılı çalışmalarla, halkımızın güven ve desteğini kazandık. Bu çalışmalarımız kamuoyunda takdir ve beğeniyle karşılandı. Bizler partimizin oylarını artırdık. Bunları yaparken hem parti içi muhalefetle, hem de iktidarın haksız baskı ve sorgulamalarıyla karşılaştık. Her şeye rağmen yılmadık. Yaptığımız çalışmalar partimiz tarafından da beğenildi ve bu çalışmaların tanıtımı amacıyla Genel Merkez öncülüğünde Sosyal Demokrat Belediyeler – Kentine Güvenen Kentler Buluşması – Fuarı düzenlendi. Ulusal basında, çeşitli radyo ve televizyon kanallarında, yerel basında ve kentimizde başarılı belediyeciliğin örneği olarak gösterildik. Uğradığımız haksız saldırı ve eleştirilere göğüs gererken bir taraftan da Genel Merkez, bağımsız kamuoyu araştırma şirketleri, iktidar partisi ile tarafımızca ayrı ayrı yaptırılan tüm anketlerde açık ara önde çıktık. Belediye hizmetlerimiz de halkımız tarafından beğenildi ve onaylandı. Objektif kriterlere göre değerlendirme yapılacağının söylenmesine olan inancımızla şimdi soruyoruz! 

Kamuoyunda bizleri başarısız gösteren, ailelerimizi, sevenlerimizi ve onurumuzu küçük düşüren aday belirleme sürecinde; hangi başarısızlığımızdan, hangi yanlışımızdan ya da kim ve kimlerin karşı çıkışından dolayı aday gösterilmedik. Sevenlerimize, halkımıza ve bu fedakarca görevi yaparken bizi yalnız bırakmayan, çoğu zaman ihmal ettiğimiz ailelerimize bir açıklama yapmak Sayın Genel Başkanımızın, Beşli komisyonun, MYK’nın ve Parti Meclisinin görevidir ve bu açıklamayı istemek de bizim hakkımızdır."

12 Şubat 2014
Etiket; chp izmir deklarasyon, chp aday tepki Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir