23 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Afrika'nın eğitimde tercihi Türkiye



Gediz Üniversitesi, Zambiya Eğitim Bakanı John Phiri’yi ağırladı. Phiri, oğlu Leonard Phiri’nin işletme eğitimi gördüğü Gediz’i gezdi, Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş’le görüştü. Zambiya Eğitim Bakanı, üniversiteye, Türkiye’ye ve İzmir’e övgü yağdırdı, “Ülkenizin böyle üniversitelere sahip olması bizler açısından da büyük şans. Bu sayede gençlerimiz daha iyi eğitim görüyor” dedi.

John Phiri, başta Gediz olmak üzere Türkiye’ye daha çok öğrenci göndereceklerini de açıkladı, şunları söyledi:

“Lisansın yanı sıra özellikle yüksek lisans ve doktora programlarında da Zambiyalı gençlerin bu imkanlardan yararlanmasını istiyoruz. Dünyanın dört bir yanından öğrencilerin buluştuğu Gediz gibi Türk üniversitelerinde alacakları kaliteli eğitimle, Zambiya’ya önemli hizmetlerde bulunacaklarına inanıyoruz. Eğitimle kurulan köprü, ülkelerimiz arasındaki dostluk bağlarının daha güçlenmesini, ilişkilerin ilerlemesini de sağlayacak.” Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de oğlunun eğitimi için Gediz’i seçen Zambiyalı bakana teşekkür etti.

Prof. Dr. Çevik, Seyrek’teki kampüse kuracakları, güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üretiminde verimliliği artıran hibrit santralin teknolojisine ilişkin yardım isteyen Phiri’ye destek sözü verdi, şöyle konuştu:

 “Gediz, İzmirli eğitim gönüllüleri tarafından insanlığa değer katmak için kurulmuş, kollarını tüm dünyaya açmış bir üniversitedir. Hibrit santral teknolojisi başta olmak üzere her türlü desteğe ve işbirliğine hazırız. Zambiya’dan daha çok öğrencinin Türkiye’de eğitim görmesi, ülkemiz adına da önemli. Bu öğrenciler, 4-5 yıl geçirdikleri Türkiye’yi ikinci vatanları, İzmir’i de memleketleri olarak görecek, bizimle aynı dili konuşacak. Muhtemelen de birçoğu gelecekte çok iyi konumlara gelecek. Bizim için en büyük gurur tablosu da işte bu olacak. Hedefimiz 100 ülkeden bin yabancı öğrenciye ulaşıp, kültürleri buluşturup kaynaştırmak...”

Kısa sürede 52 ülkeden öğrencileri bir araya getiren, bu sayıyı artırmak için yoğun tanıtım çalışmaları yapan Gediz Üniversitesi’nin başarısı ve çabası, yurtdışında da yankı uyandırıyor. Farklı ülkelerden devlet yöneticileri, Gediz’i görmek için geliyor. Bir hafta içinde Zambiya Eğitim Bakanı John Phiri’ni yanı sıra Romanya Sosyal Diyalog Bakanı Doina Pana, Mali Kültür Bakanı Brono Maiga ve Gine Ticaret Bakanı Mohammed Dorval Doumbouya da heyetleriyle birlikte Seyrek’teki kampüsü gezdi. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, tüm dünyanın takdir etdip, ilgi gösterdiği bir eğitim ve bilim kurumu haline gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi, “Bir dünya üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

04 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir