19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Afyonkarahisar'da bir ilke imza atıldı



Afyonkarahisar’da özel bir firma tarafından kentte bir ilke imza atılarak, 100kWp Güneş Enerjisi Santrali kuruldu. Santral ile yılda 130 bin kilowatt saat (kwh) elektrik üretilmesi planlanıyor. 


Hoca Elektrik Güneş Enerjisi Santrali’ni kuran Tunçmatik Powergie isimli firmanın Genel Müdürü Mehmet Özer, enerji tüketiminin günden güne hızla arttığını ve bunun beraberinde küresel ısınma ve iklim değişiklikleri gibi tehlikelere nende olduğunu söyledi. Tek çözümün yenilenebilir enerji kaynakları olduğu kaydeden Özer, “Bu kaynaklar arasında oldukça önemli bir yer tutan güneş enerjisi, yeni bir çalışma alanı ve iş kolu olarak sanayicilerin ve bilim adamlarının oldukça ilgisini çekiyor. Coğrafi konumu itibariyle güneşlenme alanı ve süresi oldukça yüksek olan Türkiye ise gün geçtikçe Güneş Enerjisi Teknolojileri konusunda daha duyarlı hale geliyor. Firma olarak Afyonkarahisar’da bulunan Hoca Elektrik’e, 800 metrekarelik bir çatı üzerine 125 bin Euoruluk bir yatırımla kurduğu güneş enerji santralinin, yılda 130 bin kWh enerji üretimi yapması hedefleniyor. Santraldeki endüstriyel güneş panelleri, yüksek sıcaklığa dayanıklı ve hava şartlarından etkilenmeyen ürünler kullanılan sistemin yaklaşık 7 yılda kendini amorti etmesi bekleniyor” dedi.


“GÜNEŞTEN İSTİFADE ETMEMİZ MİLLİ MENFAATLERİMİZ İCABIDIR”
Açıklamaların da Türkiye’nin güneş enerjisi konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgusunu da yapan Özer, şunları söyledi:
“Enerjide yüzde 50’den daha çok dışa bağımlı olan ülkemizde bu enerji kaynağından istifade etmemiz milli menfaatlerimiz icabıdır. Hoca Elektrik yapmış olduğu yatırımla bir ilki yaparak, Afyon bölgesindeki diğer sanayici ve iş adamlarına öncülük etmiştir. Türkiye'de güneş enerjisinin önemini ve özellikle güneş enerjisi üretim tesislerinin açılmasında özenli bir görev bilinciyle hareket eden powergie, güneşten elektrik enerjisi üretiminde Japonya’dan, Almanya’dan ve bu konuda öncü birçok ülkeden önde gelen firma ile iş ortaklıkları yaparak ülkemizde profesyonel tesisler kurmaya devam edecek.”


“KONUYLA İLGİLİ YAKLAŞIK 5 YILDIR ARAŞTIRMA YAPIYORUZ”
Hoca Elektrik Genel Müdürü Hakan Sömer ise proje hakkında şunları söyledi:
“Bizden sonraki nesillere hem daha temiz, hem daha ekonomik bir işletme bırakmak ve hem ülkemize hem çevremize faydalı olmak bizler için önemli. Bu nedenle bu projeyi gerçekleştirmeyi düşündük. Konuyla ilgili yaklaşık 5 yıldır araştırma yapıyoruz. Geçen yıl 2 defa Çin'e gidip geldik. Nisan ayında Almanya’da incelemelerde bulunduk. Oralardaki fuarlarda da incelediğimiz ürünler ve uygulamalar sonucu tesisi kurmaya karar verdik.”

19 Eylül 2013
Etiket; afyonkarahisar 100kWp Güneş Enerjisi Santrali, Hoca Elektrik Güneş Enerjisi Santrali, Tunçmatik Powergie Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir