19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ahmet Küçükbay'dan marka vurgusu



Orkide markalı ürünleriyle dünya çapında satış gerçekleştiren Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, özellikle marka olma konusu ve sektörün gelişimi konusunda açıklamalarda bulundu. Küçükbay, tüketicinin korunmasının fiyat kadar kalite ile mümkün olduğunu belirtti.

Ahmet Küçükbay, “Günümüzün çetin rekabet ortamında güçlü bir marka olmanın temel kuralı fark yaratmaktan geçiyor. Farklılaşmadan marka olabilmiş, ne bir ürün ne de bir hizmet görmek mümkün. Hangi alanda olursa olsun güçlü bir algı yaratamayan ürün, hizmet ya da kişinin, markalaşma konusunda başarıya ulaşması pek söz konusu değil. Ancak marka olmakla popüler olmayı da karıştırmamak gerekir. Marka olmak deyince aklımıza kalıcı olan, tüketicinin zihninde iz bırakan değerler bütünü geliyor. Markalar her geçen gün daha da ağırlaşan rekabet şartları altında mücadele veriyor. Yeni rakipler, fiyat baskısı, yenilikçi dağıtım kanalları, yeni ürünler gibi pek çok dinamik, markaların rekabet gücünü etkiliyor. Hele bir de ürününüz, market raflarında rakip ürünlerle yan yana tüketicinin karşısına çıkıyorsa işiniz daha zorlaşıyor. Tüketici belki ilk seferinde ambalajdan, televizyonda gördüğü reklamdan ya da komşusundan etkilenerek sizin ürününüzü tercih ediyor. Bu noktadan sonra tüketici, beklentilerini karşılaması ölçüsünde markayla olan birlikteliğine devam edip etmeyeceğine karar veriyor” şeklinde konuştu.

Orkide olarak yıllar içinde tüketicinin karar vermesinde ve markaya bağlanmasında en önemli etkenin ‘Kalite’ olduğunu yaşayarak öğrendiklerini sözlerine ekleyen Küçükbay,  şöyle devam etti:

“Özellikle gıda sektöründe ürünün kalitesi, sizi rakiplerinizin önüne geçirecek marka algısı yaratmanın yanı sıra tüketicinize verdiğiniz değerin de bir göstergesi. İnsana hizmet etme amacı gütmeyen hiç bir ürün ya da kurum, uzun yıllar ayakta kalmayı başaramıyor. Sektöründe dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek titizlikle uygulayan Orkide, tüketicinin kalite ve güven beklentisini karşılayan en güçlü yağ markalarının başında geliyor.

34 yıl önce “Sağlıkla, güvenle” sloganıyla uluslararası bir marka yaratma düşüncesiyle çıktığımız bu yolda, ham madde tedariğinden ambalaj malzemesi tedariğine kadar üretimin tüm aşamalarında ve kalite kontrol süreçlerinde gösterilen hassasiyet, tüketicinin Orkide’ye duyduğu güveni hak ettiğinin bir göstergesi. Çünkü bizce ‘marka olmak’ tüketiciye verilen sözün tutulması anlamını taşıyor. Sizin güvendiğiniz kadar tüketici de markanıza güveniyorsa büyümenin ve uluslararası rekabetin en önemli adımı atılmış demektir.”  

Dünyanın önde gelen ekonomileri arasında ülkemizin sağlam bir yer edinmesinin, dünya ölçeğinde markalar yaratmasına bağlı olduğunu söyleyen Küçükbay, "Made in Turkey” ifadesinin bugün için ne anlam ifade ettiğini, gelecekte ise neleri kapsayacağının doğru analiz edilmesi gerektiğini vurguladı.

Küçükbay, sözlerini şöyle tamamladı:

“Türkiye bugün ulaştığı noktada üretim kalitesinde, tasarımda, yeni ürünler geliştirmede ve markalaşmada büyük bir atılım içerisinde. Şimdi, bu atılımı, prestij sağlayan dünya markalarına sahip güçlü bir Türkiye ile liderliğe dönüştürmenin vakti. İhracat, ekonomik gücün kazanılmasında önemli bir faktör. Ülkemizin son dönemlerde yürüttüğü ihracat odaklı büyüme politikasının yarattığı olumlu sonuçları hep birlikte yaşıyoruz. Katma değeri yüksek ürünlerle ihracat kapasitemizi artırmak daha çok istihdam, daha çok kalkınma demek.

7 milyar olan dünya nüfusunun 2030'larda 9 milyara yükseleceği tahmin ediliyor. Bu, dünyada daha çok enerjinin, daha çok suyun, daha çok gıdanın tüketilmesi anlamını taşıyor ve bizi farklı fikirler, projeler üretmeye zorluyor. Talep odaklı bakmak, dünyanın ve tüketicinin nereye gittiğine bakmak, gelişimi sürdürülebilir kılma açısından önemli. Küçükbay A.Ş., dünyaya, şirketin ya da organizasyonun değil, tüketicinin gözünden bakılması gerektiği görüşüyle gıda sektöründeki değişimi ve tüketici beklentilerini yakından takip ediyor, yeni yatırımlarına bu doğrultuda yön veriyor. Gerçekleştirdiğimiz %20 büyüme oranı ile Grup olarak elde ettiğimiz 1.1 milyar dolar ciromuzu bu yıl için iki katına çıkararak 2 milyar dolar ciro öngörüyoruz. Çok kısa bir süre sonra hizmete girecek, Avrupa’nın en modern ve ileri teknolojisine sahip tesislerinden biri olan Tekirdağ fabrikamız bizi hedeflerimize daha hızlı taşıyacak. Yağ sektöründe en çok ihracatı gerçekleştirerek İzmir Ticaret Odası ve Ege İhracatçı Birlikleri tarafından bir kez daha altın madalya ile ödüllendirilen Küçükbay A.Ş., Orkide Yağ ile bugün olduğu gibi gelecekte de tüm dünya mutfaklarında gönülleri fethetmeye devam edecek.”

21 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir