28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

AK Parti İzmir'de Başarılı Oldu



AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, partisinin 30 Mart seçimlerinde İzmir’de başarılı olduğunu söyledi. Binali Yıldırım ile "mesafeli" olmadığını dile getiren Akay görevden alınacağı yönündeki iddialar için de, “Daha iyi birisi yapacak olursa Genel Başkanın, Genel Merkez’in takdiridir” dedi.

Akay, İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, daha önce geniş masada il başkan yardımcıları ile yan yana oturarak yaptığı açıklamanın aksine ilk kez kürsüden tek başına konuştu.

Toplantıya il başkan yardımcılarından kimsenin katılmaması dikkat çekti. Yaklaşık beş aydır basın toplantısı düzenlemeyen Akay, bundan sonra toplantıları kürsüden yapacağını ve medyaya daha sık çıkacağını söyledi.

İl Başkanı Akay, yerel seçimi 2009 yılı ile kıyasladı ve 1 olan ilçeyi 6'ya, yüzde 29.2 olan oyu yüzde 36’ya 23 olan meclis üyesi sayısını 51’ye çıkardıklarını belirterek, “Başarılıyız” dedi.

Akay,“Sayın Bakanımız yüzde 40 hedefine ulaşamadığı için başarısız olduğumuzu ifade etti. Hedefimiz 40’lar ve üstündeydi. Rakamın aşağıda olması Bakanımızın da 'başarısızlık’ ifadesi kullanması doğru. Ama sonuçta 29’lardan 36’ya çıkmak yaklaşık 7 puan arttırmak oyları da yüzde 50 oranında arttırmak, elde 1 olan belediyeyi 6’ya çıkarmak 23 meclis üyesini 51’e çıkarmak başarıdır. Rakamsal anlamda da İzmir ilçe teşkilatlarının belediye başkan adaylarımızın da başarılı olduğunu görüyoruz” değerlendirmesi yaptı.

“3 İLÇEYİ KILPAYI KAÇIRDIK”

Akay, bazı ilçelerde seçimi kıl payı kaçırdıklarını öne sürerek, “Bir kaç tane ilçede çok az farkla seçimi kaybettik. Yaklaşık 900 oyla Aliağa, 2 bin 500 oyla Bergama, 122 oyla Bayındır’ı kaybettik. 13 oyla da Selçuk’u aldık. Neden kaybettiğimizi mutlaka muhasebesini yapmamız lazım ama çok az farkla kaybedilen ilçelerle sayı daha fazla olabilirdi. Hedefimiz 30 ilçeydi. 6 ilçede bize görev layık görüldü. Daha fazla ilçe ve büyükşehir belediyesinde talip olacağımıza bizim açımızdan başarılı bir seçim olmuştur” dedi. İl Başkanı Akay, seçim sonuçlarını İl Koordinatörü Erol Kaya ve teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ile görüştüklerini belirtti.

GEZİ VE TAPELER ETKİLEDİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, İzmir’e alınan seçim sonucunda operasyonların, tapelerin, genel siyasetin etkili olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Gezi olaylarıyla başlayan iki ilçesi kundaklanmış bir ilçesinin önünde aylarca TOMA’nın beklediği yerde siyaset yapıldı. 17 Aralık, 25 Aralık operasyonları Bakanımız İzmir’e geliyor seçim çalışmasına başlıyor ziyaret edeceğimiz insan, Liman Operasyonu’nda gözaltına alınıyor. 1414 projesini açıklıyor o gün akşam internette telefon konuşmaları yayınlanıyor. Bütün olumsuzluklara rağmen biz seçim çalışması yaptık.”

“DAHA İYİ YAPACAK BİRİ OLURSA...”

Akay, görevden alınacağı yönündeki iddialar hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Biz teşkilat terbiyesinde yetişmiş insanlarız. Bize bu görevi layık gören insanlar yarın bu görevden almayı uygun görürlerse bir şey diyemeyiz. Biz başarılı olduğumuzu söylüyoruz. Ankara’nın görüşleri olumlu olduğunu söylüyoruz. Görevimizin başındayız. İl Başkanı ilçe başkanlarıyla görevi en güzel şekilde yapmaya hazırız. Daha iyi birisi yapacak olursa genel başkanımızın takdiridir. Genel Merkezimizin takdiridir.”

“ADAYLARIN ÖNÜNE GEÇMEK İSTEMEDİM”

İl Başkanı Akay, aylardır basına çıkmamasının parti içinde 'konuşma yasağı geldi’ yorumlarına neden olduğunu soran basın mensuplarına böyle bir yasağın olmadığını adayların önüne geçmemek için konuşmadığını söyledi.

Akay, “Biz seçim sürecine girdik. Burada Sayın Bakanımız Büyükşehir Belediye Başkan adayımız olarak adaylarımızla birlikte zaten seçim döneminde yeterli gerekli olduğu kadar basınla iç içe oldular. Herhangi bir şekilde basının önüne çıkmamız o çalışmayı yapanların önüne geçmek gibi algılanır diye düşündük. Genel Merkez’in de tavsiyesi oldu” dedi.

“YILDIRIM’LA MESAFE YOK”

Akay, Binali Yıldırım’ın kendisine karşı mesafeli olduğu olduğu yönündeki iddiaları, “Bu dedikodulara çok fazla kulak asmıyoruz. Yolumuza devam ediyoruz. Bakanımız her zaman liderimizdir, kaptanımızdır, yol gösterenimizdir. Mesafemiz yok” dedi.

DHA-İzmir-Elif DEMİRCİ

10 Nisan 2014
Etiket; ömer cihat akay, ak parti izmir, binali yıldırım Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İZBAN Torbalı'ya uzuyor
İşte iyi futbolcular
AK Partili eski başkan meclis yolunda
"Yazık oluyor İzmir'e, keşke yerinde saysa"
BMC'nin CEO'sundan AK Partiye Yeşil Işık!
AK Parti İzmir'de Flaş Gelişme!
AK Parti İzmir'de Şok! Akay'ın İstifası İstendi
Başbakan İzmir'de Belediye Başkanlarıyla Buluştu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir