19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

AK Partili eski başkan meclis yolunda



Milletvekili aday adaylıklarına bir yenisi de eski AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’dan geldi. Akay, Swiss Otel Büyük Efes’te düzenlenen toplantıyla adaylığını açıkladı. Toplantıya, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, AK Parti İzmir İlçe Başkanları, AK Partili belediye meclis üyeleri, AK Parti İzmir milletvekili aday adayları ve çok sayıda partili katıldı.

ÖZGECAN İÇİN SİYAH KURDELE

Sözlerine Mersin Tarsus’ta vahşice öldürülen Özgecan Aslan için siyah kurdele takarak konuşmasına başlayan Akay, “Bizim evladımız onun yaşında kızımız var. Türkiye’de kadına yapılan şiddetin son örneğini yaşadk. Yüreğimiz, vicdanımız kanadı. İnşallah bu tür acılar bir daha yaşamaz. Üç evlat sahibi bir baba olarak bir daha ana ve babaların acı yaşamamalarını dilerim” ifadesini kullandı.

İNSAN HAKLARI ADINA ADIMLAR ATILDI

Akay , “2001 yılında toplumun beklentilerine cevap vermek üzere Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulan AK Parti’nin 13 yılda Türkiye’de çok büyük ve önemli yatırımlar gerçekleştirmiştir. Bugün birçok alanda atılan adımları saymaya zaman yetmez. İnsan hakları ve özgürlükler adına yapılan adımları görüyoruz. Türkiye bir zamanlar statükocu bir yönetimin baskısı altındayken, türban ile eğitim verilemezken, insanlar doğdukları dili konuşamazken, eski Türkiye’nin sivil ve askeri bürokrasinin baskısı altında ilerlerken, bir yiğit çıktı, artık yeter söz milletindir dedi. AK Parti 3 yerel, 3 genel seçimde, birinci çıktı. 2 referandumda başarılı oldu. En son siyasi hayatımızda bir ilk olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarı ile çıktı” diye konuştu.

BAŞBAKANLIK OFİSİ PRESTİJ KAZANDIRACAK

İzmir’in kendi için öneminden söz eden Akay, “1956 yılında İzmir’de doğdum esnaf çocuğuyum. İzmir’in tüm kaldırımlarında ayak izim olduğunu düşünüyorum. İzmir sevdalısıyım. İzmir’de olmaktan onur duyuyorum. İzmir çocuğuyum, İzmir sevdalısıyım. İnanıyorum ki güneşin en güzel battığı yer Kordon’dan izlenir. İzmir özgürlükten, barıştan yana taraf olmaktır” ifadesini kullandı. Akay, AK Parti İl Kongresi’nde Başbakan Davutoğlu’nun Başbakanlık ofisi müjdesine “En son Başbakanımızın İzmir için verdiği müjdenin İzmir’in kaybettiği prestiji kazanmasında önemli bir adımdır” dedi.

KILIÇDAROĞLU SORMADI MI?

Akay, “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir ziyaretinde açıklama yaptı. Hükümet İzmir’e ne yatırım yapıyor dedi. Kılıçdaroğlu İzmir’e trenle mi geldi yoksa karayolu ile mi? Kılıçdaroğlu Adnan Menderes Havaalanı’na geldiğinde sormadı mı bu terminal ne zaman devreye girdi diye? Ya Kılıçdaroğlu bilmiyor ya da kendine destekte bulunmadılar. Çandarlı Limanı’nı, Konak Tüneli’ni, Hızlı Treni , İstanbul İzmir Otoyolu’nu, İZBAN’ı bilmiyorlar veya görmüyorlar. İktidar ne kadar hayırlı iş yapmak istese bu muhalefet karşı çıkıyor” şeklinde konuştu.

EŞİ İLE OMUZ OMUZA

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere partinin her kademesinde kendisine destek olanlara teşekkür eden Akay, son olarak en büyük teşekkürü eşine ederek sahneye çağırdı. Akay, ”İzmir adına emek vermek, ülkemizde hazırlanan yeni anayasanın oluşumunda İzmir’den katkı sağlamak için adaylığımı açıklıyorum. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’nin sözündeki gibi Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler” dedi.

18 Şubat 2015
Etiket; Ömer cihat Akay, Ak Parti, İzmir milletvekili, Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
İzmir uzlaştırıyor
Bunamanın 9 sebebi
Unutulan soykırım tekrarlanır
Sihiri değnek değiller
Atletizm fabrikası aile
İzmir'den Simav'a dostluk köprüsü
25 yıldır çivi bile çakılmadı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir