28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Alkolizm ile Mücadele Başkanından, Başbakan’a teşekkür



  Alkolizm ile Mücadele Federasyonu Başkanı Dila Tezemir, “Biz ülkemizde bağımlılıklarla mücadele eden sivil toplum kuruluşlarını birleştirerek devletimizin bu konudaki çalışmalarına ek olarak işin sivil toplum boyutundaki bölümünü yüklenmek ve bağımlılıklar konusunda standart bir politika geliştirmek için yola çıktık” dedi.

  Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizm ile Mücadele Federasyonu Başkanı ünlü sanatçı Dila Tezemir, alkol düzenlemesi dolayısıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür mektubu gönderdi. Uzun süredir alkollü içkilerin tüketilmesi konusunda TBMM’de çalışmalar yapıldığını hatırlatan Tezemir, “Biz ülkemizde bağımlılıklarla mücadele eden sivil toplum kuruluşlarını birleştirerek devletimizin bu konudaki çalışmalarına ek olarak işin sivil toplum boyutundaki bölümünü yüklenmek ve bağımlılıklar konusunda standart bir politika geliştirmek için yola çıktık” diye konuştu.

  Federasyon kurulma işlemlerini iki hafta önce tamamlamayı başardıklarını söyleyen Tezemir, Türkiye’de bağımlılık sorununu ortadan kaldıracak yöntemler bulduklarını belirterek, rehabilitasyon konusunda dünyanın en büyük temsilciliği aldıklarını dile getirdi. Çıkan yasayı kendilerince yetersiz bulan Alkolizm ile Mücadele Federasyonu Başkanı Tezemir, bunun bile alkol karteline karşı çok büyük bir başarı olduğunu ifade ederek, Padişah 4. Murat’tan sonra Türkiye tarihine altın harflerle yazılması gerektiğini kaydetti.

  Tezemir, bu nedenle daha çok cesaretlendiklerini belirterek, bu cesur kararın mimarlarının her zaman yanlarında olduklarını ekledi. Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizm ile Mücadele Federasyonu tarafından devlet büyüklerine gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi:

  “Bizler inanıyoruz ki insan hayatı her şeyden önemlidir. Bağımlılıklarla mücadele; kamu kurumlarının, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, ırkların, mezheplerin ve diğer bütün ayırım faktörlerinin herhangi birinin değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ndeki her vatandaşımızın görevidir. Yaklaşık on beş gündür anlam veremediğimiz sebepleri bahane ederek olaylar çıkaran ve diğer etkenlerle birlikte devletimizin özellikle toplumsal refahın sağlanabilmesi gayretini sarf ederek alkollü içeceklerin satışı ve kullanımı konusunda yapmak istediği düzenlemelere karşı koyabilmek maksadıyla gayrı insani yöntemlerle oluşturulmaya çalışılan kaos ortamına rağmen söz konusu yasayı onaylayan, Türkiye tarihine ve aydınlık geleceğine adını altın harflerle yazdıran siz Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza, sizin nezdinizde ilgili yasayı hazırlayarak çıkaran Türkiye tarihinin en cesur ve Saygıdeğer Millet Meclisi’ne ve Meclis Başkanımıza, Sayın Adnan Menderes ve Sayın Turgut Özal’dan sonra devleti için çok büyük işler başaran ve en az onlar kadar cesur ve değerli olan Saygıdeğer Başbakanımıza, Saygıdeğer Başbakan Yardımcılarına, Saygıdeğer Bakanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi, minnetimizi ve şükranlarımızı arz ederiz.”

17 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir