29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Almanların gözü İzmir'de



Dünya fuarcılık sektörünün lider bölgeleri arasında yer alan Almanya Aşağı Saksonya eyaletinin Ekonomi Bakanı’ndan sonra, aralarında dünyanın en önemli fuarcılık şirketlerinden Messe München’in Yönetim Kurulu Başkanı’nın da bulunduğu Bavyera Heyeti de İzmir’e gelerek Başkan Kocaoğlu ile görüştü.

Yeni fuar alanının gerçekten çok ilgi çektiğini ve çok etkileyici olduğunu söyleyen Messe Başkanı Müller, “Uygun bir ihtisas fuarında sizinle seve seve irtibata geçmek isteriz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, peşpeşe kente gelen Alman heyetlerini ağırlayarak özellikle fuarcılık konusunda yoğunlaşan önemli görüşmelerde bulundu. Almanya Federal Cumhuriyeti Aşağı Saksonya Eyaleti Ekonomi, Çalışma ve Ulaştırma Bakanı Olaf Lıes başkanlığındaki Alman heyetinden hemen iki gün sonra, bu kez Almanya Federal Cumhuriyeti Bavyera Ekonomi ve Medya, Enerji ve Teknoloji Bakanlığı Uluslararasılaşma ve Sanayi Dairesi Başkanı Dr. Johan Schactner başkanlığındaki ekonomi heyeti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Heyette yer alan isimlerden biri oldukça dikkat çekiciydi: Dünyanın en önemli fuarcılık şirketlerinden Messe München GmbH (Münih Uluslararası Fuarı) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Wolf Dietrich Müller. “Severek geldik” Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach ile İZFAŞ Murahhaz Üyesi Gül Şener’in de katıldığı ziyarette konuşan Dr. Johan Schactner, İzmir’e severek ve mutlu olarak geldiklerini söyledi.

İzmir’e yaptıkları bu ziyaretin mevcut iyi ilişkilerin bir göstergesi olduğunun altını çizen Schactner, İzmir’in dinamik gelişimini çok önemli bulduklarını ifade ederek şunları kaydetti: “Türkiye’ye genel olarak baktığımızda da Bavyera için çok önemli ve iyi bir partner olduğunu düşünüyoruz. Son 6 yıldır ticaret hacmimiz iki kat arttı. Heyetimiz içinde özellikle çevre ve çevre teknolojileri sektörleri temsil ediliyor. İzmir dinamik, modern bir şehir. Özellikle çevre ile ilgili projelerinizi yakından takip ediyoruz” dedi.

FUAR İZMİR ETKİLEYİCİ

Alman heyetinde yer alan Messe München GmbH (Münih Uluslararası Fuarı) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Wolf Dietrich Müller ise İzmir’in fuarcılığını yakından takip ettiklerini belirterek Fuar İzmir ile ilgili görüşlerini açıkladı. Yeni fuar alanının gerçekten çok ilgi çektiğini, çok konuşulduğunu, görüntüsü ve mimari açıdan da çok etkileyici olduğunu söyleyen Müller, “Türkiye’de partner bir şirketimiz var. O bize yeni fuar alanını anlattı.

Uygun bir ihtisas fuarında sizinle seve seve irtibata geçmek isteriz” şeklinde konuştu. Konuk heyetin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, Dr. Johan Schactner’in sorusu üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çevre yatırımlarını özetledi. Çevre yatırımlarında İzmir’in öncü bir kent olduğunu vurgu yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Çevre konusunda örnek bir belediyeyiz. İzmir Körfezi’nin temizlenmesine devam ediyoruz. Yüzülebilir körfez hedefimiz var. Kentin önündeki en büyük iş ve çevre yatırımı budur” dedi. Hizmet ve turizm sektöründe de büyümek istediklerine dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir’in çok eski bir fuar kenti olduğunu ve Türkiye’nin en nitelikli fuar alanını yaptıklarını hatırlatarak fuarcılık ve turizm konusunda her türlü işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

Daha önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ziyaret eden Almanya Federal Cumhuriyeti Aşağı Saksonya Eyaleti Ekonomi, Çalışma ve Ulaştırma Bakanı Olaf Lıes başkanlığındaki heyet de Fuar İzmir konusuna özel ilgi göstermişti. Aşağı Saksonya Parlamento üyelerinin yer aldığı heyette bulunan Alman işadamları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de yaşama geçirdiği Fuar İzmir’in çok önemli özellikleri ve koşulları itibariyle son derece önemli bir yatırım olduğu görüşünde olduklarını belirtmiş ve İzmir’de yapılacak uluslararası anlamda yeni üst düzey fuarlarla ilgili işbirliğine hazır olduklarını vurgulamıştı. Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaleti de, tıpkı Bavyera gibi dünyanın en önemli fuarcılık bölgelerinden biri olarak tanınıyor.

12 Kasım 2015
Etiket; izmir alman heyeti Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir