20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Altın Kız Buse



Genç Bayanlar Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları uluslararası başarılarına yeni halkalar ekledi. Kulüp sporcusu Buse Tosun, Polonya’daki şampiyonada tüm rakiplerini yenerek altın madalyaya ulaştı.

Büyükşehir Belediyesi sporcularından Bediha Gün ve Gamze Durukan da elde bronz madalyalarla ülke puanına katkıda bulundular. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Güreş Takımı’nın başarılı sporcularından Buse Tosun, bir kez daha göğsümüzü kabarttı.

Polonya’nın Katowice kentinde yapılan Genç Bayanlar Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mindere çıkan Tosun, finalde karşılaştığı Azeri rakibini teknik üstünlükle yenerek, üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu. Şampiyonada Büyükşehir Belediyesi’nin diğer sporcuları Bediha Gün ve Gamze Durukan ise bronz madalya elde ettiler. Bu başarıların ardından Türkiye, ülke puanını 43.5’e yükselten Türkiye şampiyonayı 3. olarak tamamladı.

Buse’den ikinci altın

63 kg'da Buse Tosun, ilk turda İsveçli Theresa Persson'u 12-2 teknik üstünlükle, çeyrek finalde Rus Luibov Ovcharova'ı 16-10 yenerek yarı finale çıktı.

Yarı finalde Ukraynalı Karyna Stankova'yı da 8-4 yenen Buse Tosun, adını finale yazdırdı. Tosun, finalde Azeri Elmira Gambarova karşısında altın madalya mücadelesi verdi. Maçın başından sonuna kadar üstün güreşen geçen yılın Avrupa Gençler Şampiyonu Buse Tosun, unvanını korudu.

Tosun, Azeri sporcu karşısında 20-9 teknik üstünlükle kazanarak 2. defa Avrupa şampiyonu oldu. Bu sonuçla Türkiye, bayanlarda ilk altın madalyasını da kazanmış oldu.

Bediha Gün'den bronz 55 kg'da

Bediha Gün, Polonyalı Natalia Kubaty'ı 8-0, Moldovalı Robu Ekaterina'yı 10-0 yenerek yarı finale yükseldi. Gün, yarı finalde geçen yılın şampiyonu Rus Olga Khoroshavtseva'ya yenildi ve bronz madalya mücadelesinde Ukrayna'dan Kıt Tetiana ile karşılaştı. Karşılaşmanın hemen başında yakaladığı 3-0'lık skoru maç sonuna kadar koruyan Bediha Gün, karşılaşmayı kazanarak Avrupa üçüncüsü oldu.

Gamze bronzu söke söke kazandı

72 kg'da Gamze Durukan ise 1. turda Romanyalı İleana Denisa'yı, çeyrek finalde ise Alman Fransy Radelt'i tuşla geçerek yarı finale yükseldi. Ancak yarı final karşılaşmasında Macar Nemeth Zsanette'ye 3-2 kaybeden Durukan, akşam seansında bronz madalya için Azeri, Sabira Aliyeva ile karşılaştı. Karşılaşmada hakem hatalarının ön planda olmasına rağmen Durukan, maçı 11-8 kazanarak Avrupa üçüncüsü olarak, bronz madalyanın sahibi oldu.

21 Haziran 2014
Etiket; buse tosun, gamze durukan, bediha gün, avrupa kadınlar güreş Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir