20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Altınordu'nun 3 Korner 1 Penaltısı yıldız adayı çıkardı



İzmir Fuarı’ndaki 3 Korner 1 Penaltı Turnuvası’nda mahalle takımını finale taşıyan minik Bartu, Altınordu tarafından keşfedildi ve kırmızı-lacivertli formayla Katar’daki Aspire Cup’a katıldı. Altınordu’nun 1980’li yılların unutulmaz mahalle maçlarını yeniden yaşatmak için İzmir Fuarı’nda düzenlediği ”3 Korner 1 Penaltı” turnuvası, 10 yaşında bir yıldız adayını ortaya çıkardı.

Bayraklı’daki mahalle takımı Altın’ı tek başına finale kadar taşıyan ve bu performansıyla turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Bartu Coşkun, Altınordu’nun efsanevi oyuncusu Hikmet Orhunbilge’nin dikkatini çekti. Orhunbilge tarafından Altınordu’ya tavsiye edilen Bartu, önce Fuar’da izlendi, ardından futbol okuluna alındı. Bartu, buradaki 2,5 aylık eğitimden sonra ise Altınordu Futbol Eğitim Kurumu (AFEK) U13 takımı kadrosuna dahil edildi.

Kısa sürede AFEK’teki performansıyla da dikkatleri üzerine çeken 10 yaşındaki solak yıldız adayı, Katar’da düzenlenen Aspire Cup’a da katılıp, Avrupa’nın en büyük golcülerinden Real Madridli Raul Gonzales ile tanışma fırsatı yaşadı. Üç ayda Fuar’daki bir sahadan Raul’e kadar ulaşan minik Bartu, böylelikle Altınordu’nun basit bir futbol organizasyonunu bile ne kadar ciddiye aldığını ortaya çıkardı.

Futbol Direktörü Murat Dizdar, Altınordu Oyuncu İzleme Birimi’nin sadece geçen sezon 250’nin üzerinde maç izleyip 6 binden fazla oyuncuyla ilgili veri bankası oluşturduğuna dikkat çekerek, “Altınordu çatısı altında Bartu gibi çok sayıda oyuncumuz var. Bunlar hep, dikkatli takibin sonucu ortaya çıkan değerli madenler. Altınordu, bu madenleri zamanla işleyecek ve çok kıymetli mücevherler olarak önce milli takımlarımıza sonra da Avrupa futboluna kazandıracak” dedi.

Hikmet ORHUNBİLGE: Bartu’yu ilk izlediğimde gözlerime inanamadım. Gerçekten çok yetenekli bir oyuncu. Her şeyden önce futbol zekasıyla etkiledi beni. İki maç izledikten sonra hemen bizim çocuklara tavsiye ettim. Futbolcu maden gibidir. Hangi toprağın altında bulacağınızı bilemezsiniz. Bir bakarsınız toprak sahada, dünyanın en büyük yıldızına rastlarsınız. Bartu daha çocuk, futbolcu bile değil. Futbolcu olabilmesi için hocalarının sözünden çıkmaması, aldığı eğitimin kıymetini bilmesi, iyi beslenmesi, iyi yaşaması ve bunu bir yaşam biçimi olarak görmesi gerekir. Yoksa, diğerleri gibi silinip gider. Altınordu, onun yolunu en iyi şekilde çizecektir.

28 Kasım 2013
Etiket; Altınordu Bartu Coşkun, 3 korner 1 penaltı, altınordu murat dizdar, altınordu aspire cup Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir