25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Altınordu'nun görkemli 90. yıl kutlaması



6 Aralık 1923 tarihinde kurulan ve Cumhuriyetimiz ile yaşıt Altınordu, 90. yaşını görkemli bir geceyle kutladı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğindeki törene 600’e yakın kırmızı-lacivert sevdalısı katıldı.

Efsane futbolcu Sait Altınordu’nun eşi Nimet Ayhan Altınordu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in de yer aldığı gece saat tam 19.23’teki havai fişek gösterisiyle başladı.

Gökyüzü yüzlerce havai fişekle aydınlanırken, konuklar Havagazı’nın bahçesinde bu görkemli gösteriyi izlediler. Gccenin açılış konuşmasını yapan Dr. Salih Mertan, açılış konuşmasında, “90 yaşını geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diyerek, “Kırmızısını, atalarımızın Cumhuriyet’imiz için döktüğü kanlarından, lacivertini Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızın yüreklerindeki çelikten alan kulübümüz, bugün 100. yılına doğru büyük bir adım daha atıyor. Bir üyesi ve bir neferi olmaktan her zaman büyük onur duyduğum Altınordu Kulübü, Cumhuriyetimizin canlı tarihi ve ilk kulübüdür” dedi.

ÖZKAN’DAN 90.Y YIL MESAJI

Futbol Yatırımları A.Ş. Başkanı Seyit Mehmet Özkan da, yurt dışı seyahati nedeniyle katılamadığı 90. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Özkan “Altınordu armasının yediemini olarak, bu güzel armanın her gün daha yukarıya taşınması yolunda büyük bir heyecan ve şevkle çalışmaya devam edeceğiz. Hedefimiz; Altınordu armasının, önce İzmir ve Ege, sonra da ülkemiz ve tüm dünyada saygıyla tanınmasını sağlamaktır. Bu armayı bugünlere kadar getiren çok değerli büyüklerimize teşekkür ediyor, güzel günlerde birlikte olmak dileğiyle, kulübümüzün 90. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum” mesajı verdi.

ALTINORDU, İZMİR’İN GELECEĞİ

Altınordu Futbol Yatırımları A.Ş. Başkan Vekili İbrahim Görücüoğlu ise “Altınordu İzmir’in geleceğidir” saptamasında bulunarak, “Altınordu, temsil ettiği değerlerle hedefini, Avrupa’nın en önemli ülkelerinde en önemli kulüpleriyle yarışmak olarak belirleyen bir kulüptür. Bu kulübün bu noktalara gelmesinde yüzlerce, binlerce kişinin emekleri var… 90. yılımızı kutladığımız bu günde hepsinin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Altınordu’nun Türkiye’nin kilometre taşlarından birisi olduğuna dikkat çekerek, “Böylesine anlamlı bir gecede bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Altınordu, çok yakında çok daha iyi yerlerde olacaktır. Bunu tüm kalbimle söylüyorum” yorumu yaptı.

PLAKET-PASTA-FİLM VE GÖZYAŞI

Kocaoğlu’nun konuşmasından sonra, Dr. Salih Mertan kendisine plaket takdim etti ve geceye katılan konuklar 90. yıl pastasını hep birlikte kestiler. Büyük gecede Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yaşayan en eski futbolculardan Mateo Vitali ve Memduh Gezer ile Sait Altınordu’nun eşi Nimet Ayhan Altınordu’ya da birer plaket takdim edildi. Altınordu 90. yıl filmi, birçok Altınordulu tarafından gözyaşları içerisinde izlenirken, gece Amigo Sarı Yaşar’ın herkese “Bir baba hindi” tezahüratını söyletmesiyle sona erdi. Efsane futbolcularımız ise Altınordu formasını imzalayarak bu akşamı ölümsüzleştirdiler.

27 Aralık 2013
Etiket; altınordu 90 yıl, altınordu kutlama, nimet ayhan altınordu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Kocaoğlu'ndan Şampiyon Altınordu'ya Teşekkür
Altınordu 90. yıl şerefine
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir