28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ankara'da kuluçkaya oturmuş bir zavallısınız!



AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'ten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına ekspres cevap... Bahçeli'nin özellikle Kerkük’teki terör saldırılarına sessiz kalındığı yönündeki iddialarına tepki gösteren, "Sayın Bahçeli, Allah aşkına siz kaç kere Bakü’ye, Bişkek’e, Taşkent’e, Kırım’a, Lefkoşa’ya gittiniz? Sayın Başbakan, Türkiye’nin herhangi bir vilayetine gider gibi buralara gitti. Sayın Bahçeli siz uçağa bile binmeye korkan, Ankara’da kuluçkaya oturmuş bir zavallısınız" dedi.

’’AZ SONRA KULLANACAĞIM KELİMELERİ KULLANMAK İSTEMEZDİM’’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugün yaptığı basın toplantısında AK Parti camiasına ağır hakaretlerde bulunduğunu söyleyerek, "Az sonra kullanacağım kelimeleri kullanmak istemezdim ama ondan ödünç alarak kullanıyorum" dedi ve Bahçeli’ye cevap verdi. Çelik, Bahçeli’nin bugünkü açıklamaları için, "Son derece ahlaksızca, son derce edepsizce ve son derece haysiyetsizcedir" dedi.

’’TOPU TOPU BİR AVUÇ MİLLETVEKİLİNİZ VAR’’

"Sayın Bahçeli, biz sizin şamar oğlanınız falan değiliz. Çok ayıp ediyorsunuz ve bu toplumda siyaset nasıl yapılmaz bunun örneklerini ortaya koyuyorsunuz" diyen Çelik, üzerinde uzlaşılan 48 maddeyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli’nin 48 maddenin Genel Kurul’a gelmesine karşı çıktığını fakat 2 gün önceki basın toplantısında MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır’ın buna yeşil ışık yaktığını hatırlatan Hüseyin Çelik, şöyle konuştu: "Mehmet Şandır geçen Cumartesi bir basın toplantısı düzenledi ve ’Sayın Başbakan’ın bu teklifini yapmaya hemen hazırız’ dedi. ’Şartımız, şurtumuz da yok’ dedi. ’Hodri meydan’ dedi. Grup başkanvekiliniz bunları söyleyecek, ’hiçbir şartımız yok’ diyecek, ’şart şurt yok’ diyecek, ’zaten bunlar Sayın Bahçeli’nin teklifidir’ diyecek, ’hodri meydan, hemen yapalım’ diyecek, ’biz buna hazırız’ diyecek. Sayın Bahçeli, ’bu çok erken, çok zamansız ve çok gereksiz bir tekliftir’ diyor. MHP çok kalabalık bir parti olsa, iktidar gibi omuzlarında büyük bir yük olsa, çok daha büyük meşguliyetleri olsa, Sayın Bahçeli her gün bir vilayete gitse, sürekli yurt dışına gitse diyeceğiz ki irtibat kurmaya zorlanıyorlar diyeceğiz. Topu topu bir avuç milletvekiliniz var. Grup başkanvekili böyle diyecek ama Sayın Bahçeli bugün bayramlık ağzını açacak ve buna gerek yok diyecek."

"MHP YASAMA YILININ SONUNDA CİDDİ BİR TUTARSIZLIK SERGİLEMİŞTİR"

Hüseyin Çelik, Bahçeli’nin bugünkü konuşması sırasında Türkiye Cumhuriyeti adının değiştirilmeye çalışıldığı yönünde ifadeleri olduğunu anlatarak, "Sayın Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni değiştirmeye yeltenen kimse yok. Bütün partilerin uzlaşma komisyonuna verdiği teklifler ortadadır" dedi. Türkiye Cumhuriyeti isminin Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak kalmaya devam edeceğine vurgu yapan Çelik "Bizim verdiğimiz teklifte Türk milleti, Türk milleti olarak kalmaktadır" diye konuştu. Bahçeli’yi eleştiren Çelik, "Bahçeli ’tek dil Türkçedir’ diyor. Hayır Sayın Bahçeli, biz bu konuda sizinle aynı düşüncede değiliz. Resmi dil Türkçedir ve Türkçe olarak kalacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin resmi dili Türkçedir" şeklinde konuştu. Üzerinde uzlaşılan 48 maddenin Genel Kurul’a gelmesine karşı çıkan Bahçeli’nin açıklamalarını tutarsızlık olarak yorumlayan Çelik "MHP yasama yılının sonunda çok ciddi bir tutarsızlık sergilemiştir. Grup Başkanvekili 2 gün önce ’biz hazırız’ diyecek, sonra da Genel Başkanı çıkacak ’bu çok yersizdir’ diyecek" dedi.

"UÇAĞA BİLE BİNMEYE KORKAN, KULUÇKAYA OTURMUŞ BİR ZAVALLISINIZ"

Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan’ın Kerkük’teki katliamlara sessiz kaldığını iddia eden Bahçeli’ye sert cevap verdi. Bahçeli’ye "Sayın Bahçeli, Allah aşkına siz kaç kere Bakü’ye, Bişkek’e, Taşkent’e, Kırım’a, Lefkoşa’ya gittiniz? Sayın Başbakan, Türkiye’nin herhangi bir vilayetine gider gibi buralara gitti" diyen Çelik, "Sayın Bahçeli siz uçağa bile binmeye korkan, Ankara’da kuluçkaya oturmuş bir zavallısınız" dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Başbakan Erdoğan’ın ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Doğu Türkistan’a kadar gittiklerini hatırlatan Çelik, Sincan Özerk Bölgesi için "Çin hükümetiyle işbirliği içinde orada bir Türk Sanayi Bölgesi kuruluyor, kuruluş çalışmaları sürdürülüyor" diye konuştu. Kurey Irak’taki terör saldırıları sonucunda yaralanan tüm yaralıların talep gelmesi halinde Türkiye’ye taşındığını ve Türkiye’de tedavi edildiklerini ifade eden Çelik, "Terör saldırısı kimden gelirse gelsin bunu lanetleriz, bunu telin ederiz" şeklinde konuştu.

14 Temmuz 2013
Etiket; kuluçka, bahçeli, çelik, cevap, anayasa, kerkük Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İste gelsin bin gitsin
Adrenelin tutkusu iş fikri oldu
Tarım Fuarı kapılarını açtı
Erhan Çelik İstifa Etti
Bahçeli: HDP'nin içerisinde en akil insan Altan Tan
AKP'li Erdem: Anayasa ve AYM ayak bağı oluyor
Afyon'daki Gezi Davası'nda ilk duruşma görüldü
TİB'in geniş yetkilerini AYM iptal etti
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir