28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Arınç: Özür dileyip el öpeceğim



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’de gazetecilik mesleğinden ve yazdığı yazılardan dolayı tutuklu kimsenin bulunmadığını söyleyerek, "Yazısından, karikatüründen, kitabından, romanından dolayı Türk Ceza Kanunu’nun veya Terörle Mücadele Kanunu’nun herhangi bir maddesini ihlal etmemiş olmasına rağmen yargılanan ve hüküm giyen bir insan varsa bana gösterin. Hem onun gidip elini öpeceğim, hem de ondan özür dileyeceğim" dedi.

Başbakan Yardımcısı Başbakanlık Merkez Bina’da MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD olarak küresel kriz ve bir çok konuyu anlatan rapordan bahsetti. Mayıs ayındaki ekonomik göstergeler için "Rüya gibi bir aydı" ifadesini kullanan Nail Olpak, "Biz Mayıs ayının ekonomik anlamda gerçekten ilginç bir ay olduğunu düşünüyoruz. Maalesef peşinden de başka olayları yaşadık" şeklinde konuştu.

Nail Olpak, "Biz istikrar ama pozitif istikrar diyoruz. Bunun önemli bir kavram olduğunu düşünüyoruz. Öyle ülkeler var ki, hem pozitif istikrar var, hem de negatif istikrar var" diyerek "Türkiye’nin son dönemlerde yakaladığı istikrarı pozitif istikrar olarak değerlendiriyoruz" dedi.

"MÜSİAD TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, ziyaret dolayısıyla MÜSİAD’a teşekkür ederken MÜSİAD’ın çalışmalarının herkesin dikkatini çektiğini belirtti. "MÜSİAD’ın Türkiye için büyük bir şans olduğunu, büyük bir birliktelik sağladığını düşünüyorum" diyen Arınç, "MÜSİAD ve benzeri kuruluşların bir ülke için olmazsa olmaz nitelikte bir değer taşıdığını düşünüyorum" diye konuştu.

Mısır’da darbe sonrası yaşananları hatırlatan Arınç, "Mısır’ın en büyük eksikliklerinden bir tanesi de MÜSİAD benzeri ciddi kuruluşlarının bulunmamış olmasıdır" dedi. Anayasa yapım çalışmalarını da hatırlatan Arınç, bir buçuk yıldan bu yana çalışmaların sürdüğünü fakat iyi temennilerden oluşan 48 maddede ancak anlaşılabildiğini belirtti. Yeni anayasa için "Bundan sonra yapabilir mi, ümit ederiz yapabilir" diyen Arınç, "Yani partiler daha ciddi çalışırlarsa, daha feragatli, daha sabırlı olurlarsa bir anayasayı yapmak mümkün olabilir. Ümidimiz ne kadardır, bunu milletimizin takdirine bırakıyorum" şeklinde konuştu.

Arınç, MÜSİAD’a yeni bir anayasa yapma görevi verilse MÜSİAD’ın bunu bir kaç ayda bitirebileceğini söyleyerek, "Kim yapar denilirse, benim adaylarımdan bir tanesi MÜSİAD’dır" dedi.

"YAZISINDAN DOLAYI YARGILANAN VARSA BANA GÖSTERİN, GİDİP ELİNİ ÖPECEĞİM"

Bülent Arınç, açıklamalarının ardından ise bugün kutlanan Basın Bayramı’na değindi. Gazetecilerin Basın Bayramı’nı kutlayan Arınç, son zamanlarda dış destekli olarak ’tutuklu gazeteci’ sözünü çok fazla duymaya başladıklarını belirtti. Kendilerinin gazetecilerin gazetecilik mesleğini yaparken bir suç veya cezayla karşı karşıya kalmasını istemediklerini ifade eden Arınç, muhalefetin dile getirdiği tutuklu gazetecilerin ise gazetecilik faaliyetinden dolayı cezaevinde olmadığını anlattı. Gazeteci’nin de suç işlediğinde yargılanabileceğine vurgu yapan Arınç, "Şuna dikkat etmemiz lazım; hangi gazeteci yazdığı yazıdan dolayı, hangi gazeteci çizdiği karikatürden dolayı, hangi gazeteci yazdığı kitaptan dolayı yargılanıyor ve hüküm altına alınıyor? Bunların sayısı emin olun ki yine başka suçlarla bağlantılı olduğu iddia edilse bile üçü geçmiyor" diye konuştu.

Türkiye’de herkesin işlediği suçun karşılığını yargıda görmek zorunluluğunda olduğunu belirten Arınç, " ’Bu karikatürü çizdim’ diye hapse mahkum edilmiş bir insan gösteremezsiniz. Ki o karikatürlerin içinde hayvan kılığında resmedilen Başbakan ve bakanların bulunduğunu bile bile söylüyorum. En rezil biçimde çizilmiş olanlarda bile sadece hukuki anlamda maddi tazminat davası açılabilmektedir. Onun karşılığı da 3 bin lira, 5 bin lira tazminat davasıdır. Ver 5 bin lirayı, bir daha çiz. Adeta bu şekilde ödüllendirilen gazeteci, karikatürist arkadaşlarımız bulunmaktadır. Onları çok sevdiğimiz için böyle söylüyoruz" şeklinde konuştu.

Bülent Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Köşelerinde zehir zemberek eleştiri değil, en ağır hakaretleri işleyen kişilere karşı hiçbir ceza tehdidi bulunmamaktadır. Türkiye bu anlamda en özgür ülkelerden birisi. Sadece hukuki anlamda maddi tazminat davası açarsanız en fazla 7 bin lirayı takdir ediyorlar. Ver 7 bini, bir daha yaz. Dolayısıyla böyle bir günde Türkiye’de gazetecilik mesleğini, mesleğini onuruyla yapmak isteyenlerin günlerini kutluyorum, onlara teşekkür ediyorum. Onlarla Türkiye’nin daha da güçlendiğini, Türkiye’nin elbette muhalefetiyle, iktidarıyla tam demokrat bir ülke olma noktasına hızla evrildiğini düşünüyorum. Ama ellerideki kalemi iktidarları düşürmek adına değil, iktidarları boğmak ve yok etmek adına kullananlar ve bunu yaparken de bir takım suçları işleyenleri yargıdan kurtaracak bir formül yok. Buna niyetimiz de yok. Yargı bağımsızdır, yargı suç işleyenlere karşı görevini mutlaka yapacaktır.

Onun için Sayın Kılıçdaroğlu’na buradan bir sözüm var. Yanınızdakiler bir rapor hazırlamış olabilirler. Onlara baktığım zaman böyle bir rapor yazacak kabiliyette olmadıklarını da biliyorum. Mutlaka birileri yazmış ve böyle bir raporu CHP’nin milletvekilleri raporu olarak ortaya koymuş olabilirler. Okuyacağım, inceleyeceğim, şimdilik sadece karıştırdım. Lütfen duygu sömürüsü yapmayın. Bu söylediğim konular çerçevesinde yazısından, karikatüründen, kitabından, romanından dolayı Türk Ceza Kanunu’nun veya Terörle Mücadele Kanunu’nun herhangi bir maddesini ihlal etmemiş olmasına rağmen yargılanan ve hüküm giyen bir insan varsa bana gösterin, hem onun gidip onun elini öpeceğim hem de ondan özür dileyeceğim. Yoksa örgütsel bağlantıları veya Türkiye’nin bölünmesi tehdidi karşısında alabildiğine suç işleyenleri savunmak bir anamuhalefet liderine düşmez.

O zaman samimi olmanız açısından size tek bir teklifim var. Bu 60 kişinin, 70 kişinin en az 40-45 tanesi Terörle Mücadele Kanunu’ndan dolayı yargılanıyor. Bazı maddelerinin değiştirsek dahi şuanda bu kanun yürürlüktedir. Siz CHP adına ’bu Terörle Mücadele Kanunu’nu tamamen kalksın diyebiliyor musunuz? Tamamen kalkarsa bunlar yargılanmamış olacak ve haklarında hüküm verilmemiş olacak. Bunu açıkça söylüyorsanız bilelim, ve bununla ilgili kanun teklifinizi bekleyelim.

Türk Ceza Kanunu’nun bazı maddelerinden dolayı gazeteciler yargılanıyor, bazıları hüküm giyiyor. O zaman siz şunu söyleyebiliyor musunuz; ’Türk Ceza Kanunu’nun bu hükümleri tamamen kalksın, bu gazeteciler ne yaparsa, ne yazarsa yargılanmasınlar’. Onu da söylerseniz, sizin samimi olduğunuza inanırız. Ve teklifinizi bekleriz.

Ve siz iktidar olduğunuz zaman Terörle Mücadele Kanunu’nun olmadığını, Türk Ceza Kanunu’nun olmadığı, hiçbir cezai müeyyide ile karşılaşılmadığı bir Türkiye mi vaadediyorsunuz? Yani gazetecilerin veya gazeteci olarak kendisini ifade edenlerin her istediklerini yapabilecekleri bir anarşi ve kaos ortamını mı Türkiye’ye getireceksiniz?" 

24 Temmuz 2013
Etiket; bülent, arınç, açıklama, müsiad Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'de grev atışması
İzmir spor hekimliğinde en iyisi
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
TSYD İzmir Başkanı'ndan açıklama
Menderes şenlendi
Uçurtmalar hazır
Takım doktoru futbolun ayrılmaz parçası
Bülent Zeren'den ders gibi yazı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir