18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Arınç'tan ağır sözler: laf ebesi,midesi geniş



Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç,  AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından BUTTİM bahçesinde düzenlenen yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı iftarda konuştu.

Türkiye’de ramazan ayında ufak tefek olayların olduğunu kaydeden Arınç, “Bu olaylar her ülkede olabilecek asgari olaylardı. Şükürler olsun huzur içinde bir ramazan geçirdik. Ama daha mükemmel güzel günleri de Allah nasip etsin. Ramazan’ın farkında olmadan insanların başlarına bombalar atarak, evleri göçürülen, alçakça katledilen insanlar var. Suriye’de her ay 5 bin cinayet işleniyor. Halep ayakta değil, Humus yıkıldı. Maalesef Esad’ın kendi elindeki silahlı güçleri kara hareketi yapmaktan korktukları için helikopterlerle ve uçaklarla halkını bombalıyor. Şu ana kadar 300 balistik füzeyle insanları katlediyor. Allah Suriye’deki o insanlara yardım etsin ve güçlendirsin. Allah zalimlere fırsat vermesin” ifadelerini kullandı.

Mısır’da darbenin ardından yüzlerce insanın öldürüldüğünü kaydeden Arınç, şöyle devam etti:

“27 Temmuz’da bir sabah karşı 500’den fazla insan öldürüldü. Bazı insanlar keskin nişancılar tarafından öldürüldü. Şimdi ise meydanları boşaltın, yoksa yeni katliamlar olabilecek gibi tehditler savruluyor. Allah onlara da yardım etsin. Cezayir ve Libya farklı değil. Afganistan ve Pakistan farklı değil. Arakan Müslümanları farklı değil. Biz soframızda rahatlıkla iftarlarımız yaparken bu saydığım ülkelerde milyonlarca insan henüz ramazanın neşesini yaşayamadı.”

“BALANS AYARI SİNCAN’DA TANK YÜRÜTMEKLE OLMAZ”

"Artık Türkiye eski Türkiye değil" diyen Arınç,  konuşmasına şöyle devam etti:

"Asker kendisine düşen görevi biliyor. O görevi en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyor. Onlar bizim evlatlarımız. Ama ‘cumhuriyeti korumak ve kollamak benim vazifemdir. Cumhuriyet tehlikeye düştü. Defolsun bu siviller. Onların yerine ben varım’ anlayışına artık paydos dedik.

Siviller ülkeyi yönetirler ve başarısız olurlarsa, darbe olmaz. O yüzden Mısır’da olan olaylarda ‘Mursi’nin de çok hatası vardı canım’ diyerek askere hoş geldiniz, diyenlere yazıklar olsun. Böyle bir anlayış dünyanın hiçbir demokraside bugüne kadar yer bulmamıştır. Sivil yanlış yapar, halk düzeltir. Sandık ne güne duruyor. Demokrasilerde balans ayarı Sincan’da tank yürütmekle olmaz, balans ayarı seçimle, halk iradesi ve sandıkla olur. Hamdolsun biz bunu dünyaya ilan ettik. 35. maddeyi kaldırma iradesini gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“NİCE BAŞBAKANLAR 1 MİLYON DOLARLIK KREDİYİ MÜJDE DERDİ”

Eskiden Türkiye’de başbakanların kredi alabilmek için Avrupa’ya gittiğini belirten Arınç, “40 yıllık siyasetin içinde nice başbakanlar, Avrupa’ya kredi bulabilmek için giderlerdi. ’Lüksemburg’tan 1 milyon dolar kredi buldum’ diye Türkiye’ye müjde verilirdi. Maaşlar ödenemez hale gelirdi. Yüzde 139 ile tahvil satılırdı. Karşılıksız para basılırdı. Her karşılıksız para, bir sıfırın daha eklenmesiydi. Biz geldiğimizde 6 tane sıfır bulduk. Tekmeyi vurduk, tek başına elif gibi 1 kaldı paramız değer buldu. Ekonomide Avrupa’dan çok önündeyiz” şeklinde konuştu.

“GEZİ PARKI OLAYLARINDA BİR FİSKE BİLE KOPARAMADILAR”

Taksim’de başlayan olaylarla Türk halkının birlik ve beraberliğini bozmak istendiğini belirten Arınç, "Bizi dışarıya ihbar ettiler. Allah’a şükür çok güzel ekonomimiz olduğu için bir fiske bile koparamadılar. Borsanın 90 binlerin üstünde olduğunu biliyorduk. Yüzde 10’luk bir düşüş yaşandı diye bize hesap sordular. Rüyanızda mı gördünüz borsanın endeksinin 90 bin küsur olacağını. Her yerde düşüş olur. Bunlar alım satıma bağlıdır. Bunların hepsi iyi yürüyen bir piyasa ekonomisinin gerekleridir. Her şey kontrolümüz altında. Kimin koynundan ne çıktığını milletimiz en kısa zamanda gördü. Bugün her şeyiyle kontrol altında, huzur ve güvenliğimizi sarsacak, hiç bir şeye izin vermeyecek noktadayız" dedi.

“PLANLARI BOZULDUĞU İÇİN ORTALIĞI BİRBİRİNE KATIYORLAR”

Bazı CHP’li milletvekillerinin ve bazı marjinal grupların Silivri’yi işgal etme hazırlıkları yaptığını Arınç, "Biz Silivri’ye gideceğiz, diyorlar. Mahkemeyi işgal etmek ne demektir? Yargılamayı iptal etmek ne demektir? Bir hukuk devletinde işgal kelimesi ne anlama gelir, siz onu bilmiyorsunuz. Türkiye hukuk devleti. Hukuk devletin bir yüzü vardır, o da hukuktur. Bunun dışına kimse çıkamaz. Çıkmasına izin vermeyeceğiz. Planları bozulduğu için ortalığı birbirine katıyorlar" dedi.

 TGB’nin açılımının ‘Türkiye Gençlik Birliği’ olmadığını, ’Tüm Gençlik Birliği’ olduğunu ifade eden Arınç, şöyle devam etti:

"Biz orada olacağız diyorlar. Kendilerini de Türkiye Gençlik Birliği diye de tabir ediyorlar. Hiç utanmadan. Bu örgütün adı ’Türkiye Gençlik Birliği’ değildir. ‘Türkiye’ kelimesini hiçbir dernek, bakanlar kurulu izni olmadan kullanamaz. 10-15 tane marjinal insanı Türkiye’nin gençleri gibi tabir etmeye çalışıyorlar. Türkiye’nin gençliğinin en güzel temsilcileri buradaki kardeşlerimiz. Hiçbirisine ülkemizin huzurunu bozmak için fırsat verilmez. Hukuku kullanacağız. Kimseye karşı ön niyetli değiliz. Ama son olaylarda Türkiye’yi karıştırarak, kamu mallarının zarar görmesine, insanların yaralanmasına, 5 tane canımızın hayatını kaybetmesine yol açan anarşistlere, bu ülkede prim vermek niyetinde değiliz.

Muhalefet partilerine düşen de yasa dışı hareketleri desteklemek değil, onlara mani olmaya çalışmaktır. Ülkenin ana muhalefet partisi en önce bundan sorumludur. Onları teşvik etmek, milletvekillerinin dokunulmazlığından istifade ederek, arkadaki anarşist grupların tahrip etmesine yakışan bir davranış değildir."

“BİZİM MİDEMİZ BUNLARI HAZMEDECEK KADAR GENİŞ DEĞİL”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un açıklamalarını değerlendiren Arınç, "Haluk Koç soruyor muş, ‘başbakan yardımcısı bu istihbaratı nereden aldı’ diye. Nereden alacağım, ben ülkeyi yönetiyorum. Senin gibi laf ebeliği yapmıyorum. Biz bu ülkenin insanını en güzel şekilde tanıyoruz. Bana bu soruyu soran insan genel başkanından yeni evlenen oğluna ve gelinine, ‘çapulcular’ dendiği zaman yüzü kızarmamış bir insan. Benim oğlum ve kızım evlenecek, birisi düğün salonunda bu yeni evlilere ‘merhaba çapulcular’ diyecek. Ben onu konuşturmam arkadaş, benim çocuklarıma kimse çapulcu diyemez. Haluk Koç’un midesi geniş olabilir. Bizim midemiz bunları hazmedecek kadar geniş değil. Bak, bu kadar güzel konuşmanın yanında bana bunları söyletti ya, ona da aşk olsun” dedi.

“ALET OLMAYIN”

Silivri’de kanunsuzluklara hiçbir zaman izin vermeyeceklerini ifade eden Arınç, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“O yüzden 5 Ağustos’ta Silivri yoluna düşenlere buradan uyarıyorum. Kanunsuzluklara alet olmayın, yasa dışılıkları desteklemeyin. Sonra siz bunun arkasında kalırsınız. Ülkemiz zarar görür. Bireysel Anayasa Mahkemesi’ne güveneceksiniz. Kesinlikle yasa dışı ve hukuksuz eylemlere katılmayacaksınız. Bunu ana muhalefet teşvik etse de, bunu yapmayacaksınız. Bu ülkenin huzuru bizim için çok önemli. 2023 yılına 10 yıl kaldı. 500 milyar dolarlık ihracatımız olacak.”

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, depremin yıldönümü sebebiyle 17 Ağustos’ta Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Kent Meydanı’nda miting yapılacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti kadrolarının hizmetin adresi olduğunu ifade ederek, her ortamda tüm etkinliklerde halkla bir araya geldiklerini dile getirdi.

03 Ağustos 2013
Etiket; bülent, arınç, haluk, koç, istihbarat, laf ebesi, bursa, iftar Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Elfida hayaline kavuştu!
İzmir'de grev atışması
En son psikiyatrist duyuyor
600 milyon kişi aç kalacak
İzmir spor hekimliğinde en iyisi
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Menderes şenlendi
Uçurtmalar hazır
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir