29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Arınç'tan müthiş iddia!



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mısır’da keskin nişancıların, insanların başlarına ateş ettiğini,  300’e yakın Mısır yurttaşının hayatını kaybettiğini 5 binden fazla yaralı olduğunu bildirerek,''Mursi’ye bir lira vermemiş olanlar darbecilere 12 milyar doları bağışladılar” iddiasında bulundu..

’’40 YIL BİRLİKTE OLDUĞUMUZ İNSANLAR’’

Arınç, AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından Manisa Tevfik Lav Spor Tesisleri’nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Ramazan’da sükunetin hakim olduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Ramazanlar 11 ayın bir sultanı olduğuna göre içerisinde Kadir Gecesi’ni bulundurduğuna göre bulunmaz bir nimet. Allah tamamını erdirsin. Bütün namazlarımız, dualarımız, oruçlarımız verebildiysek zekatlarımız Allah kabul etsin. Ramazan’da hepimizin ağzı da düzeliyor. Kendimize çeki düzen veriyoruz. Sağımızı solumuzu düzeltiyoruz. Konuşmamız üslubumuz, kolu komşuyla eş dostla olan ilişkilerimiz daha da güzleşiyor. Memleketimizdeyiz, havasını soluduğumuz, suyunu içtiğimiz siyasette 40 yıl birlikte olduğumuz insanlarla birlikteyim” dedi.

“HER MUHALEFET PARTİSİNİN İKTİDAR OLMA ŞANSI VAR VE OLMALIDIR”

Hükümetleri döneminde yapılan yatırımlardan bahseden Arınç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz geldiğimizde 12 havalimanı vardı şimdi 47’ye çıktı. Herkesin uçağa bindiği bir ülkede yaşıyoruz artık. Allah’a çok şükür nimet sadece uçakla hava limanı ile sınırlı değil. Şimdi yüksek hızlı trenlerimiz yapılıyor. Güzel işler yapılıyor. Pek çok arkadaşımızı biliyorum. Köylerimizi kasabalarımızı karış karış dolaşıyorlar. Ramazan bereketli bir ay bereketi üzerimize lapa lapa yağıyor. Bunları huzurlu bir ülkede yapıyoruz. Bazen huzurumuzu kaçıran olaylarla karşı karşıya geliyoruz. Son Taksim olaylarını saymasak Türkiye’de huzur var. Çözüm süreci içerisinde artık karakolların basılmadığını kirli infazların yapılmadığını görüyoruz. 7 aydır insanlarımızı ölüm, öldürme bombalama olaylarını duymuyor. Ülkemizde huzur ve birlik düzenlik var. Her şeyin başı istikrar, siyasi istikrar olursa ekonomik istikrar da oluyor. 153 milyar dolar ihracatımız var. Yüzde 8-9 arası işsizlik. Bununla iftihar ediyoruz. Her ilde bir üniversite varsa, binlerce yeni derslikler ortaya konmuşsa bunda herkesin sevinmesi lazım. Bunlardan memnun olmayanlar var. Huzurumuzu kaçırmak isteyenler var. Halk iradesi seçimle sandıkla ortaya çıkar. Bekleyin, önümüzde mahalli seçimler. Ondan 2 ay sonra Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Ondan sonra da genel seçimler var. Her muhalefet partisinin iktidar olma şansı var. Ve olmalıdır. Muhalefet partilileri laf olsun diye muhalefet yapmamalı. İktidar olmak için çalışmalı. Bizim de belki onlarca eksiğimiz var. Yanlışımızı var. Siz bunları görürsünüz daha iyisini yapacağız dersiniz. İktidar sizin de hakkınız. Ama bunları söylemek yerine yüzde 50’leri görerek, ümitsizliğe kapılmak ondan sonra hükümetleri başka oyunlarla devirmek çok kötü bir şey. Demirel’in bir sözü var. Başka sözünü bilmiyorum. Ama derki ‘demokrasilerde iktidarlar entrikasız kansız hilesiz el değiştirmeli.’ Bunu en çok darbelerden mağdur olan sayın Demirel de güzel söylüyor. Halkımız da bunu çok iyi biliyor. Son 50 yılımızın içerisinde kaç tane darbe, muhtıra, post modern darbe olduğunu hepimiz biliyoruz. Çok şükür 11 yıldır ülkemizde bunlar konuşulmuyor. 28 Şubat davası açıldı.”

“HERKESİN İSTEDİĞİNİ DİLEDİĞİ GİBİ YAPMASI ANARŞİK BİR ORTAMI GETİRİR”

“Başkaları da gündem de şimdi hesap veriyorlar. Ömürleri yeterse neden darbe yaptıklarını öğreneceğiz” diyen Arınç,  şöyle konuştu:

“Türkiye artık bir demokrat ülke oldu. Halkın özgürlük alanları genişledi. Son olaylar mahsun birkaç istekle başlamış olabilir ama pusuya yatmış kötü insanlar işi çığırdan çıkararak ülkeyi maddi manevi zarar verdiler. Halkın huzurunu bozdular, ölenler oldu. Bu belki bir provaydı manevra yapmışlardı. 5-10 gün süren bu olaylar bile huzurumuzu bozmak isteyenlerin ne kadar ne ciddi provokasyonlar yapabileceklerini gösterdiler.

İş yerlerini parça parça etmek, ölümlere yol açmak hangi demokratik talebin sonucu olabilir. Türkiye bunları yaşadı ve ders aldı. Bundan sonra eminim ki Türkiye’nin huzurunu bozacak hiçbir olaya hükümet olarak izin vermeyeceğiz. Kanunsuzlukları hoş göremeyiz. Herkesin istediğini dilediği gibi yapması anarşik bir ortamı getirir. Siz cadde ortasında en kalabalık bir yerde daha çok zarar vermek için kanunsuz gösteri yamak isteseniz bunun mutlaka bir müeyidesi olacaktır. Türkiye yıllar sonra istikrar ve huzur buldu. Bunu kaybetmeyeceğiz” dedi.

“MURSİ’YE BİR LİRA VERMEMİŞ OLANLAR DARBECİLERE 12 MİLYAR DOLARI BAĞIŞLADILAR”

Mısır’da yaşanan olaylarla ilgili de konuşan Arınç, şunları söyledi:

“Kaos ortamı meydana gelirse ülkemiz kaybeder. İşte Mısır’da halkın seçimle iktidara gelmiş hükümetini darbe yaparak indirildi. Türkiye olarak darbe olduğunu sadece biz dile getirdik. Mursi’nin seçilmiş bir insan olarak derhal bırakılmasını ve seçimlere gidilmesini istedik. Amerika’dan Avrupa’dan ses çıkmadı. Mursi’ye bir lira vermemiş olanlar darbecilere 12 milyar doları bağışladılar. Biz Mısır’da olayları ilk gününden itibaren gören bir hükümetiz. Ne oldu bu gün iki taraf toplanma çağrısı yaptı. Dün Mursi’nin atadığı Genelkurmay Başkanı, bu gün Başbakan Yardımcısı olarak darbecilerle iş birliği yapıyor. Darbe taraftarlarını Tahrir Meydanı’nda toplanmaya davet etti. Onlar toplandılar. Mursi taraftarları aslında 15 gündür beri Rabiatül Aleviye Meydanı’nı terk etmemişti. Onlar da toplandılar. Sonra belli yerlere yerleştirilmiş keskin nişancılar, başlarına ateş etmek suretiyle şu anda 300’e yakın Mısır yurttaşının hayatına kast ettiler. Şu an da 5 binden fazla yaralı var. Şu an da hükümet güçlerinin organize ettiği darbecilerin kullandığı Baltacı denen suç örgütleri de ellerinde ne varsa Mursi taraftarlarının üzerine çullandılar. Şu an da büyük bir acı yaşanıyor. Mısır halkıyla büyük bir dayanışma içerisindeyiz. Mazlum ve mağdur Mısır halkının bu kaostan kurtulması için dua edelim hem de Türkiye olarak diplomatik yollardan ne yapabileceksek süratle gerçekleştirelim. Suriye için de baştan bu yana başındaki insana ‘halkına silah çekme, şiddet uygulama’ dedik. Merkezi Irak hükümeti de böyle. Pakistan böyle, Tunus maalesef bu durumda. Müslümanların kanı dökülüyor. Ülkeler başsız kendi içinde kavgalı. Hem Müslüman olacaksın hem de bu zinnetin içerisinde olacaksınız. Müslüman ülkeler fitne ateşiyle yanıyorlar. Bir kutup yıldızı gibi Türkiye, huzur ülkesi, kalkınma ülkesi. Ayrımcılığın kalktığı bir ülke. Huzur ve emniyetimiz var. Kötü olaylar her ülkede oluyor. Bu ülkeler Türkiye’ye baktıklarında iç geçiriyorlar. ‘Ah bizde böyle olsak’ diyorlar. Allah nazardan saklasın 11 yıldan bu yana artık bir istikrar ve güven var. Biz bu ülkelerdeki yanlışlıkları da giderilmesi için onlara iyi tavsiyelerde bulunup iyi örnekler göstermeye çalışıyoruz.”

“SOMALİ’DE BİR ŞEHİT 2 YARALIMIZ VAR”

Somali’de Türkiye Büyükelçiliğine yapılan bombalı saldırı ile ilgili de konuşan Arınç, “Son gelen bir haberle Somali’de büyük elçiliğimize bir saldırı haberi aldık. Maalesef bir güvenlik görevlimiz şehit oldu. 2’si yaralandı. Orada Şebiha denen bir örgüt ülkeyi ikiye bölmüştür. Başbakan Somali’yi hatırladı. Dünya Somali’yi ondan sonra tanıdı. Somali biraz kendine gelir gibi oldu ama orada da dış destekli bazı örgütler ülkeyi bölmek ve parçalamak istiyor. Bütün Afrika ülkeleri Türkiye’nin elini samimiyetle tutmuşlardır. Biz büyük bir ülkeyiz. Eski bir reklamı hatırlıyorum. Blue Jean reklamıydı. ‘Türkler de çok oluyor’ diye sloganı vardı. Biz de çok olduğumuzun farkındayız. Bugün 17 ülkede işçi maaşları ödenmiyor. Eksi 5’lere imza atıyorlar. Türkiye’yi dışarıdan görmek lazım. Kendi içimizde kıskançlık ve olayın çok küçük parçasını görüyoruz. Dışarıdan bakın Türkiye’ye. Hamdolsun Türkiye dendiği zaman ayağa kalkıp saygı duruşuna geçenler var. Halkımızı kucaklaştırıyoruz. Kıyafetinden bölgesinden dolayı ayrımcılık bitti. Barış getirmek için baldıran zehrini içmeye hazır bir hükümet var. Biz bugün düşünce, fikir ve inancından dolayı zamanında örselenmiş yalnız bırakılmış insanlara yardım eli uzatıyoruz” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için de AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’ye atıfta bulunan Arınç, “Ben Hüseyin bey gibi kendisini işaret eden bir konuşma yapmıyorum. O doğal adaylarımızdan biri zaten” dedi.

28 Temmuz 2013
Etiket; bülent, arınç, manisa, iftar, mursi, iddia, keskin nişancı, 12 milyar, hüseyin tanıverdi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'de grev atışması
Manisa'ya dev proje
İzmir spor hekimliğinde en iyisi
Menderes şenlendi
Uçurtmalar hazır
Takım doktoru futbolun ayrılmaz parçası
Şekeri düşürür, yağı yakar
Bülent Zeren'den ders gibi yazı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir