28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Arkas: Liman taraması şart



Akdeniz Akademisi Konferansı’nda konuşan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, İzmir’in denizcilik sektöründe ilerlemesi için limanın su derinliğinin arttırılması gerektiğini belirterek, "Akdeniz'e hakim olacaksak denize hakim olmamız lazım. Bunun içinde liman taraması şarttır" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Akdeniz Akademisi, düzenlenen tören ve konferansla çalışmalarına başladı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki açılış törenine siyasetçiler, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar ve akademisyenler katıldı. Akdeniz Akademisi’nin açılış töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Akdeniz’de lider kent olmayı hedeflediklerini söyledi. İzmir’in tüm dinamiklerini harekete geçirip kent için üretmek ve katılımcı demokrasi anlayışına yaratmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu kent çevre yatırımlarıyla suyu, havayı koruyarak bir yerlere gelmek, kalkınırken korumak üzerine bir politika izliyor. Kent tasarımı ve ekosistemle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Altyapı yatırımlarını yüzde 90 tamamladık. İzmir’i Akdeniz’e ve dünyaya sunmak için ev ödevlerimizi iyi yapıyoruz” dedi.

“AKDENİZ’İN LİDERİ OLACAĞIZ”

Başkan Kocaoğlu, İzmir’in EXPO 2020’ye yürüdüğünü ve EXPO 2020’nin İzmir’in hedeflerinden biri olan hizmet ve turizm sektöründe çeşitlenerek büyümesini sağlayacak bir pik noktası olduğunu söyledi. Kocaoğlu, "Akdeniz’in lider kentlerinden bir tanesi olmak istiyoruz. Yönümüzü Avrupa’ya, batıya, Akdeniz’e dönerek ileriye, çağdaşlığa dönerek İzmir’i aydınlatmak istiyoruz. Bunun yanında tüm komşularımızla iyi olacağız. Bu akademi umuyorum, giderek bir sivil inisiyatif olur. ‘İzmir’e İz Bırak’ projesiyle 10 yıllık stratejik planımızı tüm İzmirli hemşehrilerimizle birlikte yapmaya çalışıyoruz. 10 yıllık yol haritamızı belirleyecek stratejilerimizi katılımcı bir anlayışla ortaya çıkarıp tekrar katılımcılarımızla paylaşacağız” diye konuştu.

“DEMOKRASİ KALİTESİNİ ARTIRACAĞIZ”

İzmir Akdeniz Akademisi Kurucu Onursal Başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli ise bir düşünce kuruluşu olan Akdeniz Akademisi’nin gücünü demokratik platformdan aldığını söyledi. Akademinin İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir yeri olduğunu ancak bürokratik bir kurum olmadığını söyleyen Tekeli, “İzmir’in potansiyellerini harekete geçirerek demokrasi kalitesini artıracak bir kuruluş. Şimdiden 4 konu üzerinde çalışmaya başladık. Ulaşılması gereken bir ideal var. Zaman içinde belediye katkısı azalıp sivil kuruluşların katkısının artacağı bir kuruluş olacak” dedi.

“HOŞGÖRÜ KÜLTÜRÜ HİÇ BİTMESİN”

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ise, İzmir’in deniz ticaretiyle büyüyen bir kent olduğunu hatırlattı. İzmir’in gelişimiyle çok sayıda tüccarın kente geldiğini ve Avrupa standartlarında bir kent oluştuğunu söyleyen Arkas, “Çok farklı milletler bu şehirde toplandı. 4 farklı millet birbiriyle çok güzel geçindi. Bu yüzden bir kültür oluştu. İzmir’in hoşgörü kültürü o tarihten geliyor. İzmir’in bu kültürü kaybetmemesi lazım” dedi. Ailesinin uzun yıllardır İzmir’de yaşadığını hatırlatan Arkas, denizlerde dolaşan 30 gemisine aidiyet duygusundan dolayı Türk bayrağı astığını söyledi.

“İKİNCİ TRENİ YAKALAYALIM”

İzmir’in denizcilik sektöründe ilerlemesi için limanın su derinliğinin artırılması gerektiğini belirten Arkas, “İzmir limansız kalmamalıdır. İlk sanayileşme trenini kaçırdık. Ama ikinci trene daha vakit var. Ona yetişebiliriz. Akdenize hakim olacaksak denize hakim olmamız lazım. Bunun içinde liman taraması şarttır” diye konuştu.

4 ANA BAŞLIKTAN OLUŞTU

İzmir Akdeniz Akademisi ile ilgili çalışmaların tohumları, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Çalıştayı’nda, Ekim 2009’da atıldı. Akademi’nin çalışmaları için 4 ana başlık belirlendi:

Tarih, tasarım, kültür-sanat ve ekoloji. Akademide Tasarım Koordinatörü olarak Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu, Ekoloji Koordinatörü olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Filibeli, Kültür Sanat Koordinatörü olarak Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhan Ada görev yapıyor. Akademi’nin Danışma Kurulu’nda ise Ali Nail Kubalı, Ayhan Baran, Aytül Büyüksaraç, Deniz Taner, Ender Yorgancılar, Ertuğrul Apakan, Filiz Eczacıbaşı, Gülgün Ünal, Işılay Saygın, İdil Yiğitbaşı, Rıfat Serdaroğlu, Seda Kaya, Sema Pekdaş, Türkan Miçooğulları, Ülkü Bayındır ve Yılmaz Karakoyunlu bulunuyor.

24 Eylül 2013
Etiket; Akdeniz Akademisi, Arkas Holding, Lucien Arkas, Aziz Kocaoğlu, İlhan Tekeli Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Çeşme'ye 250 milyon lira
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Altın kız madalyasıyla geldi
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
Kavimler göçü olabilir
Tarım Fuarı kapılarını açtı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir