20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ata'nın izinde Kocatepe'ye yürüdüler



 Büyük Taarruz'un 91'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen 'Kocatepe Zafer Yürüyüşü'ne katılan yaklaşık 5 bin kişi, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Büyük Taarruz' emrini verdiği Kocatepe'ye çıktı.

Büyük Taarruz'un 91'inci yıl dönümünde Afyonkarahisar üniversite öğrencileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerine ev sahipliği yaptı. AKÜ tarafından düzenlenen 'Kocatepe Zafer Yürüyüşü'ne, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı AK Partili Burhannettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, milletvekilleri, askeri erkân, farklı üniversitelerden gelen öğrenciler, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şuhut'ta düzenlenen 'Zafer Yolu' programının ardından Bakan Eroğlu ve beraberindekiler Çakırözü Köyü'ne geldi. Bakan Eroğlu ve katılımcılar köyde havai fişeklerle karşılandı. Askeri bandonun konser verdiği köyde, Büyük Taarruz'u anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı. Buradan askeri bando eşliğinde yaklaşık 1 kilometre yürüyerek yürüyüşün başlangıç noktasına gelen Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, tepelere lazerle yazılan 'Cumhuriyetin Kazanıldığı Topraklara Hoş Geldiniz' sloganıyla karşılandı.

 

BAKAN EROĞLU UĞURLADI

Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Kocatepe'de sabahın ilk ışıklarıyla Büyük Taarruz emrini verdiğini hatırlattı. Kahraman Türk askerinin ayaklarındaki çarıklarla ve eskimiş tüfekleriyle bu yolları arşınlayarak Kocatepe'ye ulaştığını kaydeden Eroğlu, "Türk halkı olarak bizler, hepimiz, şehitlere vefa borçluyuz" dedi.

3 SAAT YÜRÜDÜLER

Bakan Eroğlu daha sonra Kocatepe Zafer Yürüyüşü'nü başlattı. Lazerle dağlara 'Türk bayrağı' ve 'Atatürk portresi' yansıtılırken, Eroğlu ve protokol üyeleri yürüyüşe katılan gençleri çiçeklerle uğurladı. Yaklaşık 5 bin katılımcı, Türk ordusunu düşmana saldırmak için gece geçtiği 14 kilometrelik yolu 91 yıl sonra yeniden yürüdü. Yaklaşık 3 saatte Atatürk'ün Büyük Taarruz emrini verdiği Kocatepe'ye ulaşan yürüyüşçülere, Afyonkarahisar Garnizon Komutanlığı'na bağlı birlikler tarafından Kurtuluş Savaşı'nın menüsü olan çorba, hoşaf, su ve ekmek ikram edildi. Yürüyüşçüler, hava sıcaklığının 6 derece kaydedildiği Kocatepe'de, gün doğumunu battaniyelere sarınarak bekledi. Kocatepe'de, Atatürk'e benzerliğiyle dikkat çeken Nejdet Bardak, katılımcıların ilgi odağı oldu.

KOCATEPE'DE KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ

Grupla birlikte yürüyen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin 91 yıl önce çok güç şartlar altında Kocatepe'de atıldığını kaydetti. Büyük Taarruz'un Mustafa Kemal ve kahraman 198 bin Türk askerinin vatan sevgisi ve insanüstü gayretiyle başarıya ulaştığını belirten Prof. Dr. Solak, "Türk milletinin bağımsız yaşama kararlılığı tüm dünyaya duyurulmuştur" dedi.

AKÜ Halk Oyunları ve Dans Topluluğu'nun gösteriler yaptığı yürüyüş, AKÜ Devlet Konservatuvarı'nın kahramanlık türküleri konseriyle sona erdi.


26 Ağustos 2013
Etiket; afyon, kocatepe, yürüyüş, büyük, taarruz, emri Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Göztepe'de transfer şekilleniyor
Çağla İspanya'da ikinci oldu
Çağla'dan tarihi galibiyet
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Aynı iş için üç ihale mi olur
Manisa'ya dev proje
Çağla savaştı kazandı
Bu rekor zor kırılır
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir