29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Avcı'dan öğretmenlere müjde



Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Öğretmenlerimizin yer değiştirme sürelerinin hesaplanmasında bu yıl 31 Aralık’ı esas alacağız. Zorunlu hizmet mağduru olarak kendilerini tanımlayan arkadaşlarımızın sözleşmeli öğretmen olarak çalıştıkları süreler de zorunlu hizmetten sayılacak” dedi.

Gölbaşı Hacılar İlköğretim Okulu’nda öğrencilere karne dağıtan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenlere müjde verdi. Bakan Nabi Avcı, öğretmenlerin yer değiştirme sürelerinin hesaplanmasında 31 Aralık’ın esas alınacağını, zorunlu hizmet mağduru olanların sözleşmeli öğretmen olarak çalıştıkları sürenin de zorunlu hizmetten sayılacağını söyledi. Bakan Avcı, “Öğretmen arkadaşlarımızı rahatlatacak düzenlemeler yapmış oluyoruz” diye konuştu.

Bakan Avcı, alan değiştiren ve kendi alanlarına dönmek isteyen öğretmenlere yönelik olarak, “Yer değiştirme amaçlı olarak alan değiştirmiş olan arkadaşlarımızın bulundukları yerlerde tekrar eski alanlara geçmesi zor görünüyor. Norm kadrolar önümüzdeki aylarda yapacağımız sınavlar için yeni başvurular olacak. Sınıf öğretmenlerinden branşa geçen öğretmenlerimizden tekrar sınıf öğretmenliğine geri dönmek isteyenlere yeni atanacak öğretmen arkadaşlarımızın haklarını çok fazla zedelemeyecek şekilde onlara kontenjan açmaya çalışacağız. Yeni atanmak için bekleyen çok sayıda aday öğretmenimiz var, sınıf öğretmenliğinden branş değiştirmiş oyanlar bulundukları yerlerde herhangi bir koşul aramaksızın sınıf öğretmenliğine dönerlerse o zaman bizim bu sene hiç sınıf öğretmeni almamamız lazım. Bu ikisi arasında bir denge, hem yeni alacağım sınıf öğretmeni adaylarının haklarını zedelemeyelim, ama yeni geçtikleri branşlarda çok mutsuz ve başarısız olan sınıf öğretmeni arkadaşlarımızın da belli bir kontenjan dahilinde belli bölgelerinde kendi alanlarına dönmeleri için çalışmalarımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Karne alacak öğrencilerden daha heyecanlı olduğunu söyleyen Bakan Nabi Avcı, yaz tatilinin hayırlı olmasını istedi. Bakan Avcı, “yeni yapılan düzenlemeler nedeniyle zorlandığımız alanlar oldu. Öğretmenlerimizin yöneticilerimizin bu nedenlerden kaynaklanan geçici sıkıntıları çözümlemede gösterdikleri sabır, dirayet ve başarı için kendilerine teşekkür ediyorum. Bütün öğretmenlerimize yeni eğitim sistemine ilişkin görüşlerini önerilerini internet üzerinden katkılarını bekliyoruz. El birliği ile eğitimimizi daha ilerilere taşıyacağız. Bazı çocuklarımızın karnelerindeki not düzeyi için çocuklarımızı katiyen üzmeyin. Zaten bu karneler bir anlamda çocuklarımızın daha iyiye hazırlanması, daha çok çalışmalarını teşvik etmek için bir anlamda motivasyon için düzenlenen belgeler. Sınavlara girecek çocuklarımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

SORULARI YANITLADI

“Yeni sistemin ilk karnelerini veriyorsunuz, okuma yazma öğrenemeyen çocuklara karne veriliyor şeklinde iddialar var, siz nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki soruya cevap veren Bakan Nabi Avcı, “Biz hepsini tek tek masaya yatırıyoruz. Sadece yeni düzenleme ile ilgili değil, Milli Eğitim geleneğinde yapılan her yeni düzenlemenin geri dönüşleri kontrol edilir. İlk günden itibaren yaptığımız çalışmalar ve değerlendirmeler gösteriyor ki, bu değerlendirmeler haklı eleştiriler değil” diye konuştu. Kıyafet serbestliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Avcı,

“Serbest kıyafet seçim yelpazesinin içinde forma da olabilir. Velilerimiz kendi aralarında anlaşıp ’biz önümüzdeki ders yılında çocuklarımızı şöyle bir forma ile okula gönderelim’ derlerse bu da serbet kıyafet seçeneklerinin içindedir. İlla her birinin ayrı ayrı kıyafet giyebileceği anlamına geleceği gibi birlikte kararlaştırdıkları forma da olabilir. Özellikle veliler kız çocukları ile ilgili bu konuda bize talepte bulunuyorlar. Veliler anlaşırlarsa kendi aralarında, bu serbest kıyafetten geri adım anlamına gelmez, tam tersine zaten var olan genişliğin duyurulduğu anlamına gelir. Bu seçeneklerin içinde forma seçimi de vardır. Özel okullarda velilerin yüzde 90’ı forma istiyor. Şüphesiz devlet okullarında da böyle bir tercih var gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

Yeni kayıt döneminde velilerden bağış alınmaması gerektiğini tekrar eden Bakan avcı, “Özellikle kayıt döneminde ve diploma verilirken hiçbir başlık adı altında velilerden gönüllü de olsa bağış adı altında para alınmayacak. Uymayanlar için gerekli işlemler yapacağız” ifadelerini kullandı.

14 Haziran 2013
Etiket; nabi, avcı, milli, eğitim, öğretmenler, müjde Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Bakana Altınordu forması
Öğretmenlik hayatımızın tercihi
İzmir yeni müfredata hazır
Doğa ve avcılık tutkunları Menemen Gölpark'ta buluşacak
İzmir'de Yeşilay-Milli Eğitim işbirliği
Okul öncesi eğitimde ücret karmaşası
Trafik bilinci seferberliği
İzmir'in Amazonları
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
ÖĞRENCİLERE BAKAR MISINIZ?
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
TÜRKİYE' DE BİR İLK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
AKILDAN UZAKLAŞTIKÇA SELEFİLEŞİYORUZ
ANADOLU LİSESİ SANKİ BİR EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Başarıda engel tanımıyorlar.
MANİSA'LILAR OKTAY SİNANOĞLU'NU UNUTMUYOR
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir