29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ayakkabı sektörünün kalbinin attığı fuar açıldı



İZFAŞ, İzmir Ayakkabıcılar Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği, Ankara Ayakkabıcılar Odası ve sektör temsilcilerini destekleriyle Kültürpark’taki Uluslararası Fuar alanı’nda düzenlenen İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda“Ayakkabı Kış-34. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı açıldı.

Fuar, 23 Haziran Pazar gününe kadar sürecek. Ayakkabı Kış Fuarı’na İzmirli ayakkabıcıların yanı sıra Ankara, Balıkesir, Gaziantep, İstanbul, Konya, Uşak ve Trabzon ile İspanya, Romanya ve İtalya’dan firmalar katıldı. Türkiye dışında Rusya, Ukrayna, Belarus, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Azerbaycan, Yunanistan, Irak, Libya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Mısır, Ürdün, Filistin, İsrail, Kuveyt, Lübnan, Tunus, Fas, Cezayir, Oman Sultanlığı, Yemen ve Bahreyn’in yanısıra Kazakistan’dan gelecek özel bir alıcı heyetinin de fuarı ziyaret edeceği bildirildi.

Ayakkabı fuarında 2013 Sonbahar ve 2014 Kış modelleri tanıtılacak. Fuar’da bay-bayan-çocuk ayakkabı, bot, çizme modellerinin yanı sıra çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımları, sektörel dernek ve kuruluşlar ile sektör yayınları yeraldı. Toplam 15 bin metrekare alanda gerçekleştirilen ve dört gün sürecek fuarda, Kültürpark 2 No’lu holde kadın-erkek ayakkabısı ve yan sanayi ürünleri, 3 No’lu holde çocuk ayakkabıları sergilenmeye başlandı.

'İHRACAT İTHALAT FARKI KAPANIYOR'

Fuarın açılışında konuşan Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Başkanı Erdal Durmaz, sektörün bölgesel teşviklerden yararlanması gerektiğini söyledi. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda ziyaretçiyi fuara beklediklerini belirten Durmaz, fuarların sadece ürünleri pazarlamak değil aynı zamanda üretim aşamasında hangi modelin üreticiler tarafından beğenildiğinin tespit edilmesi açısından önem arz ettiğini vurguladı.

Durmaz, “Altyapısı gelişmemiş, üretimi gelişmemiş, ihracat anlamında istenilen destekleri almamış bölgeler tespit edilerek, ayakkabı sektöründe de bölge desteğinin verilmesi gerekiyor” dedi. Kümelenme desteğinin de şahıs firmalarına verilmesinin önemli olduğu vurgulayan Durmaz, böylece hem kalitenin hem de fiyatların daha uyun hale geleceğini belirtti. Durmaz, üretici firma bilgilerinin ayakkabı kutu ve kolileri üzerinde yer almasının zorunlu hale getirilmesini de istedi. Durmaz, 2013 yılının ilk 5 ayında ihracatın 2012 yılına göre yüzde 30 arttığını, ithattta ise yüzde 8 artış yaşandığını açıkladı. İhracatın 315 milyon dolar, ithalatın ise 425 milyon dolar olduğunu belirten Durmaz, aradaki farkın kapandığını söyledi.

'MÜŞTERİLERİM GELMEDİ' 

İzmir Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Güzel ise sektörün 420 milyon çift ayakkabı üretim kapasitesine ulaştığını söyledi. Sektörün dünyadaki pasta payının yaklaşık 67 milyar dolar olduğu belirten Güzel, “Halkımız yerli malı tercih etmeli” dedi. Bir süre önce Ayakkabıcılar Sitesi'nde yaşanan eylemlere de dikkat çeken Güzel, eylem yapanları 2 bininin sektör dışından olduğunu söyledi. Fuar’da Cuma günü de benzer bir eylem yapılabileceğini dile getiren Güzel, “önemli olan hak ararken başkasının hakkına zarar verilmemesidir. Dışarıdan kimse burnunu sokmasın. Biz sektördeki sorunları aramızda çözeriz. Hak arama önemli ama işin içine provokasyona girince bakın Türkiye kaybetti. Sektör huzursuz oldu. Benim Hollanda ve İngiltere’den müşterilerim İzmir’e gelişlerini iptal etti” dedi.

AYDOĞAN: İZFAŞ SEKTÖRE DESTEK OLDU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir’e yakışan bir fuar düzenlendiğini söyledi. Aydoğan, “Çok güzel ihtisas fuarlarını yapıyoruz. Marble ve Gelinlik fuarları dünya çapında biliniyor Türkiye ayakkabıcılık sektöründe dünya çapında tanınan bir ülkedir. Biz İZFAŞ olarak fuarlara gelen alıcılara imkanlar sağlıyoruz. Onları davet ediyor konaklamalarını sağlıyoruz. Bizim bu sektöre güvenimiz tamdır” dedi.

VALİ YARDIMCISI DİYALOG EKSİKLİĞİNDEN YAKINDI

Açılış töreninde Vali Yardımcısı Fazlı Akgün ise, fuarların sektöre çok faydası olduğunu belirtti. Zaman zaman sıkıntılar yaşanabileceğini belirten Akgün, “Özgürlükleri ne ölçüde arttırırsak bu sıkıntıları aşmada önemli yol alacağız. Tek eksiğimiz diyalog eksikliği. Birbirini dinleme, birbirini algılama ve konuşma yönünden sıkıntılarımız var. Yaşadığmız bu son olaylarla ilgil hem yönetenler hem yönetilenler olarak olaylardan ders çıkardığımız takdirde daha sonraki dönemlerde bu tür üzücü olayları yaşamayacağızı düşüyorum” dedi.

Kurdele kesimi merasiminden sonra CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, CHP’li Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Sırrı Aydoğan, Vali Yardımcısı Akgün ve sektör temsilcileri stantları gezdi. Ayakkabıları inceledi.

20 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir