29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Aydın'da arbede



    Aydın’ın Köşk ilçesinde akşam saatlerinde iki grup arasında çıkan kavga toplumsal olaylara dönüştü. Çıkan olaylarda 6 kişi yaralanırken, ilçede asayişin sağlanması amacıyla şehir merkezinde çok sayıda polis ve jandarma sevk edildi. Polisin biber gazı kullanarak yatıştırmaya çalıştığı olaylarda bazı kişiler gözaltına alındı. Bölgede gerginlik devam ediyor.

   Yetkililer olayların geçtiğimiz hafta Köşk Kızlcaköy’de çıkan olayların devamı olduğunu belirttiler. Olay ilk olarak akşam saatlerinde Köşk İlçe merkezi Soğukkuyu mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Köşk ilçe merkezinden Soğukkuyu Mahallesi’ne doğru 09 U 0055 plakal aracları ile seyir halinde olan ve daha önce Kızılcaköy’de çıkan olaylara adı karıştığı ileri sürülen Kızılcaköylü A.B. ile babası H.B.’nin aracına bir grup taşlı saldırıda bulundu.

   Olaydan kaçarken baba oğla taş isabet edip aracın da camı patlayınca direksiyon hakimiyetini kaybeden araç, mezarlık duvarına çarp duvarı yıkarak mezarlığın içine düştü. Araçtaki kişileri darp eden grup G.A. ve H.A’yı ağır yaraladı. Bu sırada tarafların artması üzerine kavga birden toplumsal olaya dönüştü. Silahların da kullanıldığı olaylarda çok defa silah sesi gelmesi üzerine olaylara müdahale etmesi için il merkezi ve çevre ilçelerden polis ekipleri çağrıldı. Takviye olarak jandarmanın da göreve çağrıldığı olaylarda çevik kuvvet ekipleri ve TOMA araçları da görev yaptı.

TARAFLAR BİBER GAZI İLE DURDURULABİLDİ

   Akşam saatlerinde başlayıp gece yarılarına kadar devam eden olaylar şehir merkezinden sonra Aydın-Denizli karayolu üzerinde de devam etti. Serdaroğlu Mahallesi’nde toplanıp ellerinde silahlar, dirgen, kürek, sopa ve demir çubuklarla birinci kavşakta toplanan kalabalık ile köylerden inip ikinci kavşakta toplanan kalabalık birbirlerine saldırmak üzereyken polis ekipleri çatışmak üzere olan tarafları gaz bombası kullanarak durdurabildi. Bir anda her iki taraftan yüzlerce kişi ilçede toplanınca polis ekipleri tarafların arasına barikat kurarak olayları önlemeye çalıştı.

   Zaman zaman birbirlerine saldırmaya kalkan tarafları polis biber gazı kullanıp uyarı ateşi açarak durdurmaya çalıştı. Bu arada gaza maruz kalan çok sayıda kişi de fenalık geçirdi. Gazdan gazeteciler de olumsuz etkilendi. Bu arda çıkan olaylarda B.D. isimli şahsa ait işyerine kalabalık tarafından zarar verildi. Köşk ilçe merkezinden sonra Aydın-Denizli yolu Umurlu OSB kavşağında bulunan tezgahların yanına da sıçrayan olaylarda da silah ve bıçakla 3 kişinin yaralandığı öğrenildi. Olayların büyümesi üzerine Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar ve Cumhuriyet Savcısı ilçeye gelerek incelemelerde bulunup çalışma başlattı. Aydın Valiliği tarafından olayların büyüme ihtimaline karşın il genelindeki tüm polislerin göreve hazır bekletilmesi yönünde talimat verildi. İlçe merkezinde çok sayıda güvenlik görevlisi hazır bekletiliyor.

“OLAYLARIN TOPLUMSAL BOYUTU YOK"

   Olayın geçen ay içerisinde meydana gelen olayların devamı olduğunu ve küçük gruplar arasında yaşanan münferit bir hadise şeklinde başladığının altını çizen Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Olaylarda 6 vatandaşımız silahla ve darp sonucu yaralanmıştır. Kesinlikle ölen vatandaşımız yoktur. Şuanda olaylar kontrol altında. Herhangi bir asayişsizlik sorunumuz yok.

   İlçemiz halkının birlik, beraberlik ve huzur içerisinde yaşaması için herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Başlangıcında herhangi bir toplumsal boyutu yok. Köyde çıkan ilk hadise de münferit bir olayın yaygınlaştırılması sonucuydu. Münferit grupların sağa, sola verdiği zarar var. Bu ilçe 30 bin nüfuslu ve büyük gruplarla ilgili her hangi bir sıkıntı yok. Bu tip olayların olabileceğine dair gelen istihbaratları sürekli değerlendirdik. Fakat bu tip olaylar bir anda laf atmayla ve küçük bir kıvılcımla başlayabilecek hadiseler. Daha önce olaylara karışan şahıslar adli takibat dışında, tarafımdan, emniyet birimleri ve jandarma birimleri tarafından davet edilmek suretiyle olayların büyütülmemesi, toplumsal boyutta değerlendirilmemesi konusunda uyarılmıştır” dedi.

15 Ağustos 2013
Etiket; aydın, köşk, olay, grup, kavga, polis, toma, yaralı Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


MENEMEN'DE İFTARLIKLAR PEHLİVAN'DAN
Fatih Baha Aydın, Muğla'da gençlerle buluştu
Edepsiz teklife icabet ettik
İzmir'e özel ekonomik model
Terim'e 'delikanlı kaçar mı' diye sordu
Altay'a konsey dopingi
Aydınlı gazetecilerle spor sohbeti
Altınordu'dan Sevgel'e vefa
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir