29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ayvalık CHP toz duman



Ayvalık CHP İlçe Örgütü'nde "sermayenin ısmarlama adayları"na karşı istifalar peş peşe geldi. Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin CHP’li Meclis Üyeleri ve yüzlerce üye ile istifa ettiler.

2014 yerel seçimleri için Ayvalık’ta CHP’den 6 aday adayı çıkmıştı. Aday adaylarından Hüseyin Toker’in çekilmesiyle adaylık yarışı; 2004 yılından bu yana Ayvalık Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ve Mesut Nail Akın ve 30 Kasım 2013’te görevinden istifa eden Ayvalık Ticaret Odası Eski Başkanı Rahmi Gençer arasında devam etmekteydi.

Fakat Ayvalık’ta hiç beklenmeyen bir şey oldu ve yalnızca 5 ay önce CHP’ye üye olmuş, sağ partilere yakınlığı ile bilinen Ayvalık Ticaret Odasının Eski Başkanı Rahmi Gençer parti tarafından aday gösterildi.

Bunun üzerine aralarında Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, meclis üyeleri, parti yönetim kurulu ile Pir Sultan Abdal Derneği yöneticileri, Belediye-İş Sendikası Ayvalık Baştemsilcisi İsmail Aydoğan’ın da bulunduğu yaklaşık 300 üye, CHP binasına yürüyerek partilerinden istifa etti.

Tepkilerinin partiye değil aday adaylık ve adaylık sürecindeki yöneticilere olduğunu dile getiren CHP’liler büyük hayal kırıklığına uğradıklarını söylediler ve “ Sermayenin desteklediği ve partili olmayan bir belediye başkan adayını istemiyoruz. Ayvalık’ı ranta teslim etmeyeceğiz” diye eklediler.

Yaklaşık 300 üyenin istifa ettiğinin açıklandığı basın toplantısında, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen; “Partinin 500 olan oy sayısını Ayvalık, belde ve köylerde yüzde 51 oranına çıkardık. Bugün Ayvalık CHP’nin kalesi durumunda. Madem Ayvalık’ta mülkleri olan Sabancılara, Boynerlere adaylık sözü verilmişti, o halde bizi yarışa neden soktunuz? Anket yapılacağı, oranlar birbirine yakın çıkarsa eğilim yoklamasına gidileceği söylendi, ancak hiçbir söz tutulmadı. Samimiyete inanmıyoruz. Bugün bunların müsebbibi bizler değiliz. Hiçbirimiz parti değerlerimizden ödün vermiyoruz. Ne yazık ki CHP artık iktidar hırsıyla sağa kaymaya başladı. Kimi cemaat üyeleriyle görüşüldüğü haberlerinden ötürü inancımızı yitirdik. Her yerde istifalar, her yerde huzursuzluklar var. Ayvalık’taki bu tutumumuzda ise birlikten kuvvet doğar diyoruz. Yeni bir oluşumda eğer başarılı olursak ve yeniden partiye davet edilirsek döneriz. Bizim partimizle değil yöneticileriyle sorunumuz var. Ayvalık’ı sermayeye teslim etmeyeceğiz, yeniden halkın yönetimini kuracağız.” dedi.

26 Aralık 2013
Etiket; ayvalık chp istifalar, hasan bülent türkeözen, mesut ergin, rahmi gençer Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir