29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ayvalık'ta Karikatürlü Ev açılıyor



 

 

Ayvalık Belediyesi sanata ve sanatçıya destek vermeye devam ediyor. Bu kez de yeni nesli karikatürle tanıştırmaya hazırlanıyor.

Ayvalık Belediyesi, Türkiye genelinde yaygınlaşan ‘’Karikatürlü Ev’’ projesinin altıncısını gerçekleştirmiş olacak.

‘’Oktay Ekinci karikatürlü evi’’ açıyor. Barış Akademisi'nin yükseleceği yer olan eski Kırlangıç Fabrikası'nın giriş bölümünde yer alan Oktay Ekinci Karikatürlü Ev'in açılışına ünlü karikatüristler, Cumhuriyet Gazetesi Çizeri Kamil Masaracı ve Milliyet Gazetesi ÇizeriErcan Akyol katılırken, Karikatürlü Ev'in ilk atölye çalışmasını gerçekleştirecekler. Mustafa Bilgin’nin karikatür sergisi de açılış kapsamında sanatseverlerle buluşacak. Açılışa merhum Oktay Ekinci'nin eşi Zehra Ekinci de katılacak.

Tüm sanatseverleri açılışa davet eden Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen; “Yeni neslin kendini en iyi ifade edebileceği ve geliştirebileceği sanat dallarından birisini onlara sunduğumuz için çok mutluyuz. Onların eğitim ve öğrenimleri için, üzerimize düşen sorumluluklardan birisini daha yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Sanat ve mizahın buluştuğu bu eğitim yuvasının, onların gelişiminde büyük fayda sağlayacağını bildiğimiz için bu çalışmayı başlattık.’’dedi.

22 Ocak Çarşamba Günü saat 14.00’de Eski Kırlangıç Fabrikası’nda açılışı yapılacak ‘’Oktay Ekinci Karikatürlü Ev’’ için kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler 0530 969 34 88 numaralı telefondan Karikatürlü Ev'e ulaşabilecekler.

Oktay Ekinci Karikatürlü Ev bünyesinde Uğur Bilge'nin atölye çalışmaları önümüzdeki haftadan itibaren genç kalemlere yön verecek.

 

Açılışa katılacak ünlü karikatürist Kamil Masaracı,1950 yılında Antakya'da doğdu. Bir süre matematik ve fizik okuduktan sonra İ.Ü. Orman Fakültesini bitirdi. Ani sayılabilecek bi kararla karikatüre başladı. Birçok dergi ve gazetede çizdi. Almanya'ya gitti. Die Tageszeitung ve Der Kassenarzt'da çizdi. Dokuzu yurtdışında toplam 32 kişisel sergi açtı. Çocuklar için Bocuk ve Keyfibol tiplerini yarattı. Ulusal ve Uluslararası 25 ödül aldı. Bunlar arasında Çağdaş Gazeteciler Derneği'nce dokuz kez, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce üç kez "Yılın Karikatürcüsü" ödülleri, tüm dünya basınında çıkan karikatürler arasında "Birincilik Ödülü" (Jezz Dergisi-Yugoslavya 1989), 3.Youmiuri Karikatür Yarışması "The Winner" ödülü(Japonya 1981) bulunuyor. TRT'nin kültür programlarına "Yürüyen Çizgiyle" karikatürler çizdi. Metin yazarlığı yaptı. Karikatürcüler Derneği başkanlığına seçildi (1996).Animasyon çalışmalarında bulundu. 1985'ten bu yana Cumhuriyet'te çiziyor.

İki albümü var. Çamurla oynamaya başladı (1999).

Espri'nin yüksek ateşe dayandığını kanıtladı ve seramiklerini (Seramiki) Ankara`da sergiledi (2000). Eczacıbaşı, Vitra Seramik Sanat Atölyesi'nde karikatür tiplerinin seramik heykelleri yapıldı ve İstanbul'da sergilendi (2003). F.ECO (Karikatürcü Kuruluşları Federasyonu) ve İFJ (Uluslararası Gazeteciler Federasyonu) üyesidir. Sergilerin gerçekleştiği ülkeler: Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Fransa, Hollanda, İngiltere,İskoçya, Japonya…

 

Açılışa katılacak bir diğer karikatürist Ercan Akyol, 1953 yılında; Makedonya'nın Üsküp kentinde, doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nden, mezun oldu. 1970 yılında; Ustura Mizah Dergisi'nde ilk karikatürlerini, yayımlandı. 1974 ile 1982 yılları arasında Özgür İnsan, Toplum, Ayrıntılı Haber, Çarşaf gibi birçok dergi ve gazetede çizdi. Politik karikatür çizmeye, 1982'de Güneş Gazetesi’nin Arka Pencere köşesinde, başladı. 1988 yılında Milliyet Gazetesi'ne, geçti. Halen bu gazetenin Açık Pencere köşesinde; karikatürlerini çizmeye devam etmekte. Birçok uluslararası karikatür yarışmasına katılan Akyol, 1988'de Yugoslavya Jez (Kirpi)'de birincilik; 1974 ve 1984 yıllarında olmak üzere iki kez İtalya Marostica2da 1981 yılında ise Japonya Yumiuri Shimbun'-da başarı ödülleri kazandı. 1990, 1992, 1997 ve 2003 yıllarında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından "Yılın Karikatürcüsü" seçildi. 2000 yılında Karikatürcüler Derneği tarafından "Basında Yılın Karikatüristi" seçildi. Evli ve iki çocuklu olan; Ercan Akyol'un 1980-1990 arası Türkiye'nin demokrasiye geçiş dönemini ele aldığı, karikatürlerinden oluşan Çiziyorum adlı bir kitabı, vardır


19 Ocak 2014
Etiket; ayvalık karikatür, oktay ekinci, karikatür evi ayvalık, bülent türközen Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


8 Mart'ta Kadınlara Ücretsiz Ulaşım
Şampiyonlar Türközen'e Gitti
Türközen: Ayvalık'ta Kadın Özgürdür
Çocuklar karikatürlü evi sevdi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir