28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Aziz Başkan'ın heykelini dikeceğim



CHP'nin eski İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Dr. Canan Arıtman, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Başkan Kocaoğlu’nun kente çok büyük hizmetler verdiğine değinen Arıtman, “Kendisine olan sevgimi, saygımı, minnetimi ifade etmek için bu ziyareti gerçekleştirdim. Bir CHP’li olarak, İzmirli bir vatandaş olarak kendisine teşekkür etmek istiyorum. Çok iyi bir başkanlık yaptı. Çok hizmet etti. Bu kentte heykeli dikilmesi gereken başkanlardan birisi Aziz Başkanımız. Eğer ben belediye başkanı olursam, izin bile istemeden heykelini dikeceğim. 10 yıllık süreç içinde gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Ben uzun yıllar siyasetteyim, yerel yönetimlerde de çalıştım. Gördüğüm en çalışkan, en özverili belediye başkanı” diye konuştu.

Hiçbir zaman Başkan Aziz Kocaoğlu ile rakip olmadıklarını ve olamayacaklarını söyleyen Arıtman, “Bilakis biz ülküdaşız. Aynı idealleler, aynı ilkelerle, omuz omuza aynı hedefe doğru mücadele eden ülküdaş, omuzdaş insanlarız. Bu hep böyle sürecek. Partimiz kimi aday gösterirse, diğerimiz onun yanında olacak. Aziz Başkanımız aday olursa ben kampanyasında sonuna kadar canla başla çalışacağım. Eminim ki, eğer ben aday olursam, bilgisi, birikimi ile bana destek verecek. Yani ben aday olursam iki başkan olacak” dedi.

"TARAF OLMAM MÜMKÜN DEĞİL"

Adaylığı nedeniyle Arıtman’ı tebrik eden ve başarılar dileyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kim aday gösterilirse sonuna kadar kendi adaylığından daha çok çalışacağını belirtti. Başkan Kocaoğlu, CHP İl yönetiminin düzenlediği bayramlaşma törenindeki konuşmasında kullanmadığı bir ifadenin basında yer almasından üzüntü duyduğunu da belirterek, “Ben adayların birkaçına taraf olacağım, birkaç istisna dışında adaylar konusunda tarafsız kalacağım’ diye bir cümlem yok. Böyle bir şey söyleyemem. Yetkim de yok. Benim söylediğim şudur: Siyasette taraf olmayı sevmiyorum ama çok naçar kalırsam, parti içi mücadelede, kongrede taraf oluyorum. Bunun da çok sınırlı olmasına aşırı özen gösteriyorum. Eğer çok büyük bir yanlışı görürsem, taraf olarak önleyeceksem taraf olurumun ifadesidir. Hiçbir belediye başkanımızı benim ne seçme ne seçmeme, ne de atama gibi hiçbir yetkim yok. Yetki genel merkezimizindir. Böyle bir beyanatım yok. Zaten benim nerede ne kadar taraf olduğumu 9.5 yıllık süre içinde hepiniz biliyorsunuz” dedi.

"ADAYLIK KARARI İÇİN BEKLEYECEĞİM"

Gazetecilerin, AK Partiden belediye başkan adayı olacağına yönelik bir yayın organında çıkan haberi sorması üzerine CHP’li olduğunu ve CHP’li olarak siyasi yaşamımı sonuna kadar sürdüreceğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, seçim sürecinde bu tür manipülasyonların yapıldığını ve bu sürecin soğukkanlı bir şekilde geçirilmesi gerektiğini söyledi. Üçüncü dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili sorulara da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, süreci değerlendireceğini belirterek, şöyle konuştu: “Türkiye’de gündem hızla değişiyor. Kanuni süreyi beklemekte fayda var. Hangi arkadaşımızın aday olması gerekiyorsa o olur. Bizim aday olmamız mı gerekecek, olmayacak mı, süreç nasıl gelişecek, rakiplerin elinin ne kadarını görebileceğiz. Aklı selim ile soğukkanlı davranmamız gerek. Bana değil bize, bize değil İzmir’e nasıl faydalı olabileceksek doğru karar vermek için bu süreyi geçireceğiz. Daha soğukkanlı değerlendirerek karar vermek istiyorum.”

15 Ağustos 2013
Etiket; aziz, kocaoğlu, canan, arıtman, belediye, aday Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
NARLIDERE'DE GELECEĞİN SPORCULARI YETİŞİYOR
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
Öğretmenlik hayatımızın tercihi
Yeni büfeler beğenildi
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Grev haktır ama...
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir