29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Aziz Kocaoğlu: Ben demiştim



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2 Mayıs 2011'de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon yapıldığında ve 130 kişiye dava açıldığında "Yargıya müdahale edilmez. Polis bildiğini yapar" denirken bugün Başbakan'ın onbinler önünde kürsüden savcı ve polisleri suçladığını söyledi. 

Kocaoğlu, 2.5 yıl önce "Adalet herkese lazım olacak" dediğini hatırlatarak, "Bugün adalet yönetene de yönetilene de, tepeden tırnağa herkese lazım olmaya başladı" dedi. Kocaoğlu, güvenirliliğini kaybedenlerin koltuklarında uzun süre kalamayacaklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, personelin yeni yılını Meclis Salonu'nda kutladı. Kocaoğlu konuşmasında Gezi olayları, İzmir Büyükşehir Belediyesi davası, son 17 Aralık operasyonu krizi ve belediye icraatlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. 2013 yılına Gezi olaylarının damgasını vurduğuna dikkat çeken Kocaoğlu, "Ben yaptım, oldu", "Ben sizin yerinize düşünür ve uygularım, siz de kabulleneceksiniz" anlayışına karşı, erkin her şeyi dizayn etmesine istemeyen katılımcı yönetimden yana gençlerin taleplerinin, Gezi olaylarının özü olduğunu söyledi.

Kocaoğlu "Bunu bir kısım insanlar doğru okudu. Bir kısmı ise kendisine yapılmış bir başkaldırı olarak değerlendirdi. Türkiye'nin her yerinde Gezi olayları diye adlandırdığımız demokratik tepkiyi şiddetle durdurmaya, pasifize etmeye çalıştılar. Birçok gencimiz vefat etti, saldırıya uğradı. Türkiye'ye yönetenlerin bir ayıbıydı. Türkiye ve dünya böyle değerlendirildi. Bizim belediyemiz personeli zaten son operasyonlarda sonra telefonlarla konuşmaya korkuyordu. Şimdi herkes korkuyor. Hükümet, devletle işi olmayan, normal hayatında Milli Piyango bileti satan adam bile hanımıyla konuşurken acaba dinleniyor muyum diye korkuyor" dedi.

"SESLERİ ÇIKMAYALAR ŞİMDİ SAVCI VE POLİSİ SUÇLUYOR"


Başkan Aziz Kocaoğlu, 2 Mayıs 2011'de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyona yönelik takınılan tavırla, bakanların çocuklarının adlarının ddialara karıştığı son 17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası açıklamaları karşılaştırdı. Kocaoğlu, "Belediye'ye operasyon yapıldığında `Yargıya müdahale edilmez. Polis bildiğini yapar' diyenler, 300 arkadaşımızın KOM'da (Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi) ifadesini alanlar, 130 arkadaşımıza dava açanlara ses çıkartmadı. Şimdi bizzat Sayın Başbakan kürsüden kamuoyuna açık, onbinlere hitap ederken, savcı ve polisleri suçluyor. İktidarını sürdürmek için de ötekileştirdiği insanların, kitlelerin sayısını, oranını her gün biraz daha arttırıyor. Sadece siyasi partileri değil, insanları da ötekileştiriyor. Türkiye'nin nerdeyse üçte ikisini karşısında ötekisi, rakip olarak değerlendirerek toplumun moralini bozduğu gibi sinir sistemini, yarınına güvenini sarstı. Dış politikada uygulanan yanlış politikalar da ülkenin komşularıyla ilişkilerini, dünyayla ilişkileri zafiyete uğrattı" diye konuştu.

"YARGI VE POLİS SERBEST BIRAKILIRSA ORTAYA ÇIKACAKTIR"


Kocaoğlu, farklı siyasi partilerden olmalarına, seçimlerde yarıştıklarına rağmen, ülkenin iyiye gitmesi, zenginleşmesi, refahın artması, işsizliğin giderilmesi, ülkenin itibarlı hale gelmesini, kim yaparsa yapsın destekleyecek ve alkışlayacaklarını söyledi. Demokrasilerde bu durumda, iktidar kadar muhalefetin de payı olduğunu belirten Kocaoğlu, "Geldiğimiz noktada ülke farklı yerlere sürüklenmektedir. Yolsuzluk var, yada yok. Ayakkabı kutusu filan! Eğer bırakılırsa, yargı, polis serbeste bırakılırsa ne olduğu ortaya çıkacaktır. Operasyonda kimseyi suçlamaya hakkımız yok. Eğer özgür bırakılırlar ve müdahale edilmezse, yargı ve kolluk kuvvetleri gereğini yapacaktır" dedi

"ŞİMDİ YÖNETENE DE YÖNETİLENE DE ADALET LAZIM OLDU"

Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon yapıldıktan sonra yaptığı konuşmalarda "Adalet istiyoruz. Adalet herkese lazım olacak" dediğine dikkat çeken Kocaoğlu, "Başımıza geldiği için seslendirmiştik. Şimdi herkes için seslendiriyoruz. İki buçuk yıl gibi bir zamanda yönetene de yönetilene de, tepeden tırnağa herkese adalet lazım olmaya başladı" diye konuştu.

Kocaoğlu, yeni yıla sıkıntılı bir tablo içinde, morallar bozuk olarak girildiğini ama tam tersine moralli olunması gerektiğini dile getirdi. Kocaoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"En güçlü olduğumuz, halkın, mağdurun, sade vatandaşın, en güçlü olduğu gün bugün. Niye, çünkü artık her şey ortaya çıktı. Gizlenebildiği yere kadar gizlenildi. Artık gizlenemediği durum yaşıyoruz. Her şey ortaya çıktıktan sonra moral bozukluğuna, telaşa endişeye gerek yok. Zirveye çıktık. Yokuş aşağı aydınlığa ineceğiz. Çünkü sonu geldi. Ötekileştire ötekileştire, düşman yarata yarata toplumda insan bırakmadılar. 2014 yılının çok farklı olmasını diliyoruz. Adalet'in bu ülkede tekrar tesis edilmesini diliyoruz. Bu ülkede kalıcı barışın gelmesini diliyoruz. Kalıcı barışı siyasi hırsı olan iktidarların değil halkın yapmasını diliyoruz. Halkın yapacağı barışın kalıcı olacağına inanıyoruz. Komşularımızla ilişkilerde yine halkın istek ve dileklerinin öne çıkmasını istiyoruz. Gezi parkı olayları bize bunu öğretti. Büyükşehir Belediyesi'nde el yordamıyla, zaman zaman katılımcı yönetimi uygulamaya çalıştık. Açık yüreklilikle söylüyorum ki tamı tamına uygulayamadık. Katılımcı yönetim ve yönetimişim sistemini bize gençler öğretti. Bunu uygularsa kente daha büyük katkı sağlarız."

"GÜVENİLİRLİĞİNİ KAYBEDENLER KOLTUKLARDA UZUN SÜRE KALAMAYACAK"

Tünelin ucunda ışığın göründüğüne inandığını söyleyen Kocaoğlu, "Güvenirliliğini kaybedenlerin teşkil ettikleri, doldurdukları koltuklarda uzun süre daha kalamayacaklarına inanıyorum. Ne iş yaparsanız yapın güvenin esas olduğuna inanıyorum. Bir yöneticinin adil olması gerektiğine inanıyorum. Herkese aynı nazardan bakması gerektiğini inanıyorum" dedi.

Kocaoğlu konuşmasının sonunda belediye icraatlarından örnekler verdikten sonra ise "Gelecek dönemde katılımcı yönetim anlayışla bu ülkeyi yöneteceğiz yada yönetemeyeceğiz. Yada bizi ekarte edecekler. Haksızlığa karşı boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Bizim için kentin rantını eşine dostuna ahbabına kaydırmak söz konusu değil. Kentte bir rant oluyorsa kentlinin paylaşması gerekir. Kamu alanları yaratarak kentlinin yaşam kalitesinin artmasını sağlamak gerekir. Adil yönetim bunu gerektirir. 2014 Yılının adalet, barış, huzur getirmesini, İzmir'e Türkiye ve dünyaya mutluluk getirmesini diliyorum" diye konuştu.
Utku BOLULU/DHA

 

31 Aralık 2013
Etiket; aziz kocaoğlu yılbaşı, izmir büyükşehir soruşturma, adalet aziz kocaoğlu Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir