16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Aziz Kocaoğlu beraat etti



Aziz Kocağolu, eski başdanışmanı olduğu iddia edilen Mustafa Bilgin Erünal'ın Karabağlar’da hissedarı arsaya verilen imar izni olayı ile ilgili aralarında ilçe belediye başkanları ile CHP'li ve AKP'li meclis üyelerinin de bulunduğu toplam 155 kişi hakkında “Görevi kötüye kullanma” suçundan 1-3 yıl hapis cezası istemiyle 17'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davada beraat kararı çıktı.

Karabağlar İlçesi Bozyaka Semti'nde İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı’nda “5. Etap Yenileme Sağlıklaştırma Alanı' kapsamında konut alanı olarak yer alan Kartal Parkı’nın yanındaki 13 bin 518 metrekarelik arazi 2006 yılında el değiştirdi. Araziyi satın alanlar arasında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2004- 2009 yılları arasında meclis üyeliği yapan, CHP İl Disiplin Kurulu’nun Tayland gezisi nedeniyle verdiği 1 yıllık kınama cezası dönemi hariç 4 yıl İmar Komisyonu Başkanlığı’nı yürüten Mustafa Bilgin Erünal da yer aldı.

Erünal’ın yüzde 10 hissesine sahip olduğu araziyle ilgili 2008 yılında, Büyükşehir Belediye Meclisi, Planlama Müdürlüğü’nün olumsuz raporuna karşın 1/1000 ölçekli planda 1.2 emsal ve 9 kat imar koşullu konut alanı olan, 1/5 bin ölçekli planı ise bulunmayan arazinin 1/5 bin ölçeğinde 'Metropoliten Aktivite Merkezi'ne dönüştürülmesini oybirliğiyle kabul etti. Hem CHP hem AK Parti grupları “Kabul" oyu kullandı.

Böylece, araziye alışveriş merkezi yapılmasının önü açıldı. Alt ölçekli 1/1000’lik plan ise 2009 seçimlerinden sonra Karabağlar Belediye Meclisi’ne geldi. Temmuz 2009’da Karabağlar Belediye Meclisi plan tadilatını reddetti. Erünal ve ortakları bu kararın iptali için dava açtı. Ancak dava tamamlanmadan, iptal kararındaki gerekçeleri ortadan kaldıran yeni bir plan önerisiyle başvuru yaptı. Yeni plan Karabağlar Belediye Meclisi’nde onaylandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi de 3 ay sonra Temmuz ayında planı onayladı. Ancak bu kez her iki Meclis’te de AK Parti grubu “Ret" oyu kullandı. Plan, 22 Ekim 2010’de askıdan indi. Bir kişinin plan değişikliğiyle haksız kazanç sağlandığını iddia edip Aziz Kocaoğlu ve diğerleri hakkında “Görevi kötüye kullanma” suçundan Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi verince soruşturma açıldı.

Danıştay 1. Dairesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin eski üyelerinin tamamı, yeni dönemden ise Büyükşehir ve Karabağlar Belediye Meclisi’nin sadece CHP’li üyeleri olmak üzere toplam 155 kişi için soruşturma iznini onayladı. İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Haydar tarafından hazırlanan iddianamede, Karabağlar ilçesi Bozyaka semtinde konut alanı olarak belirlenen arazinin imar değişikliğiyle 'Metropoliten Aktivite Merkezi'ne dönüştürüldüğünü, söz konusu parsele mevzuata aykırı bir şekilde ayrıcalıklı imar hakkı verildiğini, parselin yakın çevresi ile uyumsuzluğa sebebiyet vereceği, arazinin aşırı değerlendirmesine katkı yapıldığını, bu şekilde haksız kazanç teminine neden olduğunu iddia etti. Başsavcı vekili, Aziz Kocaoğlu ile birlikte toplam 155 sanık hakkında TCK 257/1. maddesi uyarınca “görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla 1-3 yıl arası dava açarken, TCK 53. maddesi uyarınca da “belli haklardan yoksun bırakılmaları istemiyle yargılanmaları için 17'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

KOCAOĞLU SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Kasım Sıtkı Kürüm ile büyükşehir ve Karabağlar belediyelerinin CHP'li ve AK Parti'li eski ve yeni meclis üyelerine “Görevi kötüye kullanma” iddiasıyla İzmir 17'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya sanık sıfatı ile katılan Aziz Kocaoğlu, avukatı Ercan Demir ve şikayet dilekçesini veren Nivent Kurtuluş katıldı. Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz aylarda yapılan ilk duruşmadaki ifadesinde suçlamaları kabul etmedi, arsanın gecekondu bölgesi olduğu için bölgeye aktivite kazandırmak için metropoliten aktivite merkezine dönüştürmesini uygun gördüklerini belirtti.

Kocaoğlu, “Ben Mustafa Bilgin Erünal'ın davaya konu taşınmazın hissedarı olduğunu, konunun basına yansımasından sonra öğrendim. Kendisiyle öncesinde ya da sonrasında herhangi bir şekilde konuşmadım. Konu basına yansıdığında zaten büyükşehir belediye meclisi karar vermişti” dedi. Kocaoğlu, şikayetçinin 2007 yılında Kemalpaşa ilçesi Ören beldesinde kaçak bir inşaata başladığını, belediyenin burayı mühürlemesinden sonra çeşitkli dilekçelerle kendisini şikayet ettiğini hatırlattı.

Müşteki Nivent Kurtuluş ise, Mustafa Bilgin Erünal'ın 2008-2009 arasında büyükşehir belediye başkanının başdanışmanı olduğunu iddia ederek, plan değişikliğine ilişkin karar askıya çıkınca itiraz ettiğini, ancak itirazlarının reddedildiğini, bunun üzerine suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Geri kalan 154 sanık geçen 1 Nisan gününden itibaren 20'şerli gruplar halinde savunmalarını yaptı. Sanıkların tamamı suçlamayı kabul etmedi. Bugün yapılan son duruşmaya Aziz Kocaoğlu'nun avukatı Ercan Demir ile bazı sanıkların avukatı ile şikayetçi Nivent Kurtuluş katıldı. Hakim Atilla Özemre, aralarnıda Aziz Kocaoğlu'nun da bulunduğu 155 sanığın tümünün beraatine karar verip, davayı bitirdi. Nivent Kurtuluş'un avukatı kararı temyiz edeceklerini söyledi.

07 Kasım 2013
Etiket; Nivent Kurtuluş, Aziz Kocaoğlu, İzmir Karabağlar arazi, Kocaoğlu beraat Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Çeşme'ye 250 milyon lira
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Altın kız madalyasıyla geldi
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
Kavimler göçü olabilir
Tarım Fuarı kapılarını açtı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir