16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Aziz Yıldırım başkan oldu ama...



Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe başkanlığına getirilen tedbir kararının kaldırılması dünün flaş gelişmeleri arasındaydı ancak bu kararın bir şartla alındığı belirlendi. 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, Aziz Yıldırım ve yöneticiler Şekip Mosturoğlu ile İlhan Ekşioğlu hakkındaki tedbir kararlarını "Özel bir gündemle en kısa sürede olağanüstü genel kurula gidilmesi kaydıyla" kaldırdığı ortaya çıktı.

Mahkemenin tedbir kararının kaldırılmasına ilişkin vermiş olduğu dört sayfalık kararda, Fenerbahçe Spor Kulübü eski asbaşkanı ve yüksek divan kurulu üyesi Recep Özcan'ın, Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Monsturoğlu aleyhine açtığı 'Dernek Üyeliğinin Kendiliğinden Sona Erdiğinin Tespitine ilişkin dava' 24 Haziran tarihinde ara karar verildiği ve bu isimlerin tedbiren dava sonuçlanıncaya kadar Fenerbahçe Spor Kulübü Derneğindeki görevlerinden uzaklaştırılmalarına mahkemece karar verildiği belirtildi.

HAKİM: VİCDANİ KANAATE GÖRE KARAR VERİLİR

Verilen tedbir kararı üzerine Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından itiraz edildiği belirtilirken itirazın sonucunda gerekli incelemelerin yapıldığı kaydedildi. Kararda, "Öncelikle şu hususun gözden kaçırılmaması gerekir ki; Hukuk Devletinde yargı bağımsızdır. Hakim vicdani kanaatine göre karar verir. Yetkili ve görevli mahkemenin verdiği her türlü karar yasal yollarla kaldırılıncaya kadar geçerlidir ve bu süreçte herkesi bağlar. Bu karar aleyhine bir takım akademik görüşlerle tenkitte bulunmak başkadır, karara itiraz etmek başkadır. Derdest bir yargılamaya konu mahkeme kararını akademik unvanla da olsa tenkit edip, yerindeliğini denetlemek evrensel hukuk ilkelerine aykırıdır. Tedbir kararımızın gerekçesi oldukça uzun tutulmuştur. Mahkememiz tedbir kararında bilgisayar tekniği kullanılarak bazı kelimelerin altının çizilmesinin bazılarının koyulaştırılmasının tarafsızlık ilkesine aykırı olduğu ileri sürülmüş ise de mahkememizin tedbir kararı incelendiğinde yasaya ve kurumlara ait isim ve maddelerin koyulaştırılarak altının çizildiği tedbire konu gerekçenin de koyulaştırıldığı görülecektir" denildi.

SÖZ KONUSU DAVA...

Söz konusu davanın Yıldırım, Monsturoğlu, Ekşioğlu'nun dernek üyeliklerinin kendiliğinden sona erdiğinin tespiti davası olduğunu belirten mahkeme, "Tedbir kararı ile uyuşmazlığın esasını çözümlememiştir. Dava sonucunda hüküm ile elde edilebilecek durum, üyeliğin sona ermesidir. Tedbir kararı konusu davalıların kulüp üyeliklerinin sonlandırılması yahut askıya alınması değildir. Sadece tedbiren Fenerbahçe Spor Kulübü Derneğindeki görevlerinden uzaklaştırılmalarına karar verilmiştir. Aleyhine tedbir kararı verilen kişiler tedbir kararının verildiği tarihten bu yana hala kulübün üyesidirler. Ancak kulüpteki (Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Üyeliği)görevlerinden uzaklaştırılmışlardır. Dolayısıyla tedbir kararıyla davanın esası çözümlenmemiştir" şeklinde kararını kaydetti.

YURTDIŞINDA HUKUK MÜCADELESİ İTİRAZ GEREKÇESİ OLDU

Kararda Fenerbahçe'nin yurtdışında vermiş olduğu hukuk mücadelesine değinilerek, "UEFA kurulları nezdinde verdiği hukuk mücadelesini son derece olumsuz etkilediğini, UEFA disiplin yargılamasının şu an itibariyle Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesinde (CAS) temyiz aşamasına geçmiş bulunduğu, mahkememizce verilen tedbir kararının UEFA disiplin yargılamasının önceki aşamasında kulüp aleyhine yarattığı son derece olumsuz algının tedbir kararının sürmesi halinde CAS önünde de aynı şekilde bu olumsuz algının devam edeceği, CAS kararında da görüleceği üzere Fenerbahçe Spor Kulübünün UEFA tarafından düzenlenen Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Kupası müsabakalarına 2 yıl süre ile katılmaması yönündeki UEFA Tahkim Kurulu Kararının yürütülmesinin durdurulduğunu, gelinen bu aşamadan sonra Fenerbahçe Spor Kulübünün CAS nezdindeki haklı hukuk mücadelesinin etkin bir şekilde sürdürülebilmesi ve böylece Fenerbahçe Spor Kulübünün maddi-manevi bir zarara uğramasına neden olunmaması için sonuç olarak mahkememizce verilen tedbir kararının Fenerbahçe Spor Kulübünün UEFA kurulları ve Uluslararası Spor Mahkemesi nezdinde yürüttüğü haklı hukuk mücadelesi çerçevesinde kulübün temsil ve haklarının savunulması açısından son derece olumsuz algı ve değerlendirmeye neden olduğu bu durumun telafisi imkansız zararlara sebebiyet vereceği dikkate alınarak tedbir kararının kaldırılmasını talep etmiştir" ifadeleri kullanıldı.

"TEDBİRİN AMACI, KULÜBÜN ZARARA UĞRAMAMASI"

Fenerbahçe yönetim kurulu başkanı ve üyeleri hakkında görevlerinden uzaklaştırılmalarına dair tedbir kararı vermesindeki amacın kulübün maddi ve manevi yönden zarara uğramaması olduğu belirtilen kararda, "Kulübün her üyesi kulüp düzenine uymak, kulübe sadakat göstermekle yükümlü olduğu gibi, tüzük ve yönetmelik hükümlerine de uymakla yükümlüdür. Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübünün de başkanı sıfatıyla kulübün manevi ve tüzel kişiliğini temsil etmektedir" denildi.

"HER ZAMAN YENİ TEDBİR VERİLEBİLİR"

CAS'ın 28 Ağustos'ta karar vereceği belirtilen kararda, "Mahkememizin tedbir kararının toplumdaki adalet algısını güçlendirdiği, sıfatı ve söylemi ne olursa olsun herkesin hukuk kurallarına uymasının elzem olduğu, uymayanlar yönünden ise gerekli tedbirlerin her zaman alınabileceğinin ilgilileri tarafından bizzat görüldüğü ve anlaşıldığı, davalıların üyelikleri hakkında Fenerbahçe Spor Kulübünün kendi iç organları vasıtasıyla karar alınmasının önünün açılması bu imkanın kötüye kullanılması halinde her zaman yeni bir tedbir verilebileceği yönünde vicdanı kanaat hasıl olmuştur" denildi.

GENEL KURULA GİDİLMEZSE...

Mahkemenin kararında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün, şampiyonlar ligine katılması ve bu aşamada kulünün zarar görmemesi göz önünde bulundurularak daha önce verilen tedbir kararının olağanüstü genel kurula gidilmesi kaydıyla kaldırılacağı belirtildi. Mahkeme kararında, "Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Yönetim Kurulu Üyeleri olan İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Mehmet Şekip Mosturoğlu hakkında daha önce mahkememizce verilen Fenerbahçe Spor Kulübü Derneğindeki görevlerinden uzaklaştırılmalarına dair kararın Fenerbahçe Spor Kulubü Tüzüğünün 6. ve 16. maddeleri kapsamında üyeliklerinin değerlendirilmek üzere belirlenecek özel bir gündemle en kısa sürede olağanüstü genel kurula gidilmesi kaydıyla kaldırılmasına, bu hakkın kötüye kullanılması durumunda talep üzerine tedbir hususunun yeniden değerlendirilmesine, kararın bir örneğinin bilgi ve gereği için İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğüne, İstanbul Valiliğine, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, TFF Başkanlığına, Fenerbahçe Spor Kulübüne tebliğ edilmesine karar verildi" dedi.

20 Temmuz 2013
Etiket; mahkeme, olağanüstü, genel, kurul, aziz, yıldırım, şekip, mosturoğlu, ilhan, ekşioğlu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İŞKUR NASİHATNAMESİ
Her türlü şiddete hayır!
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Gravürlerde yaşayan İzmir
İzmirli hemşirenin başarısı
2018 model gelinikler
Gelinliğin hikayesi yazılacak
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir