24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Baba Piriştina'nın Kabrinde Hizmet Sözü



Utku BOLULU/DHA- İZMİR'in Buca İlçesi'nde Belediye Başkanı seçilen CHP’li Levent Piriştina, İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanlığı görevini yürütürken vefat eden babası Ahmet Piriştina’nın kabrini ziyaret etti.

Görevi Ercan Tatı’dan alan Piriştina, "Soyadımın, CHP’nin ve Buca’nın sorumluluğunu taşıyorum. İlçenin hakettiği yatırımları yapacağım" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nı 1999-2004 yılları arasında yapan ve 15 Haziran 2004’de ikinci dönem seçildiği başkanlık görevinin hemen başında kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Ahmet Piriştina’nın Buca Belediye Başkanı seçilen oğlu Levent Piriştina, duygusal bir gün yaşadı.

İlçe Seçim Kurulu'ndan meclis üyeleriyle birlikte mazbatasını alan Piriştina, görevi devralmadan önce babasının Aşağı Narlıdere Mezarlığı’ndaki kabrine gitti.

Kardeşi Zeynep Piriştina Subaşı ve eşi Süleyman Subaşı, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ile birlikte kabire giden Piriştina, babasının mezarı başında dua okudu. Mezara eliyle dokunan Piriştina duygusal anlar yaşadı. Piriştina, kabrin başında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanlığı’nın kendisi için bir onur olduğunu belirten Piriştina, Türkiye’nin CHP’nin, İzmir ve Buca’nin, ailesi ve babası Ahmet Piriştina’nın değerlerine sahip çıkacaklarını söyledi. Piriştina "Kentin bizden bekletilerine yanıt vereceğiz. Kentin bize olan güvenini boşa çıkartmayacağız. Bize destek veren Bucalıları mahçup etmeyeceğiz. Yehir emin ellerde. Rahat olsunlar" dedi.

Yaşamda siyaset yapmaya karar vermenin öncelikle çekirdek aileden başladığına dikkat çeken Piriştina, sosyal çevrenin, yetiştirilme tarzının, ailedeki insanların çok önemli olduğunu söyledi.

Piriştina, "Topluma hizmet etmekten keyif alınan bir sosyal çevrede, sivil toplum örgütlerinin arasında ve ailede büyüdüm. Üniversite eğitimi alana kadar büyüdüğüm evde bugünler şekillendi. Devamlı basının, siyasetin, kültür ve sanatın içinde insanlarla, toplum adına düşünceleri olan, bir şeyler yapmak üzere biraraya gelmiş kişilerle olmak bana önemli bir yol gösterdi. Dünya görüşüme uygun CHP’de siyaset yapmak için harekete geçtim. CHP de bana onurlu görevi verdi" dedi.

CHP’de siyaset yapmak ve Buca Belediye Başkanlığı görevinin büyük bir sorumluluk gerektiğini belirten Piriştina, "Benim bir de soyadı yükümlülüğüm var. Bu da beni mutlu ediyor. Halkımızın Piriştina soyadında bulduğu güven var. Halkımız siyasette çok aranan dürüstlük, çalışkanlık halktan kopmamama gibi değerleri Piriştina soyadında buldular. Ailem ve partim bu değerlere yakışır bir hizmet anlayışla göreve başlıyoruz" dedi. Piriştina, daha sonra Buca Belediyesi’nde belediye çalışanları ve partililer tarafından karşılandı. Başkanlık makamında halef selef başkanlar Ercan Tatı ve Levent Piriştina birbirlerine birer buket çiçek verdi.

Tatı, "Başkan Piriştina’ya başarılar diliyorum. Ben AKP’li belediyeden teslim almıştım CHP’li bir arkadaşa devrediyorum. En çok da yıllar sonra CHP bayrağını taşıdığımız belediyede bu dönemde CHP iktidarını devam ettiren parti örgütümüze teşekker ediyorum" dedi.

Piriştina ise Tatı’ya jest yaparak bu başarıda örgütün emeği kadar son 5 yılda yapılan hizmetlerin ve yatırımların da takdir görmesi ve CHP iktidarında memnun olması nedeniyle iktidara yine CHP’nin getirildiğini söyledi. Konuşmaların ardından Tatı Buca Belediyesi mührünü Piriştina’ya verdi. Daha sonra teşekkür ederek belediyeden ayrıldı. Piriştina, Tatı’yı uğurladıktan sonra başkanlık koltuğuna oturdu. Oturur oturmaz da Barış mahallesi muhtarı mahalle sorunlarıyla ilgili dosyayı Piriştina’ya teslim etti.

04 Nisan 2014
Etiket; levent piriştina, ercan tatı, buca belediyesi, Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir