19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Babacan ve Şimşek Beyaz Türk



Türk- İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Özelleştirme İdaresine bağlanan Yatağan Termik Santrali ve kömür ocaklarında çalışan enerji ve maden işçilerini direniş çadırında ziyaret etti. Buradaki konuşmasında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i eleştiren Atalay, “Kendilerini beyaz Türkler gibi anıyorlar. Sanki ayrıcalıklı, sanki babalarının paralarını veriyorlar” dedi.

Türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay bu gün öğlen saatlerinde Yatağan’a gelerek Tes- İş ve Maden-iş Sendikalarını ziyaret etti. Beraberinde Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ve Türk-iş Genel Merkez yöneticileri ve İl Temsilcileri ile birlikte Yatağan Termik Santrali önünde 39 gün önce kurulan Özelleştirme karşıtı direniş çadırını ziyaret eden Atalay’ı enerji ve maden işçileri sloganlar ve alkışlarla karşıladı. Direniş çadırı önünde toplanan yaklaşık 500 işçiye konuşan Atalay, “Bu bölge Yatağan Termik Santrali ile anılıyor, nasıl Zonguldak denilince kömürden başka bir şey akla gelmiyorsa Yatağan da öyle anılıyor" dedi. Göreve gelir gelmez Zonguldak’a gidip madene indiğini belirten Ergün Atalay, "Sendikacı, siyasetçi oralara girip bir silkinmek durumunda. O alın terinin o emeğin o nasıl zor şartlarda olduğunu görmek durumunda" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in oralara gidip görmesi gerektiğini belirten Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sebebi şu bizim Maliye ile Hazine, tabirimi mazur görün onlar kendilerini beyaz Türkler gibi anıyorlar. Sanki ayrıcalıklı, sanki babalarının paralarını veriyorlar. Yani işçinin maaşından işçinin hak edişini verirken sanki canları çıkıyor. Böyle bir bakış var. Bu dün de vardı, bugün de devam ediyor. Çalışma meclisinde 15 gün evvel Ali Babacan’a 'Hiç inmeden madeni konuşursanız yanlış yaparsınız. Yatağan’ı görmeden burayı birilerine satmaya, birilerine pazarlamaya kalkarsanız bu yükün altında kalırsınız. Kul da sorar, Allah da sorar' dedim."

Daha önce bu bölgedeki kirliliğe değinen Atalay, "Çoluğu çocuğu bedel ödedi. Evini barkını arsalarını verdiler. Arıtma oldu, baca sistemi geldi, buraları kar eden kuruluşlar oldu. Şimdi, 'Gelin buraları birilerine verelim' diyorlar. Bu ülkede hiçbir özel sektör zarar eden hiçbir yeri almaz” diye konuştu. Atalay ve yanındakiler daha sonra Maden- İş Sendikası toplantı salonuna geçip, Yatağan Belediye Başkanı CHP'li Hasan Haşmet Işık, demokratik kitle örgütü temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti ve dernek oda temsilcilerinden oluşan yaklaşık 60 kişi ile bir araya gelerek özelleştirme süreci değerlendirdi.

24 Ekim 2013
Etiket; Türk- İş Atalay, Ergün Atalay, Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Yatağan Termik Santrali, Nurettin Akçul Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Babacan: Siyaseti bırakmam kendi irademle olmayacak
EBSO başkanından OVP yorumu
Maliye Bakanı özür diledi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir