19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bağıra bağıra söyledim babam tahliye oluyor



İstanbul 13'ncü Ağır Ceza mahkemesinin tahliye kararı verdiği Mustafa Balbay, sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı. 

 
BALBAY'IN KIZI BABASINA KOŞARAK ÖZLEM GİDERDİ 

Sincan Cezaevi'nden tahliye olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, evine geldi. Balbay'ın parti otobüsüyle gelişini gören kızı Yağmur, babasının gelmesini bekleyemeyerek otobüse doğru koşup, babasına sarıldı. Balbay, kendisine doğru koşan kızına sarılarak özlem giderdi. 

Kalabalık bir grup Mustafa Balbay'ın evine gelişini bekledi. Balbay evinin bulunduğu sokakta alkışlarla ve sloganlarla karşılandı. Çok sayıda partili ve vatandaş Balbay'ı karşıladı. Mustafa Balbay'ın kızı Yağmur Balbay babasının tahliye olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Cezaevinde olan veya babasından uzak olan kız çocuklarına, bütün çocuklara darısı onların başına diyorum. Umarım onlar da en yakın zamanda babalarına kavuşurlar. Şu anda mutluyum, sevinçliyim, ama bir yandan diğerleri için de üzlüyorum. Onların da çabucak özgürlüklerine kavuşmalarını istiyorum" dedi.

BAĞIRA BAĞIRA SÖYLEDİM BABAM TAHLİYE OLUYOR DİYE 

Yağmur Balbay, babasını evde büyük bir heyecanla beklediğini belirterek şunları söyledi: "Cezaevinde babamı karşılamaya gidecektim, ama babamın en büyük isteği, bir gün kapıyı çalması ve benim o kapıyı açmamdı. Ben de onun bu hayalini gerçekleştirmek için burada bekliyorum. Bu tarifsiz bir duygu. Ben onu heyecanla bekliyorum. Kardeşim çok yorgun, heyecanlandı babam hakkında bir şey duydukça. Kardeşim uyuya kaldı. İlk ben öğrendim tahliye olmasını. Hemen anneannem ile dedemin yanına koştum. Bağıra bağıra söyledim babam tahliye oluyor diye." 

Balbay'ın tahliyesinden coşkulu kareler
Balbay'ın tahliyesinden coşkulu kareler


Mahkemenin tahliye kararının ardından Sincan Cezaevi'nden çıkması beklenen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, sağlık kontrolünün ardından cezaevinden ayrıldı. Mustafa Balbay, Sincan Cezaevi kampüsünde ilk olarak eşine sarıldı, ardından da CHP'li vekillerle kucaklaştı. Balbay'ın, işlemlerinin ardından ilk olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu ziyeret etmek istediği öğrenildi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve CHP'li vekiller de Balbay'ı karşılamak için Sincan Cezaevi'ne geldi. Bu arada, Balbay 'Muayene olmanız gerekiyor' diyen cezaevi yetkilerine "Haberal Hocam burada, o muayene etse olmaz mı?" diye espri yaptı. Mustafa Balbay'ın cezaevinin kapısından çıkışı sırasında Zülfü Livaneli'nin 'Hey Özgürlük' şarkısı çalındı. 

- CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay hakkında mahkemenin tahliye kararı vermesinin ardından Sincan Cezaevi'nde bekleyenler sevinç gösterilerinde bulundu. 

Ankara Sincan Cezaevi'nde öğle saatlerinden itibaren havanın soğuk olmasına rağmen bekleyen CHP'liler ve bazı Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, Mustafa Balbay'ın tahliye kararının duyulmasıyla otobüslerden inerek birbirlerine sarıldılar. Bekleyenlerin yakınlarını arayarak haber verdikleri ve halay çektikleri görüldü. Kararın duyulmasının ardından cezaevine gelişler sürüyor. Mustafa Balbay'ın eşi Gülşah Balbay'ın da cezavinde beklerken, tahliye kararı sonrası çocuklarını arayarak haber verdiği görüldü. 

BABA EVİNDE SEVİNÇ

 CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın Aydın’ın Nazilli İlçesi’ndeki baba ocağında, tahliye haberinin gelmesiyle sevinç gözyaşları döküldü. 

Yakınları ve sevenleri tahliye haberi sonrası Balbay ailesinin evine koştu. Baba Fevzi Balbay, "Bugün bizim bayram günümüz. Bundan daha büyük mutluluk olur mu? Umudumuz yoktu diyebilirim, ama tahliye olmasını da beklemekten başka çaremiz de yoktu. Çok şükür tahliye kararı çıktı" dedi. 

Oğlunun avukatı aracılığıyla istediği haşhaşlı böreği hazırlayan Melek Balbay, "Arayıp soranlara teşekkür ederim. Evladımın istediği böreği hazırladım. Şimdi yanıma gelmesini bekliyorum. Çok şükür bugünleri de gördük. Çok mutluyum" diye konuştu. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın tahliye haberini alanlar da eve akın etmeye başladı. 

 BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliye edilmesine ilişkin görüşlerini NTV'de açıkladı. 

Tahliye kararının gecikmiş olmasına rağmen kamu vicdanını rahatlattığını belirten Arınç, "Öncelikle geçmiş olsun. Ailesine, çocuklarına Cumhuriyet Halk Partisi camiasına geçmiş olsun. Kendilerini kutluyorum. Yaklaşık olarak 2 buçuk yıl önce uzun tutukluluk sürelerinin, tutuklamaların cezaya dönüştürülmemesi gerektiğini söylemiştim. Her şeye rağmen tahliye olmalıydı. Gerekçesi yayınlanmamakla beraber, uzun tutukluluk bir hal ihlalidir denildi. AYM kararının süratla uygulanması gerektiğini söylemiştim. Tahliye kararı gecikmiş de olsa kamu vicdanını rahatlatmıştır. Hukuk herkese lazım. Adelet herkese lazım" diye konuştu. 

 Bülent Arınç, Mustafa Balbay hakkında verilen kararın tutuklu bulunan diğer milletvekillerinin yanı sıra sivil diğer tutuklular için de uygulanması gerektiğini ifade etti. 

CUMHURİYETTE BÜYÜK SEVİNÇ

 Balbay'ın tahliye kararının ardından, çalıştığı Cumhuriyet Gazetesi'nde büyük sevinç yaşandı.Gazetenin yazı işlerinde hummalı bir çalışma gözlenirken, Cumhuriyet Gazetesi'in birinci sayfasının mizanpaj çalışmaları devam ediyor. Gazete yarın "Merhaba Özgürlük" manşetiyle raflarda yer alacak.



09 Aralık 2013
Etiket; mustafa balbay tahliye, ey özgürlük livaneli Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Mustafa Balbay'ın avukatı dilekçeyi verdi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir