16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bağış’tan Yıldırım’a yanıt



    Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Çifte standart ortadan kalksın iki yıl içinde AB’deyiz” dedi. Aziz Yıldırım’ın kendisine yönelik sözlerini de değerlendiren Bağış, “Aziz Yıldırım sapla samanı birbirine karıştırıyor” diye konuştu. Hırvatistan’ın Avrupa Birliği’ne katılım kutlama programına katılan ve bir takım temaslarda bulanan Egemen Bağış yurda döndü.

   Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla Zagrep’ten İstanbul’a gelen Bağış, Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın mensuplarının Fenerbahçe Futbol A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım’ın kendisine yönelik sözlerini hatırlatması üzerine Bakan Egemen Bağış, “Sayın Yıldırım, son günlerde herhalde yaşadığı stresin etkisi altında sapla samanı birbirine karıştırmış. Ben Aziz Yıldırım’ı severim onun kontenjanından Fenerbahçe kongre üyesi olmuş kişiyim. Ama Aziz Yıldırım’ın bu açıklamasında benim adımı bizzat kullanmış olması çok düşündürücü ve manidardır. Bir televizyon programında Gezi Parkı olayları ile ilgili bir soru sorulurken, programın yapımcısı ‘Mehmet Ali Aydınlar’ın federasyon başkanlığında olduğu gibi sizde Gezi Parkı olaylarına hazırlıksız mı yakalandınız’ diye bir sorusu oldu. Bende ‘en azından Aydınlar’ın neye girdiğini biliyordu’ dedim.

  Orada kastettiğim futbol sektörümüzün çok kargaşalı, çok tartışmalı ve kendi içinde çileli bir sektör olduğuna atıftı. Bunun hiçbir şekilde ne Fenerbahçe’nin ne de başka bir takımın şike ithamlarıyla alakası yoktu. Ama Aziz Yıldırım bu sözlerimi sanki kendisine ve Fenerbahçe’ye karşı bir söylemmiş gibi göstermeye çalıştı. Bende bir Fenerbahçeliyim ama bu yaklaşıma üzüldüm. Artık herkesin bu konularda kendi mesuliyetinin bilinci içerisinde hareket etmesi gerektiğine inanıyorum. Hiçbirimizin şahsi çıkarları ülkemizin çıkarlarının önünde gelmemelidir” dedi. Bir basın mensubunun “Sizin şu tarihte fasıllar tamamlanır ve şu tarihte tam üyelik gerçekleşir dediğiniz bir tarih var mı?” sorusu üzerine de Bağış şunları söyledi: “Açık ve net söyleyeyim. AB üyesi ülkelerden ve komisyondan kaynaklanan çiftte standartlık siyasi engeller ortadan kalktığı anda biz 2 yıl içerisinde AB üye olabiliriz.

   Türkiye’nin Avrupalı kimliğini tartışmak kimsenin haddi değil. Ama merak edenler AB üyesi ülkeleri şöyle dolaşsınlar Türkiye’nin hiçbir eksiğinin olmadığını hatta fazlasının bile olacağını görecekler. Ben bir takım hukuki değişiklikler, bir takım yasal değişiklikler, bir takım anayasal değişiklikler gerekiyorsa bize somut bir üyelik tarihi verilsin ve o yapılması gereken işler önümüze çıkarılsın iki yıl içerisinde iktidarı ve muhalefetiyle el ele verip bunları yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ama şuanda Türkiye bir yandan ödevini yap diyen ama ödevin ne olduğunu söylemeyen bir AB ile karşı karşıya. Bu çifte standartlar son bulsun Türkiye’nin üyelik süreci netleşsin iki yıl içinde biz bunu tamamlarız.” Sivas olaylarının 20.’nci yıldönümü ile ilgili olarak da açıklama yapan ve sağduyu çağrısında bulunan Egemen Bağış, “20 yıl evvel Sivas’ta içimize bir kor düştü içimiz yandı.

   Ama Sivas’ta ölenler hem Alevi, hem Sünni, hem Kürt, hem Çerkez, hem Türk’tü. Bu ülkenin zenginliği olan herkesti. Bugün ülkemizde yaşatılmaya çalışılan gerginliğin aslında ilk perdeleri 20 yıl evvel Sivas’ta yaşatılmıştır. Allah bir daha o acılı günleri bizlere göstermesin. Ama o günden bu güne çok şey değişti. Artık Türkiye’de insanlar Alevi, konusunda Sünni konusunda birbirlerine düşmeyeceklerini adeta haykırdılar. Bakın Cumhuriyet tarihimizde Atatürk’ten sonra ilk defa cem evine giden bir cumhurbaşkanı gördük. İlk defa bir muharrem iftarında aynı sofrayı paylaşan bir başbakan gördük. İlk defa ders kitaplarında Alevilik ile ilgili gerçek bilgiler çocuklarımıza öğretiliyor. Kulaktan dolma, saçma sapan hatta saygısızca bilgilerin dolaşmadığı bir ülke haline geldik. Ama halen yapılması gereken işler var. Sayın başbakanımızın başlattı Alevi çalıştaylarında yeni bir boyuta geçiyoruz.

  Bu ülkenin bütün alevi vatandaşlarının kendilerinin bu ülkenin eşit vatandaşı hissedebilmelerini sağlayacak düzenlemeler için hükümetimiz kararlıdır. Bu madımak olaylarının yıl dönümü nedeniyle alevi kardeşlerimizi istismar etmek çevreler olabilir. Onların bu saf duygularını kötü niyetlerine kullanıp bu ülkeyi karıştırmak isteyenler olabilir. Benim kendilerinden ricam bu konuda hassas olmalıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

01 Temmuz 2013
Etiket; egemen bağış, ab, aziz yıldırım, sivas Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Trabzon gözünü İzmir'e dikti
Alsancak Garı için canlandıran tasarımlar
İyi futbola devam
Helal olsun Göz Göz
Bu Göztepe iş yapar
Edepsiz teklife icabet ettik
Sabri tamam Beto sırada
Sabri geldi hoş geldi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir