28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bahçeli: Gereği yapılacak



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, toplu açılış ve temel atma törenine katılmak için geldiği Manisa’da, gazetecilerin, partisinin Muğla’nın Fethiye İlçesi Belediye Başkanı Behçet Saatçı’nın reklam panolarında Türkçe ve Kürtçe bayram mesajı yayınladığını hatırlatması üzerine, “Partimizin ilkelerine aykırı davranmıştır. Gereği yapılacaktır” dedi.

Belediye Başkanına partisinden tepki
Belediye Başkanına partisinden tepki

Devlet Bahçeli, Ankara’dan Manisa’ya giderken, Uşak ve Manisa’nın Turgutlu İlçeleri’nde partililerin sevgi gösterileriyle karşılandı. Bahçeli’yi Ankara- İzmir karayolunun Uşak Şeker Fabrikası Kavşağı’nda MHP Uşak İl Başkanı Hüseyin Karabey, MHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Mustafa Raşit Yılancı, MHP Uşak Belediye başkan aday adayı olan Utku Demiröz, Muhterem Erol, Alpay Özgür ve Ali Kurt ile yaklaşık 200 partili karşıladı. Makam aracından inen Bahçeli, partilileri selamladı, tek tek el öptürdü. Basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Bahçeli, aday adaylarına ve partililere yerel seçimlerde başarılar dileyip, Uşak’tan ayrıldı. Bahçeli, Manisa’nın Turgutlu İlçesi çıkışında da bir grup partili tarafından karşılandı. Ayak üstü partililerle sohbet eden Bahçeli, yoluna devam etti.

Manisa’da ilk ziyaretini, partisinin il başkanlığına yapan Devlet Bahçeli burada, gazetecilerin, Muğla’nın Fethiye İlçesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Behçet Saatçı’nın reklam panolarında Türkçe ve Kürtçe bayram mesajı yayınlamasıyla ilgili düşüncesinin sorulması üzerine, “Partimizin ilkelerine aykırı davranmıştır. Gereği yapılacaktır” demekle yetindi.

Manisa'da açılış ve temel atma törenine katılan MHP lideri Devlet Bahçeli, 2014 yerel seçimlerinde adaylarının Cengiz Ergün olduğunu açıklayıp, oy istedi. Manisa Belediyesinin kente kazandırdığı hizmetlerin açılışını yapmak ve yeni projelerin temelini atmak için kente gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış törenine katıldı. Çok sayıda partilinin ve Manisalının katıldığı törende, 75 milyon liraya mal olan, 16 yeni hizmetin sunumu yapıldı.

Açılış törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanı sıra MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Genel Başkan Yardımcıları Şevkat Çetin, Celal Adan, Sadık Durmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral ve Erkan Akçay da katıldı. Açılış konuşmasını yapan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün borçlu bir belediyeden milyonlarca lira yatırım yapan bir belediyeye kavuştuklarını söyledi. Ergün, "Şimdiden Büyükşehir Belediyesi gibi çalışmaya başladık. Disiplinli bütçe oluşturarak belediyeyi ekonomik darboğazdan kurtardık. Manisa halkı MHP'nin belediyecilik becerisini görmüştür. Manisalılar 17 ilçede ve Manisa'da büyükşehir bayrağını partimizin adaylarına teslim edecektir" dedi.

TÜRKİYE SANKİ SAVAŞTADIR, İŞGAL ALTINDADIR

Toplu açılış töreninde konuşan ve ülkenin kötü bir dönemden geçtiğini ileri süren MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Türkiye kötü bir dönemi yaşamaktadır. Hedef alınmadık hiçbir milli ve manevi değerimiz kalmamıştır. Türkiye sanki savaştadır. Türkiye sanki işgal altındadır. Asırların göz nuru iftihar ettiğimiz aziz Türk milleti zor bir dönemden geçmektedir. Milletimizin oylarıyla iktidar olan AKP bin yıllık kardeşliğe zehir kusmaktadır. Övündüğümüz Türklüğe ölüm tehdidi yağdırmaktadır. Siyasi iktidar kırmadık, dökmedik, yıkmadık, dağıtmadık bir şey bırakmamıştır. Tehdit büyüktür, tehlike ibresi son raddeye dayanmıştır. Başbakanın milli varlığımıza yönelik nefret ve öfkesi kıvılcım olmaktan çıkmış gittikçe alevlenen yangına dönmüştür. Saman altından su yürüten, köşe bucak sinen hainlere şimdilerde imkan ve gün doğmuştur. Türklüğe kin duyanlara AKP eli uzatılmış, AKP desteği verilmiştir. Bölücüler yükselme dönemine geçmiştir. Türk karşıtlığı ustalık döneminin semerisini toplamaya yönelmiştir. Başbakan Erdoğan tüm kötülüklerin tüm olumsuzların orkestra şefi mertebesindedir. Bu zihniyete göre Türk olmak suçtur, Türk kimliği dışlayıcı bölücüdür, bayrak tahriktir, andımızı okumak ilkellik ve ayrımcılıktır. Milliyetçilik ırkçılıktır ve çiğnenmesi lazımdır. Buna karşılık bölücü terör haktır, PKK'yla pazarlık yapmak çözümdür, teröristlere teslim olmak barıştır. Terörist emellere taviz vermek müzakeredir" diye konuştu.

DEMOKRASİ PAKETİYLE PKK'NIN TALEPLERİ CEVAPLANDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokrasi paketi ile PKK'nın taleplerinin yerine getirildiğini söyleyen Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü: "Başbakan Erdoğan demokrasiyi bükerek silah gibi kullanmaktadır. Bugün yaşadıklarımız kabus gibidir, hazmedilmesi kabullenilmesi mümkün değildir. Başbakan 30 Eylül günü açıkladığı demokrasi paketiyle PKK'nın taleplerini bir bir cevaplamıştır. Teröristler Başbakanla ümitlenmiştir. Çünkü PKK neyi talep etmişse, neyi emretmişse elde etmeye başlamıştır. 30 yıldır terörle mücadele tarihimiz bir kalemle çizilmiş, sözde paketlerle yok sayılmıştır. Başbakan ve hükümeti İmralı canisinin kafesine girmiş eline düşmüştür. Türkiye terörden yana olan bir iktidar eliyle yönetilmektedir."

ANDIMIZI KALDIRARAK PKK'YA BAYRAM HAVASI YAŞATTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın okullarda okutulan andın kaldırılarak PKK'ya bayram havası yaşatıldığını dile getiren MHP Lideri Bahçeli, "Başbakan Erdoğan paketlerle demokratikleşme peşindedir, bu sayede PKK'nın hain hedefleri uyum sağlamıştır. Milletimizin tüm sinir uçları, milli emanetleri etap etap imha edilme eşiğindedir. Başbakan Erdoğan ilkokullarda çocuklarımızın her gün okudukları andımızı kaldırmış PKK'ya erkenden bayram havası yaşatmıştır. Başbakan Türküm demenin itibarıyla oynamıştır. 'Çalışkanım, Doğruyum' demek Başbakanı ürkütmüştür" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen MHP Başkanı Bahçeli şunları söyledi: "Başbakan Erdoğan kimdir, kimlere hizmetle görevlendirilmiştir. Türklüğe savaş açan, yolsuzluğun anıtını diken bu zihniyet paketleriyle kimlerin gönlüne girmeyi amaçlamaktadır. Başbakan sana bu kez de Manisa'dan sesleniyorum; Türk olmaktan vaaz mı geçelim, adımızı ve kimliğimizi inkar mı edelim. Varlığımızı Türk varlığına armağan etmek niçin seni bu kadar telaşlandırmakta. Sen ki kendi varlığını PKK'ya peşkeş çekerken, peşmergeye devrederken, İmralı'ya emanet ederken bir sorun görülmemişti. Türküm demeye hangi yetkiyle cüretle tavır alıyorsun."

ERDOĞAN USTALIK DÖNEMİNDE ÇİZMEYİ AŞMIŞTIR

Ak Parti'nin siyasi hesaplar içerisinde olduğunu ve bu siyasi hesapların PKK'nın hevesini artırdığının altını çizen Devlet Bahçeli hükümete yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü, "AKP hükümetin siyasi hesapları bölücü hevesleri arttırmıştır. Bu kimliksiz zihniyetle devamı halinde Türkiye'nin güvenliği ve çıkarları ciddi biçimde zedelenecektir. Başbakan Erdoğan ustalık döneminde çizmeyi açmıştır. Başbakanının hedefi bellidir; Türkiye'yi etnik ve mezhep temelinde bölünmeye götürmektir. Başbakan bu konuda PKK ve İmralı'yla hem fikirdir. Anadilde eğitim taleplerinin karşılanması bunun en önemli durağıdır. PKK'nın yıllardan beri dillendirdiği bu ahlaksız istek Başbakan tarafından benimsenmiştir. Türkiye fiilen önce özerk parçalara ayrılacak, arkasından federasyon ile üniter milli yapısını kaybedecektir. Yerleşim yerlerinin eski isimlerini verme hazırlığı milli kopuşu hızlandıracaktır. AKP'nin sözde demokratikleşme adımları azınlıklar çıkmasının önünü açacaktır."

MHP DİK DURUŞUNU SERGİLEYECEKTİR

MHP Lideri Bahçeli konuşmasının devamında Türkiye'nin bir çöküş içerisine girdiğini ve partisinin bu çöküşe izin vermeyeceğini dile getirdi. MHP lideri Bahçeli, "Gelişmelerin hafife alınacak yanı kalmamıştır, Türkiye çöküşe sürüklenmektedir. MHP ihanet girişimlerine karşı milli duruş gösterecek hain hesapları boşa çıkartacaktır. MHP bölücü emelleri destekleyenlere asla geçit vermeyecektir. Hiç kimse hayal peşinde koşmamalıdır. Kimse başbakanın yanlışlarından cesaret bulmamalıdır. Emanetin bekçisi Türk milletidir. Türkiye bir çıkmazdadır" dedi.

 TÜM ASKERLER SUÇSUZDUR

Balyoz Davası ile ilgili olarak Yargıtay'ın kararını eleştiren Bahçeli,  şöyle devam etti:

"Teröristler rahata kavuşurken terörle mücadele eden kahramanlar darbeci suçlamasıyla cezaevlerine gönderilmiştir. AKP törerle mücadele eden değerli isimlerden yargı önünde hesap sormaktadır. Genelkurmay Başkanlığı yapan isimler terör örgütü kurmakla ve yönetmekle suçlanmıştır. Neredeyse Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi tamamen hapse atılmıştır. Darbecilerle masumlar ayırt edilmeden Türk ordusuna operasyon yapılmış, Türk silahlı kuvvetleri alçakça terörist üreten bir kurum olarak lanse edilmiştir.

Yıllardan beri değişik isimlerle yürüyen darbe davaları, Türk Ordusu'nu darbe yuvası gibi bir yapı olarak göstermiştir. En son olarak 'Balyoz Güvenlik Hareket Davası'nın Yargıtay safhası görülmüştür. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 21 Eylül 2012 tarihinde bir çok kişiye verdiği cezaların önemli bir bölümü onaylanmıştır. Terörle mücadelede yüz akımız olan İstanbul Milletvekilimiz Engin Alan'ın da cezası onanmıştır.

Elbette Yargıtay tarafından verilen cezaların tam olarak kesinleşmesi için usul açısından yapılması gerekenler henüz bitmemiştir. Kararın düzeltilmesi yolu halen açıktır. Şayet buradan da sonuç çıkmazsa iç hukuk yolları tamamen bitecek ve verilen cezalar kesinlik kazanacaktır. Yargıtay'ın bu aşamada verdiği onama kararının adelete uymadığı milletimizi vicdanında karşılık bulmadığı açıktır. Bu yanlıştan dönülmeli, hukuk devleti ilkesine ve adil yargılama esaslarına riayet edilmelidir. Terörle mücadele eden isimlerin cezaevlerinde çürümesine milletimiz rıza göstermeyecektir.

Bu haksız dava süreci mağduriyetlere yol açmıştır. Sayın Alan, bizim gözümüzde suçsuzdur. Darbe girişiminde bulunmayan tüm askerler suçsuzdur. Türkiye bu ayıptan kurtulmalıdır. Bu karanlık devirden çıkmalıdır. Bunun için yol ve çare nettir; oda sandıktır. Önümüzde yıl yapılacak mahalli idareler seçimleri bir başlangıç olmalıdır.

30 Mart 2014 günü Türkiye, ümide özlemle beklediği günlere yelken açmalıdır. Manisalı kardeşim mührünü eline almalı milliyetçi harekete Cengiz Beye 'evet' demelidir. Seçimlerin arkasından gelecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri de AKP'nin karanlığından çekip çıkarmalıdır. MHP iktidarında andımız okullarda tekrar okutulacaktır."

 ZARA KONSERİ İZLEDİ

Konuşmasının son kısmında partisini önümüzdeki yerel seçimlerde Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayının mevcut Başkan MHP'li Cengiz Ergün olarak, Gördes İlçesi Belediye Başkan adayının da İbrahim Emre olarak açıkladı. Konuşmanın ardından Manisa Belediyesi'nin toplu açılışların yapılacağı hizmet yerlerinin kurdelisini kesen MHP lideri Devlet Bahçeli, Manisa belediyesinin Cumhuriyet Meydanında düzenlediği 2'nci Hemşeri Dernekleri Festivali dolayısıyla sahne alan ünlü sanatçı Zara'nın konserinin bir bölümünü izleyerek programını tamamladı.

10 Ekim 2013
Etiket; MHP lideri Bahçeli, Bahçeli Manisa Uşak, Kürtçe afiş Bahçeli, MHP Cengiz ergün, MHP'nin adayları Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir