29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Bahri Okumus

Kim ki tekbir getirir...

Almanya, “İslam nefreti”ni suç sayan kanun çıkarıyormuş. 11 Eylül saldırılarından bu yana ABD ve Avrupa’da yükselen İslam nefreti ve “Müslüman eşittir terörist” algısı kontrol edilemez boyutlara ulaşıyor demek ki…

Müslümanlardan nefret edenler yalnızca Avrupalılar değil. Alçaklıkları arasında irtifa farkı bulunmayan terör örgütlerini sistematik biçimde ayrı tutan, toplumda bu yönde algı yaratmaya uğraşan ciddi bir propaganda grubuyla karşı karşıyayız.

Misal, Bursa’daki terör saldırısı sonrası koca koca puntolarla atılan “Tekbir getirerek patlattı” manşeti. Haber yalan ve saldırgan bu gazetenin iddia ettiği gibi IŞID’in değil PKK bağlantılı TAG’ın üyesi.

Ancak mesele bu değil, şu: Bursa’da bir terör saldırısı yapılmasının, insanların ölmesinin, yaralanmasının zerrece önemi yok. Ya, önemli olan saldırganın (yalan da olsa) “tekbir” getirmesi. Yani Müslüman eşittir terörist.

Aynı gazete kendi ülkesindeki terör saldırılarını “Terör Ülkesi”, Paris’teki saldırıları “Fransa çocuklarına ağlıyor” başlıklarıyla duyurmadı mı?

Bir yandan da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin topraklarında “öz yönetim” ilan edeceğini söyleyerek ellerinde silahlar, kendi deyimleriyle “iç savaş” başlatan terör şebekesi var. Bu teröristler “tekbir getirmedikleri” için, hayli imtiyazlı bir muamele görüyor, meşum propaganda görevlileri (gazeteci, yazar, akademisyen vs. de diyebilirsiniz) tarafından.

Egemenliği altındaki topraklarda böyle bir kalkışmaya gerekli karşılığı veren meşru kolluk güçleri de bu grubun hedefinde.

Dilinin altındaki baklayı saklamaya hacet duymayanlar da var. “Görmüyor musunuz, bütün sapıklar imam hatipli” diye tweet atmıştı, bir tanesi. Nefret suçu böyle bir şey değilse nedir acaba?

Hasılı, yıllarca kafamıza vura vura, bin yıllık kadim kültürümüzü bütünüyle reddetmezsek, adam olamayacağımız tezini bellettiler bize. Müslümanlardan nefret ediyorlar diye Batı’ya kızmadan önce kendimize bir bakmamız gerekiyor.

03 Mayıs 2016 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
BEYİN İĞFAL ŞEBEKELERİ!
İNSAN BU, ŞEKİLDEN ŞEKİLE GİRER YA!
GERÇEĞİN YARISI!
ONUN ADI ADALET DEĞİL!
"Eski"nin yeri...
TFF FARKINDA MI TUZ KOKUYOR
ACIKLI KOMEDİ!
LÜTUF İSTEMEK, KÜME DÜŞMEKTEN EVLA MI?
TEKNOLOJİ ÇAĞINDA TÜRKÇENİN SEYRİ
DİJİTAL FİLOZOFLAR!
BATI'NIN TEZEĞİNDE BONCUK ARAYANLAR
KURAL HATASI NE DEMEK?
Bayan "kadın" demek değildir!
Alaturka olamamak
Aziz Yıldırım'dan özür
Hakaret deyince siz ne anlıyorsunuz?
AA Genel Müdürü neden sessiz?
Galibiyet hasretini çıkarmak!
Ne...ne de...
Teşekkür yazısı
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir