28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bakan Çelik, Siyaset Akademisinde



AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği Siyaset Akademisi’ne konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, terörün bitme noktasına gelmesinin temelinde vatandaşların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çevresinde kenetlemesinin olduğunu söyledi.

Siyaset Akademisi’ne AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, il yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. Burada konuşan Bakan Çelik, siyasetin özü itibariyle milletin derdiyle dertlenme ve sorunları çözme sanatı alanı olması gerektiğini söyledi. Siyasetçinin sorumlu ve sorunlu olarak ikiye ayrıldığını belirten Bakan Çelik, sorun çözen sorumlu siyasetçinin yükselen Türkiye’nin ürünü olduğunu kaydetti.

Sorun çözen yapı sayesinde pek çok alanda önemli adımların atıldığını anlatan Çelik, “Ülkemizi IMF’ye el açan değil kredi açan, çığ altında kalan değil çağ atlayan, projeleri kağıt üstünde kalan değil temeller üstünde yükselen ve özür dileyen değil özür dileten bir noktaya getirdik” dedi. AK Parti’nin en önemli hizmetini siyaset kurumuna yaptığını belirten Bakan Çelik, “Partimiz siyasete güven kazandırmıştır. Bu istikrar ve güven sayesinde siyasetçi caddelerde ve sokaklarda başı dik olarak gezmektedir. Şimdi ne kazandırdınız Türkiye’ye derlerse; itibar, güven ve istikrar kazandırdık. Bugünlere kolay gelinmedi. Bugünü anlamak, yarını planlamak için geçmişi bilmek, yarını planlamak gerekir. Siyasetçi iyi bir sosyal bilimci olmak zorundadır. Siyasetçi sosyal bilimden uzak olursa, sosyal hadiseleri tahlil edemez ve iyi bir siyasetçi olamaz” diye konuştu.

“MENDERES’İ, DENİZ GEZMİŞ’İ UNUTAN YOK”

AK Parti döneminde yapılan yasa ve çalışmaları anlatan Bakan Çelik, iş kanunu, sosyal Güvenlik Yasası, memurlara toplu sözleşme, iş güvenliği yasası, sendikalar yasası, emekliler için intibak, iş başı eğitim ve toplum yararına çalışma uygulamalarının iktidarları döneminde yapıldığını söyledi. 657 sayılı Kanun’da ve taşeronun emek sömürüsünü gidermek için çalıştıklarını belirten Bakan

Çelik, “Bugün Adnan Menderes’i idam edenleri kimse anmıyor. Ama Menderes’i unutan yok. Deniz Gezmiş’i idam edenleri hatırlayan yok. Ama Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını kimse unutmuyor. Sincan’da tanklarını yürütülenleri anan yok. Ama Erbakan Hoca’nın cenazesine katılanları siz gördünüz” dedi.

Terörün bitme noktasına gelmesinin temelinde vatandaşların Başbakan Erdoğan’ın çevresinde kenetlemesiyle mümkün kılındığını söyleyen Bakan Çelik, “Türkiye’nin her kesimine ve her noktasına ulaşan başka bir lider yok. Milletin dertleri ile dertleneceksin, milleti seveceksin. Vatandaşı gönülden seveceksiniz. Vatandaşın dertleri ile dertleneceksiniz. Eğer İzmir’de de böyle yaparsınız bakın bakalım belediyeler kimin oluyor. Başarımızın sebebi omurgalı siyaset yapmamızdır.

Siyaset ehil olmayan ellerde eziyete, ehil olan ellerde ise meziyete dönüşür” şeklinde konuştu. Terörün yaşanan en acı olaylar arasında yer aldığını belirten Bakan Çelik, kardeşlikle yoğrulmuş topraklarda terörün yetişmesinin bazı yanlışlıkların göstergesi olduğunu söyledi.

Yüzde 50 oy almış bir parti olarak yanlışlıkların üzerine gideceklerini ve kronikleşen sorunları çözeceklerini söyleyen Bakan Çelik, “Bu yanlışlıklardan kaçamayız. Başkanımız terörün çözümü için gövdemizi koyduk diyor. Evet bu yanlışların üzerine gitmek için gövdemizi koyduk. Yıllarca kan akıtılmış. Akıtılan kan kine dönüşmüş. Bu memlekette kan aksın diyen en büyük ihaneti yapmaktadır. Kimse bu ülke bölünsün demiyor. Millet birlikten, bütünlükten, ay yıldızlı bayraktan yanadır. Çanakkale’de, Sarıkamış’ta ve Yemen’de birlikte savaşmıştır bu millet. Yani tarihin bölemediğini, tarihin ortadan bölemediği milleti, terörün de bölemediği milleti kim bölecek. Hiçbirisinin gücü yetmedi. Bu milletin mayası sağlamdır. Yeter ki diğerlerini def edip gidelim” dedi.

07 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir