29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bakan Eroğlu: Böyle saçmalık olmaz



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP liderinin Gezi Parkı'na ilişkin yorumlarını "saçmalık" biçiminde yorumlarken, Ergenekon davası kararlarının ardından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve diğer sanıklar için verilen cezalara üzüldüklerini kaydetti.

Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesinde vatandaşlarla bayramlaşan Eroğlu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi.

Bakan Eroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

"Özellikle eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ başta olmak üzere, davanın sanıklarına verilen kararlara çok üzüldük. Hiç kimse mahkemeden dolayı üzülmedim diyemez. İnsanlık duygusu var bizde. Şahsen ben üzüldüm. Bu neticelenmiş bir şey değil. Yargıtay safhası var. Göreceğiz ama şu an mahkemenin kararını değerlendirmek mümkün değil. Yargı, yürütme ve yasama ayrı. Hakikaten bu böyle işliyor. Başbakanımız da bunu açıkça ifade etti ‘sözümün arkasındayım dedi. Ben de aynı kanaatteyim.

Neticede kim olursa olsun bir insanın mahkum olmasından dolayı biz üzüntü duyarız. Hele Genelkurmay Başkanlığı yapmış bir kişi için ben şahsen üzüntü duydum. Kendisi için de diğer generaller için de üzüntü duyarız. Tabii mahkeme dosyasını incelemediğim için bilmeyiz mahkemenin kararını. Ama bu ilk mahkemedir. Yargıtay safhasında ve ondan sonra değerlendirmeler yapılır.

(Gezi Parkı eylemcileri destan yazdı sözüne ilişkin) Kemal Kılıçdaroğlu'nun destanı ancak böyledir işte. Böyle bir saçmalık olamaz. Gezi Parkı'nda dış mihrakların tesiri vardır. Bir ağaç meselesi değildir. Ben sosyal medyada 2 milyar 800 milyon ağaç dikildi dediğim zaman, diyorlar, ‘sayın bakan sen bunun ağaç meselesi olmadığını anlayamadın mı?’ Biz çok iyi anlıyoruz. Ne zaman böyle bir hadise başladı. Ne zaman IMF’ye olan borcumuz bitti ne zaman Avrupa’da kriz devam ederken Türkiye büyüme devam ediyor. İşsizlik oranları Avrupa’da artarken biz de azalmaya devam ediyor.

Türkiye harp sanayi de muhteşem hamleler yapıyor, artık uzayda hakim olma Göktürk uydusu kendi helikopterleri kendi denizaltısını yapar hale gelince bu rahatsızlık verdi.

Türkiye ileri gitmesin. Çizmeyi aşmasın şeklinde bazı ülkelerin bir düşüncesi var. Ülkeyi karıştırmak, istikrarı bozmak için yapılan bir hareket. Ama tutmadı. Tutmayacak milletimizin feraseti diğer ülkeler gibi değil milletimiz feraset sahibi bir millettir. Bu tutmadı, tutmayacaktır. Millet huzur istiyor. Kaldı ki terör tam çözülmeye başladığı milli birlik ve beraberlik projesinin gerçekleşmeye başladığı günlerde böyle bir şeyin ortaya konması çok yanlış. Kemal Kılıçdaroğlu’nun destan dediği buysa yazıklar olsun. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı doğru bir şey değil. Neticede demokrasiye karşı bir şeydir. Böyle sokak hareketleriyle hükümet alaşağı edilemez. Gücü varsa buyursun sandığa. Biz diyoruz ki tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet. Biz mitinglerde sadece şanlı bayrağımızı dalgalandırıyoruz. AK Parti bayrağı falan dalgalanmıyor. Kendisinin Hakkari’deki mitingine bir bakın bakalım. Ondan sonra destan mı değil mi karar versinler. Kılıçdaroğlu’nun bu sözünü reddediyorum. Kabul etmiyorum. Millet de kabul etmeyecektir. Önümüzdeki sandığa onları bu yüzden gömecektir.”

''HİDROELEKTRİK SANTRALLER TÜRKİYE'DE ELEKTRİĞİN SİGORTASIDIR''

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hidroelektrik santrallere karşı yapılan muhalefeti eleştirerek, “Hidroelektrik santraller Türkiye’de elektriğin sigortasıdır, ayrıca bu santrallerin çevreyi kirlettiği yönündeki kuyruklu yalan söyleyenler Türkiye’deki enerji pastasından büyük pay alanların kandırdığı kişilerdir.

Biz enerjide dışa bağımlıyız, enerjinin yüzde 74’ünü dışarıdan alıyoruz. Dolayısı ile elektrikte dışa bağımlıyız. Bizim elektriğimizin yaklaşık yüzde 55’i doğalgaz çevrim santrallerinden sağlanıyor. Rusya ve Sudan hidroelektrik santrallerinden elektrik üretiyor ve doğalgazı bize satıyor. Bizden 30 yıl önce bütün Avrupa ülkeleri Amerika, Kanada, Finlandiya ve Japonya gibi ülkeler hidroelektrik potansiyellerinin yüzde 80’ni yüzde, 100’nü tamamen kullanmış. Çünkü bu temiz ve yenilenebilir bir enerji kaynağı."

11 Ağustos 2013
Etiket; veysel, eroğlu, afyon, gezi, parkı, genelkurmay, ilker, başbuğ, ergenekon Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Rol model Altınordu
Gayrimenkulcüler eylülü bekliyor
Ferguson Eroğlu
Altınordu bıraktığı yerden başlayacak
Zeliş'e kuzen geldi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir