19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bakan Kılıç’tan "şike" açıklaması



Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı şike davasında Aziz Yıldırım ve diğer sanıklara verilen hapis cezasının onanmasını istemesi ile ilgili olarak, “Nihayetinde hukuk son sözü söyleyecek” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç inşaatı devam eden Antalya Stadyumu’nda incelemelerde bulundu. Bakan Kılıç’a Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse de eşlik etti. Tozlu yollardan yürüyerek stadyum inşaatını inceleyen Bakan Kılıç, çalışmaların 24 saate yükseltilmesini istedi. Bakan Kılıç,incelemesinin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Antalya Stadyumu Projesi’nde değişiklik olmadığını ifade eden Bakan Kılıç, "32 bin kişilik uluslararası futbol standartlarını sağlayan bir projedir. Projenin özü belli değişiklik olmaz. Antalya’nın diğer spor alt yapısına yapılan yatırımla, Antalya’yı biz spor turizminin merkez kenti olarak konumlandıracağız. Yılın 6 ayda Antalya’da turizm hareketi var, diğer 6 ayda 5 yıldızlı trilyonluk yatırımlar bomboş. Bizim aslında yaptığımız yılın diğer 6 aynı doldurma operasyonudur” diye konuştu.

"ANTALYA SPOR KENTİ OLACAK"

Birkaç ay sonra Antalya’da 10 bin kişilik spor salonunun temelini atacaklarının müjdesini veren Bakan Kılıç, “Ondan bir kaç ay sonra atlama kuleli, 3 bin seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzunun temelini atacağız. Antalya’yı spor kenti yapmak, Antalya’yı uluslararası spor organizasyonlarının Türkiye’deki ev sahipleri arasına katmak. Spor turizminin merkez kenti olarak konumlandırmaktır” şeklinde konuştu. Bakan Kılıç, yapılan yatırımlara ve organizasyonlara Antalya’nın sahip çıkmasını istedi.

ATATÜRK STADYUMU, OKÇULUK SAHASI OLUYOR

Eski Atatürk Stadyumu hakkında da bilgiler veren Bakan Kılıç, “Bölge doğal sit alanı. Orayı yıkıp yeni bir stadyum yapmak mümkün değil. Mevcut stadyumla ilgili revizyon programı üzerinde çalışılıyor. Orada dünyada olmayan bir okçuluk tesisini hem Türkiye’ye hem Antalya’ya kazandırmaya hedefliyoruz. Okçulukta ata sporumuzdur. Antalya’yı dünyada okçuluğun başkenti haline getirmeyi hedefliyoruz. Hem çocuklar yetişecek hem çok bütün şampiyonalar düzenlenecek. Bu eserlere ve vizyona sahip çıkılmalıdır. Odalar, ekonomi kuruluşları, STK’lar, siyasi partilerin sahip çıkması gerekir. Sadece iktidar değil, muhalefetinde bu vizyona sahip çıkması gerekir. Antalya’da ikinci 6 ayı, spor turizmi, uluslararası spor organizasyonlarının uygulama merkezi gibi bu kavramları daha fazla duyulacak. Bu vizyon kişisel bir vizyon değildir. Antalya’ya uygulan bir vizyondur” ifadelerini kullandı.

"AĞZIMIZDAN AVM ÇIKMADI"

"Antalya Stadyumu’nda AVM olacak mı?" sorusuna Bakan Kılıç, “Alakası yok, imar planı ayrı şeydir, inşaat aşaması ayrı şeydir. Bu ikisi birbirine karıştırılmamalıdır. Biz araziyi TOKİ’ye veriyoruz. Arazi üzerinde ne yapılacağı konusunda bizim bir tercihimiz yada tasarrufumuz olmayacak. Bu eserler yapılırken elbette bir kaynak ihtiyacı olacak. Bu ihtiyacın bir yerlerden karşılanması gerekir. Bizim 100. Yıl’daki başka birinin elinde olsa bu araziyi burada yatırımı yoksa kullanır mı? Kıymetli arazilerle ilgili mutlaka değerlendirmeler olacaktır. Ama şu olacak, bu olacak diyemem. Şu ana kadar ağzımızdan AVM çıkmadı. Biz bu işi TOKİ’ye veriyoruz. Onlar da bu araziyi değerlendirmek isteyecek. Herkes Antalyalı kimliğini ön plana çıkarmalıdır. Antalya kazanmalıdır. Spor turizmi ile Antalya kazanmalıdır. Sürdürülebilir, sağlam kaliteli adımlar atılmalıdır. Biz Antalya’yı spor kentine dönüştürecek makro planı uygulamaya aldık” yanıtını verdi.

"ANTALYASPOR KAZANACAK"

Stadyumun Antalyaspor’a gelir getireceğini kaydeden Bakan Kılıç, “Bitmeyen stadyumdan ne kadar gelir olacak belli değil. Süper ligde Antalya’nın takımı var. Elbette Antalyaspor bu stadyumla ilave gelirlere kavuşması lazım. Antalyaspor bu stadyumun kullanım hakkını alacak. Antalyaspor’a burayı değerlendirerek gelir elde edecek. Antalyaspor’a bir kazanımı olmazsa stadyumun anlamı olmaz” açıklamasını yaptı.

ŞİKE AÇIKLAMASI

Bakan Kılıç, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, şike davasında Aziz Yıldırım ve diğer sanıklara verilen hapis cezasının onanmasını istemesi ile ilgili olarak şöyle konuştu:

“Ben hukukçuyum. Süreçte bir hukuk süreci. Hukukçular devam eden yargı süreci hakkında yorum yapmazlar. İki yıldır özenle koruduğumuz vizyon şudur. Bu davanın herhangi bir aşamasında siyasi bir yorumda bulunmadık. Dolayıyla kafaları karıştırmadık. Nihayetinde birinci derece mahkemesinde verilmiş olan bir karar var. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir istemi var. İlgili dairelere gelecek. Oralarda savunmalara yeniden bakılacak. Yargılamanın evrelerine geçilecek. Son evredir son aşamadır ama önemli bir aşamadır. Nihayetinde hukuk son sözü söyleyecek. Son sözü söyleyen siyaset olmamalı bu gibi meselelerde, hukuk olmalıdır. Herkes hukuka güvenecek.”

SPOR SAVCILARI GÖREVDE

Bakan Kılıç spor savcılarının göreve başlaması ile ilgili olarak ise şu bilgileri verdi:

“Spor savcıları göreve başladı. Özelikle Spor Toto Süper Lig’de takımı bulunan illerde spor savcıları göreve başladı. 6222 sayılı kanun harfiyen uygulamada. Bu kanundan herhangi bir geri adım atılması söz konusu değil. Emniyet birimlerimiz gereken önlemi aldı. 6222 sayılı kanun hem hakimler savcılar ve hem de kolluk kuvvetleri yönüyle görevler yükleyen bir kanundur. Önümüzdeki hafta Ankara’da süper ligde takımı bulunan illerin emniyet müdürleri ve şube müdürleri ile İçişleri Bakanlığı ile toplantı yapacağız. Güvenlik önlemleri bir kez daha gözden geçirilecek. Ben Bakan olarak hiçbir sporseveri, savcı ile hakimle polisle korkutmak istemem. Öyle bir niyetim yok. Spor zevkinin sürdürülebilmesi için gerektiğinde savcılarımız görevlerini yapmaya hazır. Hiç kimse holiganizme tebessüm etmemelidir. Hiç kimse şiddetten medet ummamalıdır. Hiç kimse vandalizmi sporun öğesi haline getirmemelidir. Sporsever olana sözümüz yok, şiddete teröre de hukuk devletinin vereceği bir müsamaha yok” ifadelerine yer verdi.

Bakan Kılıç daha sonra Atatürk Spor Salonun’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yaz okulları kapsamında basketbol eğitimi alan çocukları ziyaret etti. Çocuklar ve aileleri ile sohbet eden Bakan Kılıç, ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’ndeki resim, müzik, metematik, santranç eğitimi alan geçleri ziyaret etti. Gençlerle santranç oynayan Bakan Kılıç, santrancın öneminden bahsetti.

BAKAN DEF ÇALDI

Bakan Kılıç, son olarak Atatürk Stadyumu’daki yerlerinde eğitimlerine devam eden ve engelli gençlerden oluşan Antalya Ritim Grubu’nu ziyaret etti. Burada gençlerle birlikte def çalan Bakan Kılıç, neşeli dakikalar yaşadı. Bakan Kılıç, İstiklal Marşı’nın on kıtasını ezbere okuyan genci de dinledi. Bakan Kılıç, Antalya ziyaretinin ardından havayoluyla Mardin’e hareket etti.

25 Temmuz 2013
Etiket; suat, kılıç, aziz, yıldırım, dava, açıklama Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmirli hemşirenin başarısı
2018 model gelinikler
Gelinliğin hikayesi yazılacak
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Çeşme'ye 250 milyon lira
Genç hemşireden insanlık dersi
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir